Google Website Translator Gadget

joi, 5 ianuarie 2012

OLE , OLE , DICTATURA NU MAI E,,,,,!!!________________________________By Stelian

SCMD A ZDROBIT DICTATURA ! DEFINITIV !
SAU CU ALTE CUVINTE DESPRE
Decizia Nr. 29 din 12.12.2011


Vestea a picat ca un traznet, in ziua de 12.12.2011 in jurul orei 16.00, pe blogul sindicatului:
„12.12.2011
Victorie definitiva!
Dictatura a fost zdrobita”

- Uraaaaaa ! – sar in sus ca muscat de sarpe – bietii nord-coreeni au scapat……dar….pe blogul sindicatului….nu, o nu !, in Coreea de Nord e bine, e democratie, e libertate,…. este vorba despre dictatura singeroasa din….Romania ! Ce credul pot sa fiu in luna asta a cadourilor si a lui Mos Craciun. (Mos Gerila, la sindicat)

Citeva zile plutesc in nesiguranta dar spre sfirsitul anului, in Monitorul Oficial, apare Decizia de zdrobire a dictaturii. (asa credeam cind mi-am pus ochelarii pe nas dar pina la urma am inteles ca sindicatul e cel care si-a zdrobit ceva, dar sa lasam ouale in pace ca e off-topic)
Textul e excesiv de lung si plin de cuvinte misterioase menite sa le demonstreze celor straini de justitie ca magistratii au o meserie grea si plina de secrete, care merita o retributie pe masura si o pensie cel putin la fel.
Impanat fiind cu citate din jurisprudenta CEDO (na, ca m-am molipsit si eu) , textul devine si mai inccesibil, dar permite in final, fiecarui justitiabil, sa inteleaga ce vrea el si muschii lui.

(„JURISPRUDÉNȚĂ, jurisprudențe, s. f. 1. Totalitatea hotărârilor pronunțate de organele de jurisdicție într-un anumit domeniu; spec. ansamblu de decizii ale unui tribunal; felul în care judecă în mod obișnuit un tribunal un litigiu. 2. Știința dreptului. – Din fr. jurisprudence, lat. jurisprudentia.”
Sursa: DEX online)

Incerc mai jos sa exprim concis, adica militareste, ce am inteles si eu:

1.-instantele noastre au stabilit ca ingerinta statului in stabilirea tipului de pensie (adica de la pensie speciala la pensie simpla) este LEGALA ” întrucât este reglementată de Legea nr. 119/2010, şi urmăreşte un „scop legitim“, de utilitate publică, în deplină concordanţă cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (de exemplu, Cauza Wieczorek împotriva Poloniei din 8 decembrie 2009, § 59), constând în necesitatea reformării sistemului de pensii, reechilibrarea sa, eliminarea inechităţilor existente în sistem şi, nu în ultimul rând, situaţia de criză economică şi financiară cu care se confruntă statul, deci atât bugetul de stat, cât şi cel de asigurări sociale.”
In concluzie, realizarea de economii e mai la urma necesitatilor, nu este prima, asa cum se vaicaresc in cor dogarienii care mor de grija PATRIEI si nu sunt interesati, nici sa-i pici cu ceara, de ochiul dracului.
http://mariuscruceru.files.wordpress.com/2009/12/steag-decembrie-1989.jpg
[- E un drept cistigat, e un drept cistigat ! – ciriie papagalul amplasat strategic in virful bradului. Nu e al meu (papagalul) caci are mai mult rosu in el decit portocaliu si il suport doar ca gazda temporara.
- Te-ai inscris si tu in sindicat ? – il intreb cu speranta ca o sa inghita pina la urma beculetul pe care il roade de 10 minute. Oratania ma ignora cu superioritate si se uita gales la papagalita care se admira, pe drept, in oglinda.
Nu vreau sa le stric idila asa ca sa revenim a nos moutons.]

