Google Website Translator Gadget

vineri, 29 aprilie 2011

DILEMA_F-16 !

          A curs multa cerneala pe aceasta tema. Probabil ca va mai curge.
   Nu am cunostiinte solide, de specialitate. Ca tot omul insa, imi voi da si eu cu parerea.
          Este normal ,oricine isi doreste o scula noua si performanta. Oricine ,mai putin legiunile de romani ,
   plecati peste hotare cu diverse treburi.
          Acestia, s-au intors intr-o majoritate covarsitoare, cu cate o rabla de masina ,numai buna sa alimenteze programul lui Borbely,cu acelasi nume. Dar nu despre asta era vorba ,ci despre avioane.
           Voi pune cateva intrebari, la care voi incerca sa dau si raspunsul:
            Cine ne-a bagat in NATO?   Dupa stiinta mea- SUA.
            Cine, reprezinta de fapt NATO?   Eu cred ca tot- SUA!
             In cine ne punem speranta daca, doamne fereste, miroase a praf de pusca, pe langa tarisoara noastra?
         Tot in SUA!
      Daca luam in calcul, numai aceste elemente,putem pe buna dreptate ,sa ne intrebam:ce fel de avioane de lupta , ar fi cel mai nimerit sa achizitionam?
       Romanesti,ar fi cel mai bun raspuns. Ar fi bun raspunsul dar, uite ca nu se poate!
   Suedeze, frantuzesti sau rusesti? Apoi, sa mergem la razboi impreuna cu americanii? Cand au inceput acestea sa se plimbe, pe cerul Libiei? Numai dupa ce americanii ,au trimis peste 200 de rachete. Din alea parsive, care au ras tot ce le-ar fi incurcat!.
        Concluzia se impune: Avioane americane trebuie sa luam. Fie si rable de F-16 pentru inceput. Nu prea multe, asta-i clar. Mai tarziu, vor veni si F-22 si cine stie, poate si F-35 . Important este ,sa fim cu dulaul cel mare si poate ca avioanele, nici ca mai conteaza.......................................
        

Credinta sau Religie ?

     Fac precizarea ca, ceea ce urmeaza, sunt pur si simplu, parerile mele. Nu am in intentie ,sa conving pe nimeni!
          Suntem inca sub vraja sarbatorilor de Pasti.Cum s-ar spune, subiectul poate fi considerat ..cald sau de ce nu ..exploziv!
 Pun si eu o intrebare ,la care voi incerca sa dau si raspunsul. Raspunsul va fi ,doar punctul meu de vedere. Atat si nimic mai mult.
                  Este o deosebire semnificativa, intre Credinta si Religie?
 Personal, cred ca exista ,o mare diferenta. 
                 Voi putea fii contrazis . Mi se va spune ca, a avea credinta in Dumnezeu ,este echivalent cu a fi religios.
 Eu, zic ca nu este tocmai asa. Depinde, in mod indubitabil, in ce fel de  Dumnezeu crezi.!! Blasfemie vor striga unii. Nu sunt mai multi Dumnezei. Asa este .
                  Exista un singur Dumnezeu. Mare si Atotputernic. Stapan peste Univers si ce o mai fi pe langa ,.prin Puterea Spiritului Sau. Nu are trup si nu poate fi vazut. Este peste tot si in fiecare dintre noi.Mai mult sau mai putin! 
                  In acelasi timp, noi oamenii ,credem ca mai exista un Dumnezeu. Ne place sa-l numim si sa-l infatisam in fel si chip-cel mai adesea asemuindu-l cu ....oamenii.
                  Credem ca, acest Dumnezeu intra in bisericile pe care noi le construim(uneori in conditii discutabile, din punct de vedere moral). Credem ca, putem face troc cu acest Dumnezeu. Adica _eu am facut o marsavie ,mai mica sau mai mare-ofer o ofranda(era sa zic plocon) si ma iarta . Sau asa cred eu! Altul face o marsavie mai mare-ei bine,construieste o biserica si poate dormi linistit.!!?? Va si visa probabil, cum intra Dumnezeu in biserica, oferita de el. A doua zi, intarit spiritual, va pune de alta marsavie. Exemplele ar putea continua. Ar putea continua chiar, cu distinsele fete bisericesti. Nu mi-am propus. Deocamdata!
               Acum, incerc sa trag, o concluzie: Sunt credinciosi, acei oameni ,ce venereaza pe acel Dumnezeu,Mare si Atotstapanitor prin Forta Spiritului Sau. Acestia, nu dau buzna prin biserici.Nu prea fac temenele,  cam de nici-un fel. Nu se terciuesc, sa pupe moastele sfiintite si sa plece victoriosi, cu o sticla de apa ..Acestia, il au pe Dumnezeu, in sufletul lor. Actioneaza ca atare.Gresesc rar ,nu fac rau intentionat. Cand se intampla ,au puterea de a recunoaste si a cere iertare.
                Imi place sa cred ca, din aceasta categorie fac parte si eu. Mi-ar mai place sa cred ca, o farama mica , mica din acel Dumnezeu este si in sufletul meu!.
        Despre religie,religiosi religiozitate, ce sa mai spun?
        Cineva zicea ca ,religia a aparut,atunci cand, primul smecher, a promis unui fraier sau grup de fraieri ca el, le va realiza o  intermediere cu Dumnezeu. Bineinteles, ca nu degeaba! Rezultatele- sunt foarte vizibile!
        Marele Eminescu spunea:,,Religia, o fraza de dansii inventata/
                                                Cu a ei putere, sa va aplece in jug.''.... 
        Eu pe Eminescu nu-l pot contrazice! Voi ce ziceti???  

