Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 8 octombrie 2011

A început Adunarea Parlamentară a NATO
Franţa critică, la Bucureşti, scutul antirachetă instalat la Deveselu

Reprezentanţii Franţei şi Ucrainei şi-au exprimat, sâmbătă, la reuniunea comisiei pentru apărare şi securitate a AP NATO, rezerve şi critici faţă de amplasarea scutului antirachetă în ţările europene.
Parlamentarul francez Jean Michel Boucheron a ridicat problema eficacităţii defensive a scutului antirachetă ale cărui elemente vor fi amplasate şi la Deveselu, afirmând că acest sistem nu va intercepta decât o pătrime din rachetele clasice.
Parlamentarul francez, care este şi vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NAT,  şi-a exprimat îndoielile faţă de eficacitatea sistemului antirachetă, afirmând că, mai ales în contextul crizei economice, sumele alocate scutului ar fi putut fi direcţionate către alte mijloace militare, care, în opinia lui, ar avea o capacitate ofensivă mai mare.
"Dacă ar exista riscul ca Iranul să ne atace, ar fi un răspuns nuclear din partea noastră. Nu interceptarea contează, ci capacitatea de a reacţiona. Într-o vreme când bugetele noastre sunt restricţionate, aş prefera să cheltuim pe un sistem de înarmare. Cred că sistemul antirachetă este ineficient împotriva unei ameninţări care nu există. Prietenii noştri americani au încercat să ne atragă într-un «război al stelelor»", a spus Boucheron, citat de Mediafax.
Răspunsul secretarului de stat în MAE, Bogdan Aurescu, a fost că sistemul antirachetă nu este unul ofensiv, ci defensiv şi face parte din noua concepţie a NATO, de apărare colectivă.
La rândul său, reprezentantul Ucrainei la AP NATO, a întrebat dacă şi până la ce nivel România s-a consultat cu ţările vecine atunci când a decis amplasarea scutului antirachetă pe teritoriul său. În plus, parlamentaraul ucrainean a întrebat dacă prezenţa soldaţilor americani la Deveselu nu va constitui cumva o ameninţare pentru ţările din jur şi care vor fi implicaţiile amplasării scutului asupra regiunii Mării Negre.
Oportunitatea instalării scutului antirachetă la Deveselu a fost pusă sub semnul întrebării şi de un parlamentar din Republica Moldova, care a întrebat dacă baza din România nu va putea fi folosită şi pentru lansare de rachete, nu doar pentru interceptare.



marți, 4 octombrie 2011

NOI despre NOI !_______________________________________by Stelian P.

i

the_evolution_of_man

ROMANII SI VAICAREALA=============  .Poporul roman are doua mari calitati care ii ocupa toata viata: vaicareala si injuratul conducatorilor. Timpul alocat acestor probleme este atit de mare incit bietii romani nu mai au timp nici sa munceasca. Spre exemplificare haideti sa urmarim groaznicele probleme cu care se confrunta un mare roman (cu nume rusesc) si asa o sa intelegem mai usor soarta cruda a poporului nostru:
-Dl. dr. drd. Corneliu Vadim Tudor, Membru al Parlamentului European, Preşedintele Partidului România Mare, Membru al Academiei Americane de Ştiinţe Politice, Membru al Academiei Mondiale de Medicină "Albert Schweitzer", Membru al Academiei Tiberiene-Roma”, patriot, Tribun……(tribun, scris cu litera mica inseamna aparatorul poporului. Tribun scris cu litera mare inseamna aparatorul fostilor activisti de partid, militienilor, securistilor si sarac-lipitului Gigi Becali).       
                                    Acolo unde te-a pălmuit Mafia, te sărută Cuza Vodă, adică Tribunul!”
CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
2 februarie 2011                                                                                                                                                                                                           Apropiatii il alinta cu porecla „vagin” dar numai securitatea stie motivul.
Ca orice roman adevarat Tribunul este si profet. Iata doar un exemplu:
„TRAIAN BĂSESCU E IN FAZA TERMINALA
……In orice caz, Basescu e terminat, e o chestiune de cel mult 2 luni….”
27.01.2010
In afara de teroarea la care este supus de catre fiorosul dictator de la Cotroceni, Vadim este si victima unei conspiratii mondiale. Evreii, ungurii, americanii, mafia mondiala, oculta mondiala, masonii, serviciile secrete din toate tarile (mai putin cele din tarile comuniste, cite mai sunt), satelitii, martienii….il urmaresc si comploteaza in strinsa colaborare impotriva lui.
Surse sigure si extrem de credibile din ziarul „tribunului” ne-au dat urmatoarele dovezi:
„ Mai mulţi patrioti din Serviciile Secrete ne-au relatat ca, in jurul sediului central al PRM, de pe Str. Emile Zola nr. 2, se afla, in permanenta, masini de filaj, avind ca principal scop inregistrarea convorbirilor din cladire.” 04.02.2010.
„TRAIAN BASESCU A TRANSMIS LA RAAPPS, PRIN AMANTA LUI,