2.-de aici (adica de la punctul 1, nu de la diversiunea cu papagalii) rezulta o alta concluzie, cea mai importanta pentru noi si anume ca valoarea (cuantum-ul) pensiei NU este un „drept cistigat”, asa cum explica apasat juristii de frunte care lucreaza cu norma intreaga in restaurantul „La GIL”.
Avind in vedere ca doamna MONICA C. „Sef departament juridic”, este prezentata de o alta doamna care se autointituleaza „mama sindicatului”, drept lucratoare competenta care presteaza munca voluntara, ma intreb cit valoreaza stiinta doamnei SEF daca il lasa pe fuhrer-ul suprem sa bata cimpii cu „pensiile NATO” sau cu „natura juridica a pensiilor noastre, cu alte cuvinte, statutul de militari in rezerva/retragere din care decurge totul (si cuantum, si respect si aliniere la omologii europeni, si asistenta medicala gratuita si dreptul de a munci dupa trecerea in rezerva si dreptul nestirbit la proprietatea legal dobandita”.
Mare e gradina Ta, Doamne ! si multi dogari se plimba prin ea fara sa fie internati.
[Apropo de „mama sindicatului” imi amintesc cu placere de doua expresii intr-o limba moarta:
-„Mater semper certa est” si „pater semper incertus est”.
Nu-mi cereti traducerea ca nu o mai stiu.]

3.-instantele judecatoresti „NU erau în drept să facă aprecieri asupra unor critici de neconstituţionalitate, sub aspectul respectării principiului neretroactivităţii legii, formulate de părţile din litigiile deduse judecăţii şi care au fost soluţionate diferit.”
O noua palma zdravana data juristilor de „La GIL” care urla intre doua pahare despre neretroactivitatea legii si despre „dreptul lor”, cistigat pe vecie.

4.-o alta problema importanta se refera la „raportul de proportionalitate”, adica (mai pe romaneste) intre ce limite poate stabili instanta daca pensia a fost afectata prin recalculare/revizuire astfel incit sa nu se respecte o anumita proportie iar cel afectat sa sufere mai mult decit era normal. (din nou se spune ca cineva poate modifica in sus sau in jos „dreptul cistigat”)
Spre disperarea unora, faptul ca au rate la banci nu inseamna ca pensia le-a fost afectata disproportional, iar proportia asta se stabileste comparativ (pentru fiecare caz in parte) cu pensia unui militar care a lucrat in conditii similare cu reclamantul. Altfel spus, cei afectati au dreptul sa se adreseze instantelor nationale INDEPENDENT, nu cu gloata, si pot spera la o alta suma daca „raportul de proportionalitate” le este favorabil.

„Doamne ajuta! Pe ei!...” suna ordinul fuhrer-ului suprem.

Ce se intimpla daca Domnul nu executa ordinul si nu ii ajuta ? N-as vrea sa fiu in pielea lui.



47 de comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Daca sunt ,reclamatii" legate de editare- primesc si ma conformez (doar de la autor)

    RăspundețiȘtergere
  2. @stelian

    Ce "m-am mai ras":)!!
    O singura observatie:textul "lor" e prea lung iar al tau e prea scurt.Mai bagi...??
    PS Am verificat: Aia cu..."sho pa ei" e autentica si "apoteotica"!.
    Nu-mi inchipuiam asa ceva!! hi,hi
    @cezar
    cred ca de acum ar trebui instaurat ca salut oficial in scmd,alaturi de "Vae...bla,bla" in clusiv la "la Gil"

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca se potriveste la/cu scmd-srl

    EVREUL: MA AUZI DOAMNE?
    DUMNEZEU: TE AUD...
    EVREUL: AS DORI SA TE INTREB CEVA
    DUMNEZEU: INTREABA-MA
    EVREUL: CAT INSEAMNA PENTRU TINE UN SECOL?
    DUMNEZEU: O CLIPA
    EVREUL: DAR UN MILION DE DOLARI?
    DUMNEZEU: UN CENT
    EVREUL: POT SA TE ROG CEVA?
    DUMNEZEU: DA
    EVREUL: AI PUTEA SA IMI DAI UN CENT DE AL TAU?
    DUMNEZEU: SIGUR CA DA. ASTEAPTA O CLIPA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bunaaaa!
    @DC.-nu-i textul meu ! Vorbeste cu don Stelian.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. @CEZAR
    Editarea este fara repros. Multumesc.