duminică, 24 aprilie 2011

COMENTARII PE TEXT

Pentru conformitate-Acelasi           Pentru ca sa faceti un comentariu cat mai cuprinzator(nu ca cei doi) va recomand sa vedeti versurile si in contextul situatiei(le gasiti la coment-De ce sunt trist?)
 Texte ale unui cvasianonim!!??-am convingerea ca autorul o sa aprecieze comentariile si va trage concluzia cea buna.Va mai incerca sau ...va merge sa se culce!! Czar
         La Neacsu"Blog /La Neacsu"blog,ca sa ajungi/ I-o cale ataat de luunga!/Pana , si LUMINII i-or trebuii,/ Multi ani ,ca sa patrunda !.                                                                                                                   De vrei sa tragi o harjoneala,/ Un ..artz, ceva...?!/ Sau, chiar de vrea Nastase,/ Sa-si injure o...matusa!/ Nu se poate,/ Ca-i lacatul, zdravan, fixat pe USA./ Taie-ti Neacsule urechea, /Mai da-ti jos telefonul,/ Ia un laxativ ,ceva,/ Zambeste lumii,fa si tu pe amfitrionul!!
.
      Triscoteca noastra / Triscoteca noastra Nu se-nchide!/ Nu dispare al nostru mic, Colosseum./ Aici ne-am strigat mania, /Aici noi -am invins!./ Triscoteca noastra nu se-nchide ,/ Cezar -imperator,pe blog calare, /Trecand Rubinconul -de Timis,/ Alea jacta est- deviza noastra va fi!! / Triscoteca noastra nu se-nchide ,/ Asa cum, casa parinteasca nu se vinde! /ALEA JACTA EST-deviza noastra va fi/ -Ave Cezar!// Si de va mai fi un Brutus, /Sau un pirat de Caraibe ,chiar,/ In varf de lance aurita -l vom ridica. /De sus, din Cerurui ,/Sa vada si sa spuna':/ -Triscoteca nu va disparea!
Piratul din Caraibe// Amarat si vai de el,/ Fara o letcaie, /Se facu pirat mai frate,/ Maare comandant ...pe o copaie./ Isi trase o panza neagra ,/ Peste obrajior, /Sa zica o lume intreaga:/ -Vai de capul lui de chior(vai ,vai)/ Se-narma c-o prastie,/ Model ..catapulta!/ Bate chiorul nostru , /De la Pol,.. Pacificul ! /Trage cu putere,/ Mai ,mai ..Sa-l rupa!/ Plange USA- Army!./ Caraibinianul ,i-a bagat in valuri: /Un submarin atomic,un distrugator si fo ..trei scafandrii....
     Al treilea ..nuclear// Un tigru-number one,/ Nu stiu ..mi-e rusine sa va spun,/ Promise unei RasKete- si funie si sapun!/ RasKeta ,cu uraniu in ogiva, /Si-n coada ,cu foc faclii,/ Ii zambi sagalnic si discret, ii spuse:/Ai grija- jivina, /Ca ti-e blana plina ,/ De paduchi si molii!!!...