 
Elena pe plaja
ORDINUL CA P.R.M. SĂ FIE EVACUAT DIN SEDIUL CENTRAL - NU APUCĂ EL ZIUA AIA, VA CRAPA PINA ATUNCI…” 27.01.2010.
                                       Vadim e un om de cuvint:
MITING MARE AL P.R.M. LA LOCUINŢA PORCULUI DE BĂSESCU
Luni, Adriean Videanu şi Elena Udrea au discutat, separat, cu Traian Băsescu la telefon, dîndu-i asigurări că PRM va fi evacuat, zilele următoare, din sediul central.
                               În aceste condiţii, PRM a hotărît să-i trîntească porcului de Băsescu un mare miting de protest, săptămîna viitoare, chiar în faţa locuinţei, pe care o ocupă, oricum, ilegal. O să-l scoată Vadim în şuturi pe derbedeu...12.11.2010
           Partidul România Mare anunţă că nu mai poate organiza, deocamdată, nici un Miting de Protest la locuinţa lui Traian Băsescu, pentru că, la presiunile lui Adriean Videanu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu a dat aprobarea necesară...20.11.2010
                       „Uneori ma bate gindul sinuciderii, sint si bolnav, o nevroză insuportabila ma face să iau cite 10 medicamente pe zi.” Iunie 1989.
                              „Eu, unul, am vindut lucruri din casa pentru a plati chiria sediului, utilitatile, salariile oamenilor. Ajutorul dinspre filiale a fost ca si inexistent. Abonamentele la ziarul partidului, "Tricolorul" - aproape de zero.” 01.07.2010
Intre timp patriotul nostru si-a mai cistigat si renumele de luptator pentru dreptul omului de a sta in casa altuia.              A doua batalie cistigata pe acest subiect a fost la 4 ianuarie a.c. cind Basescu nu a crapat (a cita oara ?) si a demonstrat asta folosind cascheta unui politist de care Tribunul s-a agatat in timp ce era evacuat (din nou) de catre armata, politie, servicii secrete, sateliti si portavioane unguresti si maghiare.
Ce soarta cruda au romanii nostri !           Stelian P.




luni, 3 octombrie 2011

Păzeaaa! La anu’, vine din nou criza


Traian Băsescu, Emil Boc, dar şi Mugur Isărescu au declarat în ultima perioadă că la anul ne va fi rău. Când cei mai importanţi oameni din stat vin şi spun că vom intra din nou în criză, nu ai nici un motiv să speri ca va fi bine. Aşa că pregătiţi-vă!
Europa se prăbuşeşte! Semnalele care s-au intensificat în ultima perioadă i-au determinat şi pe “şefii” României să se teamă că anul viitor în ţara noastră va veni din nou criza. Primul care a avertizat asupra unei posibile recesiuni în România a fost preşedintele Traian Băsescu, care a declarat asta în urmă cu circa două săptămâni. Zilele trecute, guvernatorul Mugur Isărescu şi-a arătat pesimismul cu privire la faptul că ţara noastră ar putea scăpa de criza care atacă Europa. Mai mult, chiar şi premierul care, în ultimele luni, tot declara că în 2012, datorită măsurilor de austeritate luate de ţara noastră, vom avea o creştere economică, şi-a schimbat opinia.

Băsescu: «Există un risc major de revenire a recesiunii»

Chiar înainte de finalizarea bugetului pentru anul viitor, adică la mijlocul lunii trecute, Traian Băsescu (foto) declara că România riscă să intre iar în recesiune: “Sentimentul meu este, chiar dacă nimeni nu poate previziona, că în 2012 există un risc major de revenire a recesiunii”

Mugur Isărescu: «Ne prăbuşim odată cu Europa»

România nu va supravieţui unei economii europene care se prăbuşeşte, consideră Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. “Creştem împreună, se poate spune, sau ne prăbuşim împreună. În România, acum simţim cât de puternică este această dependenţă. Mai mult de 60% din comerţul nostru exterior se face cu Uniunea Europeană. Vorbim deja de o încetinire a creşterii economice pentru la anul, pentru motivul singular, dar extrem de important, că în Uniunea europeană creşterea tinde să fie mai slabă”, a declarat Mugur Isărescu (foto).