    @Don Corleone
    Nu e greu sa mai bag si alte texte mai ales daca fuhrer-ul nu intelege sa nu mai vorbeasca in numele tuturor. In rest, incepe deja sa-mi inspire mila.
    Imi plac glumele tale si uneori le-am folosit, dar usor modificate. (ma tem sa nu-mi ceri drepturi de autor. Glumesc.)
    Ma mir ca pina la ora asta e liniste.

    RăspundețiȘtergere
  6. TUKU says:
    Ianuarie 5, 2012

    Dupa cum stau lucrurile, marea actiune anuntata de Dogaru de pe 24 ianuarie impreuna cu 120 sindicate si ONG-uri la Bucuresti – va fi ca si celelalte un mare – PART – !
    - vor fi inafara de sindicalistii carora le-au scazut pensiile inca 1000 – 2000 de casca gura intr-un tarc , care se vor holba la Dogaru – un pletos ce va flutura o scrisoare adresata UNIVERSULUI – prin care se va lauda cum se lupta SCMD cu puterea si va cere ingaduinta EXTRATERESTRILOR – sa declare la sfarsitul adunarii – O MARE VICTORIE – ca si cele de pana acum !
    - cum fraierii de la ANCMRR au fost dusi de nas de Gen.Iliescu asa sant si cei de la SCMD dusi de nas de Dogaru.
    -sant convins ca nu ma credeti deoarece mergeti ca bivolii cu capul inainte fara a analiza ce se intampla in jurul vostru.
    - Constitutia prevede clar ca nici-o lege nu are efect in trecut ci doar in viitor. Toti v-ati aruncat in procese contestand recalcularea,cuantumul,revizuirea si anul viitor recorelarea , fiindca asa va invata SCMD si Dogaru.
    - cu mare fast se anunta victorii in cam toate filialele SCMD.
    1.ami aratati si mie o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila – pusa in aplicare ?
    2.sa presupunem ca toti castiga in instanta – cine plateste ? statul roman – adica NOI ! plateste Basescu,Boc,Udrea…NU !
    3.ergeti la CEDO – si castigati – peste 3,4 ani – cine plateste – statul roman – adica NOI !
    4.castiga profesorii la CEDO
    castiga medicii la CEDO
    castiga militarii la CEDO
    - cine plateste – statul roman – adica NOI !
    Va exista vre-o instanta din tara sau dinafara care ai va pune pe Basescu,Boc,Udrea sa plateasca ??? NU ! Vom plati noi prin taxe si impozite marite,copii si nepotii nostri !
    Puterea ne-a dat de lucru si noi punem botul ca oile in turma.
    - in ianuarie au dat decizii sa avem ce contesta si actiona an judecata
    - ia decembrie ne-au trimis decizii revizuite sa avem ce contesta si actiona in justitie
    - in martie vor veni alte decizii de regularizare sa avem ce contesta si actiona in justitie
    ADICA :
    - MILITARII OCUPATI
    - JUSTITIA OCUPATA
    - PUTEREA asi face de cap ,nu o deranjeaza nimeni, asi intareste serviciile SRI,SPP,JANDARMERIE …etc, marsavesc alegerile si noi o luam …IN MANA ,chiar cu doua maini !

    De ce zic ca Dogaru face jocul Puterii – fiindca nu vrea cu nici-un pret sa acceada la daramarea ei. Vrea ca toti membrii SCMD sa fie ingerasi,cuminti – sa manifeste pasnic impotriva UNUI STAT MAFIOT.
    - santem voit controlati, antrenati in actiuni – in instante – cu rezultate zero barat – pentru a nu ne manifesta ura si furia in alt mod – pentru a avea el si gasca lui pozitii linistite asigurate pe 5 ani conform statutului. Cine nu respecta ideile lui este dat afara si ramane si cu cotizatia luata.
    In nici-o filiala nu se accepta un concept ,un plan de actiune pentru alungarea ciocoilor – ci doar ce se transmite de la Dogaru.

