Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

casa printeasca nu se vinde

vineri, 25 noiembrie 2011

Andra - Mai tii mine mai draga Marie oct2009

duminică, 20 noiembrie 2011

CRONICA NEAGRA !!______________________________________By Cezar

..
..................................... in atentia  si spre adanca reflectie a lui....si ....a lui......
                   198.........vara !  O vara torida cu temperaturi mult peste medie!!
    Tanar comandant de subunitate. Doar  ce intrasem pe usa , venind de la o convocare de specialitate .Aceasta se desfasurase pe timpul a doua zile, la un comandament de M.U. undeva prin ..tara!
     Suna telefonul ,ridic si numai ce il aud pe Comandantul Unitatii ( lucru rar intalnit -sa vorbeasca direct Comandantul)
     - Ce faci ?
     -  Pai,banguiesc eu.....ca si dumneavoastra...am ajuns acasa (comandantul fusese si el cu alte probleme pe la M.U.si intamplarea a facut sa ne intalnim pe tren).. incerc sa fac o baie si maine la treaba!
      - Ei lasa,sari peste baie ,imbraca-te si urgent la unitate........tu ai pregatit garda?
      - Da ! dar ....de...ce?
      -  Sper sa fii facut totul ca la carte! Soldatul x a deschis focul asupra celor din parcul -auto! A ranit grav pe plutonierul T! Mai are doua cartuse(mare noroc! in urma altor incidente in tara, se redusese munitia la cinci cartuse.) si ameninta ca se sinucide! Ai curajul sa vorbesti cu el?
       - Daca trebuie - ... da!
      - Hai vino, cat mai repede! Procuratura ii pe drum.....
 Doamne, parca eram intr-un vis urat!  In timp ce ma imbracam , prin minte imi treceau  doar intrebarile comandantului - ai facut totul ca la carte (R.G.-2),ai respectat toate instructiunile ,ai..ai ..ai.......
        Multe erau situatiile in care incalcam deliberat paragrafe intregi din regulament ! Nu pentru ca nu le cunosteam,nu pentru ca eram inconstienti !!  Eram obligati de situatiile concrete in care ne aflam la un moment dat. Cel mai adesea era ..lipsa de personal (cei care au trecut prin asemenea situatii ,vor intelege usor!)        Multi militari ,foarte multi ,paradoxal de multi erau declarati ,,inapti" serviciul de garda (serviciul de lupta pe timp de pace)
        Cu toate acestea, acestor oameni, noi le puneam arma si munitie reala in mana si executam ,,n" sedinte de trageri reale in poligoane!  
       Ajung in unitate si ma intalnesc cu comandantul care venea abatut dinspre parcul-auto.
    - Tov. comandant am ajuns- ce facem?
    - Mai nimic,s-a impuscat ! Plutonierul T. e grav,nu se stie daca va scapa! Suntem la mana procuraturii ,din momentul de fata!  Esti sigur ca ai facut tot ce trebuie?
     - Da don Comandant,din intamplare si cu ajutorul Celui de Sus ,cred ca am facut totul ca la carte!
              Comandantul cunostea cel mai bine situatia. Stia exact la ce ma refer si indraznesc sa spun ca ,parca am vazut o raza de lumina pe chipul lui!!
       - Ce-i cu omul asta? Ti-a facut probleme,era sanatos,apt garda? A mai facut garda,avea probleme acasa ,in unitate....si parea sa nu se mai opreasca  ...!
        - Printre cei mai buni militari, fara probleme  ..simpatizat de toti colegii si de mine personal,vesel si disponibil in orice moment! L-am recompensat cu cinci zile permisie,numai ce s-a intors de acasa...mi-a adus si o ..sticluta cu rachie ! De la el din gradina -zicea
        - Aoleo.....mai omule, pai nu trebuia sa fie in garda...o zi odihna dupa permisie ..regulamentul....ne leaga astia in albastru!
        - Don Comandant- pai nu v-am zis ca din intamplare si cu ajutorul Celui- de- Sus ,am procedat ca la carte..!  A avut o zi libera in unitate, dupa ce a venit din permisie.
         - Daaa ? Doamne - ajuta! Du - te si pune totul pe hartie : o caracterizare detaliata a militarului ,modul cum ai procedat cu pregatirea garzii ,cateva pareri personale....si asteapta in birou !
           - Am inteles!
        Am asteptat.....am tot asteptat ! Cu siguranta, doua-trei fire de par alb mi-au rasarit atunci!
   Pe la orele 20, ma anunta cel de la punctul de control ca a plecat masina cu cei de la procuratura. Indraznesc si-l sun pe comandant.
       -  Don Comandant - am imbatranit aici!
       - Si eu! Mergi acasa. Maine sa fii de dimineata, caci vor continua cercetarile ! Plutonierul a scapat,va trai dar, cu probleme foarte mari!!!
            Am plecat. Am ajuns acasa pe la 21.30. Apa calda nu mai era,asa ca am rezolvat cum s-a putut!
    De dormit,nici vorba! Doar cosmaruri.....A doua zi , prind al doilea autobuz ce mergea spre unitate.
        In autobuz doar eu (era ora 5.45) si o familie  care, dupa port parea de pe la sat. Eu in uniforma.
    Se uita spre mine, susotesc ceva si barbatul se apropie. Respectuos si putin timid, ma saluta si ma intreaba daca si eu merg la unitatea 011...
         - Da, zic eu,dar cu ce probleme asa de dimineata?
         - Stiti, zice barbatul cu lacrimi in ochi-noi suntem parintii militarului care s-a impuscat !!
       Am crezut ca autobuzul a luat-o razna la vale!!
           - Taica ,zic eu cu vocea tremurand - Eu sunt comandantu lui !!Spune-mi, ai vreo idee, de ce a facut-o?    Era suparat pe cineva din armata ,s-a intamplat ceva acasa?
                  - Nuu , zice omul. Era multumit si bucuros ca-i bine apreciat in armata. Ne-a povestit cand a fost in permisie.Nu dusmanea pe nimeni. Acasa nu a avut probleme. A plecat bucuros si bine dispus!
                           Numai Dumnezeu poate spune ce s-a intamplat!!
    Trebuie sa recunosc ca oarecum usurat, i-am condus la comandant. Asculta si acesta incremenit ce spuneau bietii oameni, ce-si pierdusera fiul !Asculta , si  nu-i venea sa creada!
                     Declaratia parintilor se pare ca a fost piesa care a inchis dosarul  !! 
 Cateva precizari:
                      1.fapte si personaje reale
                      2.cand a deschis focul,grupul de subofiteri din fericire, trebaluiau pe langa un tanc(la 200m) . Din primul foc l-a lovit pe unul in spate in zona omoplatului. Ceilalti au reusit sa-l tarasca si sa se ascunda dupa tanc. A mai tras doua cartuse asupra lor.
                      3. subofiterul traieste si in momentul de fata dar puternic afectat  
                                                                                           Va urma..........
Ce frumos!!!!

Tudor Gheorghe - Marine la nunta ta

Ion Luican - M-a facut mama oltean