Emil Boc: «Ce se întâmplă acum în Europa va afecta România în 2012»

“Ce se întâmplă acum în Europa şi în lume va afecta România în 2012”, a declarat sâmbătă, la Cluj, premierul Emil Boc. “Nokia este o consecinţă a acestei evoluţii în Europa şi în lume. Căutăm să reducem la minimum acest efect, astfel încât creşterea economică să nu mai fie afectată”, a precizat Boc (foto).

Nouriel Roubini: «Economia nu se reglează singură»

Economia nu se poate regla singură, e nevoie de consum, însă acesta a fost afectat grav în ultimii ani, susţine economistul Nouriel Roubini (foto), cel supranumit “profetul crizei” după ce a fost primul care a prevestit criza din 2008. Tot el afirmă că anul viitor ne va lovi o criză mai gravă decât cea de acum trei ani. Într-un interviu acordat cotidianului Wall Street Journal, el îi dă dreptate lui Karl Marx, întemeietorul socialismului ştiinţific. “Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge pentru că nu poţi transfera venituri dinspre forţa de muncă spre capital fără să se înregistreze un exces de capacitate de producţie şi lipsa unei cereri agregate. Asta se întâmplă acum”, a spus Roubini. Economistul face referire la faptul că tot mai multe firme, pentru a supravieţui, reduc costul cu forţa de muncă, adică salariile. Iar veniturile mici ale celor mulţi duc la scăderea consumului, ceea ce înseamnă un dezastru pentru economie.

În Europa, criza i-a scos pe oameni în stradă


1. ISLANDA
Câteva mii de islandezi, care s-au adunat sâmbătă în faţa Parlamentului, pentru a-şi exprima nemulţumirile cu privire la politica dusă de conducători în urma crizei economice, au atacat mai mulţi parlamentari cu ouă şi roşii, strigându- le că sunt vinovaţi pentru condiţiile proaste de trai pe care le are populaţia.
2. PORTUGALIA
Aproximativ 130.000 de oameni au protestat sâmbătă, la Lisabona, capitala ţării, faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern. La manifestaţii au participat membri ai celui mai mare sindicat din ţară, aceştia anunţând şi pentru săptămâna aceasta mişcări similare în alte oraşe.
3. Grecia
Grecia rămâne campioană la capitolul proteste în Europa. Zilele trecute, mii de oameni au ieşit iarăşi în stradă la Atena, pentru a protesta faţă de noile măsuri de austeritate luate de politicieni. Guvernul elen a decis să micşoreze pensiile, să extindă taxa pe proprietate şi să disponibilizeze 30.000 de bugetari, pentru a primi tranşa de opt miliarde de euro de la instituţiile internaţionale.
4. Italia
Cu ocazia unui protest care a avut loc în septembrie, italienii au decupat un carton în formă de penis, pe care au lipit fotografia primului ministru Silvio Berlusconi în vârf şi pe cele ale ministrului muncii, Maurizio Sacconi, şi al administraţiei, Renato Brunetta, la bază. Inedita placardă a fost “plantată” la intrarea în Ministerul Administraţiei.
5. UNGARIA
Peste 50.000 de oameni au protestat, sâmbăta seară, în faţa sediului Parlamentului maghiar din Budapesta, nemulţumiţi de politica de austeritate a premierului Viktor Orban. Astfel de mişcări sunt aşteptate şi astăzi, dar şi marţi, în mai multe oraşe din ţară.

400 de americani, arestaţi sâmbătă, la New York

Şi în Statele Unite ale Americii mişcările de stradă sunt în toi. Cele mai multe proteste sunt faţă de incapacitatea autorităţilor de la Washington de a găsi soluţii pentru ieşirea din criză. Aproape patru sute de persoane au fost arestate sâmbătă seară, după o manifestaţie în New York. Demonstraţia fusese organizată de mişcarea “Ocupăm Wall Street”. Protestul a început în cartierul Liberty Plaza, sute de persoane deplasându-se apoi spre podul Brooklyn, pe care l-au blocat timp de două ore.