    CA EXEMPLU : cum ar arata o manifestatie in 24 ianuarie cu cadrele militare in rezerva imbracate in uniforma si ce efect va avea in comparatie cu ce se va face ?
    Daca Ontanu care nu a fost decat fruntas poarta tinuta de general ilegel – pensionarii militari cu cuponul in buzunar de ce nu pot ???
    Va spun eu de frica ! de frica statului mafiot !
    ACUM VA INTREB PE TOTI CARE POSTATI PE AICI – CE FEL DE MILITARI ATI FOST ! CE MILITARI SANTETI !
    - inainte de a ma injura si de a-mi umple frigiderul cu carne macra UITATI-VA IN OGLINDA !

    RăspundețiȘtergere
  7. @TUKU
    Ai mare dreptate si te balacesti in aceiasi oala cu lasii,dovada ca scrii si esti curajos dar in spatele anonimatului,ti-e frica?Da !
    Uite eu sunt logat ,stie lumea cine sunt si o spun raspicat acesti POLITIHOTI care ne conduc nu trebuie atinsi nici macar cu o floare,ci cu parul,nu trebuie impuscati sau electrocutati ci adunati cu toti ai lor si care se infrupta din avutul poporului si procedat cum au procedat romanii cu fostii rasculati ai lui Spartacus-adica RASTIGNITI ca neam de neamul lor sa nu se preteze la actiuni mafiote pe timpul cat au fost alesi si au puterea statului in mana.Amin !

    RăspundețiȘtergere
  8. @Tigrii- pune si capul tigrului.Era frumos si sugestiv!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @cezar
    Daca te rooog frumoooooos pot folosi poza :lup.jpg??
    E tare faina....adica daca am acces la "save as" sigur o pot folosi,da eu intreb ca asa-i frumos.
    PS pt dogaru iti dau eu alta poza...da' nu cred ca vrei s-o vezi!:):)

    RăspundețiȘtergere
  10. vio says:


    Eu nu inteleg de ce se tot invart “astia” cu legile lor ca “maru in ciur….” Dupa un rationament sanatos (parerea mea) ar trebui sa se aplice un raport de 1 la 5 (NU 1 la 100 sau cat mama dracului e acum) intre pensia minima si maxima . Daca e criza atunci sa fie criza pentru toata lumea. Dar observ ca tocmai cei care NU au contribuit la sistemul de pensii au pretentiile cele mai mari. Cum naiba sa nu te intrebi de ce tu care ai lucrat 40 de ani ai pensie de 4-10 ori mai mica decat unul care a iesit dupa 20 de ani din armata (a primit si 500milioane salarii compensatorii). Pai cu cine au luptat cei din armata? Cu ce au contribuit ei mai mult la cresterea nivelului de trai in tara asta decat taranii sau muncitorii de ex.? Eu inteleg ca au fost rasplatiti cat timp a lucrat cu salarii mari, tot felul de facilitati :locuinta ,spitale, speciale, tratamente in statiuni etc. iar acum tot cei amarati trebuie sa le plateasca pensiile lor umflate? Aici nu ma refel numai la militari, ci si la celelalte categorii care se imbagatesc din pensie.
    Am inteles ca exista cam 150.000 pensionari care nu primesc pensii in functie de contributie. Ei reprezinta 2.7% din totalul de 5.400.000 pensionari, dar primesc cam 30% din fondul de pensii. Dar noua, celor multi si prosti ni se vara pe gat ca statul trebuie sa imprumute bani de la FMI ptr pensii. N-ar trebui nici un imprumut de la FMI daca repartitia s-ar face cu putin bun simt si responsabilitate. Nu imprumuta statul ptr pensia de 40 euro , dar

    RăspundețiȘtergere
  11. SA vii cu dreptul,don C.....de autor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Armata nu exista, dictatura suge si creste mare. In rest numai de bine.
    Traiasca Varsovia !!! Si daca iese Putin Imparat s/ar putea sa fie si asa. De aceea nu cumpara astia avioane, ca o sa vina singure.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut Micutzule ! Bai lu D+P le-a crescut +cotzatiile voastre-sa traiasca bineeee!!

    RăspundețiȘtergere
  14. @vio says
    Cand o sa reusesti sa ai mai multe clase decat un tren personal o sa intelegi ce este statul,ce institutii presupune si care sunt atributiile acestor institutii,acuma ca sa-ti explicam ar fi o mare pierdere de timp si tot n-ai intelege.esti dus cu sorcova ,probabil esti pe 'stil vechi'.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  15. @Stelian - cred ca pe tema asta ar merita o satira-Cum luptara ei pentru ceva ce nu se exista + cotizatiile desigur!!

    RăspundețiȘtergere
  16. @tigri2
    lasa-l bre pe Vio a carat si el shpanu' cu roaba in uzina si acum are pretentii(un fel de koreea de N)am d'astia in bloc si cartier cata frunza cata iarba.M-am imunizat in privinta lor.
    Toata ziua astia sunt in carciuma se imbata critza si dupa aia plang ca nu au bani de paine si se pun pe injurat.Cu ani in urma am dat vreo doi cu capu de pereti ca prea vorbeau urat de armata.Sa-i vezi ce ma respecta acum!!
    Cam asa e si cu 'proletarul vio'.A 'ars-o aiurea 'toata viata si acum ar vrea si el
    Calmeaza-te ca n-ai pe cine sa bagi in seama.Nu te cobora la nivelul lui!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @tigri2
    ai fost PILOT ce naiba,n-ai carat shpan!

    RăspundețiȘtergere
  18. @micutzul
    Tu cum dreak reusesti sa scrii pe toate gardurile/blogurile ca e dictatura.....daca chiar e dictatura???poti sa scrii in dictatura ca "ea este"???
    Si dogaru face la fel,da pe vremea lu''ceasca' erati mucles,atunci laudati "democratia populara"
    E DICTATURAAAAA!!hi.hi(doar in capul tau)

    RăspundețiȘtergere
  19. @CEZAR
    Ideea e buna dar as vrea sa string mai multe informatii. Imi trebuie mai multe surse "La GIL".

    RăspundețiȘtergere
  20. "UPDATE, 6 ianuarie 2011: CEDO s-a pronuntat! Prin decizia din 6 decembrie 2011 pronuntata in cauzele conexate nr. 4232/11, Felicia Mihaies vs. Romania si, respectiv, nr. 44605/11, Adrian Gavril Sentes vs. Romania, Curtea EDO a respins ca inadmisibile cererile prin care cei doi reclamanti se plangeau de incalcarea articolului 1 din Protocolul nr. 1 prin masura reducerii cu 25% a salariilor in aplicarea legii 118/2010.

    Facand trimitere la hotari anterioare (Vilho Eskelinen si altii vs. Finlanda, mutatis mutandis, Kjartan Ásmundsson vs. Islanda, Ketchko vs. Ukraina), Curtea a considerat ca era dificil pentru reclamanti sa sustina ca au un bun in sensul articolului 1 din Protocolul nr. 1 al CEDO.

    In esenta, Curtea a considerat ca ingerinta respectiva era justificata – fiind prevazuta de lege (chiar presupunand ca reclamantii ar fi titularii unui bun) si urmarind un scop legitim (echilibrul bugetar al unui stat aflat in criza economica) – si proportionala, avand in vedere marja mare de apreciere a statului in domeniul politicilor economice si sociale precum si echilibrul realizat de stat prin masurile respective (Hasani vs. Croatia)."

    Chiar daca mai sus se fac referiri la reducerile salariale ele sunt aplicabile si pensiilor iar articolul din care le-am extras se refera si la pensii. Nu insist deoarece stiu ca termenii astia sunt neinteresanti.

    RăspundețiȘtergere
  21. firmele private cand intra in criza ori reduc salariile cu 25%(de ex) ori reduc personalul cu 25%(in functie de perspectivele de revenire,si de contractie a activitatii).
    Si totusi "nu caraie" nimeni,despre nimic cu atat mai putin despre CEDO hi,hi
    Daca privatii au dreptul de a si creste dar a si micsora salariile,statul de ce nu ar avea acest drept??? ci doar de a creste??.Nu e si statul tot patron fatza de angajatii sai???
    institutia demisiei inca exista dar angajatii statului nici nu vor sa"auda" de ea
    De ceeee? Nu intuiti?

    RăspundețiȘtergere
  22. Si eu il dispretuiesc pe Dogaru!Pentru fanfaronada si talibanism .Dar Domniile Voastre (Cezar, Don.C,Stelian,Tigri) , cu ce sunteti mai presus? Va judecati cu aceeasi masura cu care ii judecati pe ceilalti? Ma tem ca nu!Desi sunteti bine informati, postarile Dvs. nu urmaresc si informarea altora.Adoptati un stil pamfletar desi marturisiti ca intentiile va sunt altele.Don C. face eforturi sustinute pentru a-si promova o imagine de, "golanas cu ceva carte",imaginea "smecherasului" care se pricepe la toate, a celui care stie sa faca "spirite de gluma".Ii confirm ca demersul ii reuseste deplin.Ceea ce ati scris si ati comentat AICI seamana gretos de mult cu o RELATIE NEPOTRIVITA IN PUBLIC.(va mangaiati reciproc, va spuneti cat de frumosi si destepti sunteti,ce s-ar face lumea fara asemenea specimene).Ca masura de profilaxie pentru spatiul virtual ar fi bine sa renuntati la stil sau la prezenta!!Chiar nu aveti nepoti de crescut??

    RăspundețiȘtergere
  23. @"stimatul" anonim
    Lectiile de morala cu "limba de lemn" ti le poti pastra.
    poate mai intai renunti la anonimat "moralistule"....ar fi primul pas pt a-ti invinge lasitatea
    PS eu nu ma consider cu nimic mai presus.Sunt un oarecare si am libertatea cuvantului.El(dogaru) in schimb are alte pretentii de "fuhrer" deci si pretentiile fata de el sunt cu TOTUL ALTELE.
    Nu eu sunt conducatorul a zeci de mii de rezervisti.EL ESTE.Eu sunt un nimeni!
    Acum ai priceput diferenta?
    Desenul ti-l face CEZAR
    ps SI NICI NU L-A OBLIGAT NIMENI LA NIMIC!!
    O face ca asa vrea,din propria vointa de preamarire

    RăspundețiȘtergere
  24. @"stimatul"....
    printeaza postarea mea,invat-o pe dinafara,si poate vei pricepe.
    Pe acest blog scriu, cum si cand vreau EU.
    CEZAR poa' sa stearga ce nu-i convine...

    PS ca masura de "profilaxie" du-te dumneata la "plimbare"

    RăspundețiȘtergere
  25. Simt prezenta unui(unei) dogarian lovit in aripa ! Asta-i situatia !
    Da,facem efortul unui stil pamfletar ! Avem un singur motiv- ne este jena sa spunem in spatiul public-cat de jalnici sunteti ! Asta-i treaba !!

    RăspundețiȘtergere
  26. Chiar daca Dogaru e destul de neinspirat si conducerea SCMD pare dusa cu pluta, nu uitati ca asa e intreaga armata. Lipsita de repere si usor de manipulat.

    RăspundețiȘtergere
  27. scuze e off topic da e bunaaaa!!

    La TM popimea a sfintit azi direct lacul si uzina de pompare a apei in oras.In concluzie timisorenii vor avea aghiazma la robinet :):)
    Cezar o fi aflat??

    RăspundețiȘtergere
  28. @Anonim 6 ianuarie 2012, 11:18
    Stilul pamfletar imi apartine (in ce postez) si in acest articol are o explicatie simpla:
    -regulile de metodica pe care le-am invatat in scoala militara.
    Termenii juridici sunt foarte ermetici si greu de inteles si din cauza asta am facut mici divagatii si glume ca sa mentin vie atentia cititorilor. Daca vrei un stil mai stiintific il gasesti la Plano si el a comentat Decizia inaintea mea.
    Don Corleone are dreptate. Noi suntem simpli pensionari nu suntem lideri de care tremura tot mapamondul "inclusiv stapinii din strainatate".

    @Don Corleone
    Chestia cu sfintitul apei se practica aici de multi ani, poate ca sa se evite luptele grele ale credinciosilor de linga butoaie. Ma duc sa beau si eu un pahar.

    RăspundețiȘtergere
  29. Don C.
    Nu e nevoie nici de printare ,nici de invatare pe dinafara a postarilor pentru a intelege mesajul.Iar cat priveste "limba delemn" pe care o invocati, din nou ma tem ca sunteti in eroare.Decenta, respectul pentru cuvantul scris, frazarea corecta si,desigur, respectul pentru interlocutori nu inseamna "limba de lemn" decat in argumentatia unora care procedeaza altfel.Si nici despre lasitate nu e vorba.Am citit atatea balacareli postate pe bloguri (forumuri)incat e un gest de bun simt sa nu-ti expui numele si imaginea atacurilor suburbane la care se apeleaza frecvent(.Nu este cazul aici)
    Dl. Cezar,
    Sincer.nu sunt nici dogarian si nici lovit in aripa.Si vreau sa mai cred ca nu-i etichetati la fel pe toti cei care gandesc altfel decat preopinentii amintiti in comentariul anterior.
    S-au scris si lucruri foarte interesante , utile pentru cei ce va citesc, dar ieri si astazi parca prea ati exagerat cu temenelele...Multumesc pentru sfat,dar programul mi-l fac singur;Plimbarea e la ora 17.00

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonimul ii de la ..Ploiesti !! Oare cin"sa fie ??
    PS. Eu nu te-am trimis la plimbare! Eu te salut si iti spun ,bun venit"
    Incearca, te rog cu respect ,sa fii mai putin criptat ! Noi preferam..directele !
    Tine cont ca pe aici s-a purtat si din pacate nu s-a incheiat ,un mic razboi !
    Daca ,,te bagi" nu te mira de te trezest si cu vreo ..palitura!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Un lucru adevarat:nu dvs.m-ati trimis la plimbare.(mea culpa)
    Doua inexactitati:nu sunt din Ploiesti si nici nu "o intorc" ca la Ploiesti
    Multumesc de urarea de bun venit!Cat despre razboi si palituri , nu corespund profilului meu.
    Adevarul e ca ma deranjeaza mult felul bascalios de exprimare al lui Don C. despre probleme care pentru unii reprezinta drame.Am incheiat efemera mea trecere pe aici. Scuze pentru deranj!!O sa citesc in continuare ceea ce este de interes.

    RăspundețiȘtergere
  32. OK nu esti dar...toata lumea vede ca esti!!!
    Stilul lui DC. are o motivatie-daca nu esti militar o percepi mai greu!!
    Sa inteleg ca te-ai speriat? Oricum ,oricand sunteti binevenit! La multi ani ,cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  33. @ Don Corleone
    Doctore, cum dreak nu intelegi tu nimic din ce cuvant eu? Pai ba nene e diktatura prostiei nu neaparat politica sau militara. Cand n/o mai fi de loc Parliament sau soc. civila te anunt ca e diktatura. Pana atunci prostia...si hotia sunt in floare.
    VIVAT ACADEMIA !

    RăspundețiȘtergere
  34. @micutzul
    Pai ba nene,n-o mai da la-ntors ca nu-mi plac barbatii c..rve
    asta ai scris:
    micutzul spunea...
    Armata nu exista, dictatura suge si creste mare. In rest numai de bine.
    Traiasca Varsovia !!! Si daca iese Putin Imparat s/ar putea sa fie si asa. De aceea nu cumpara astia avioane, ca o sa vina singure.
    5 ianuarie 2012, 20:09
    Incearca sa nu mai fii parsiv ca nu-ti sta bine

    RăspundețiȘtergere
  35. @ano 14:40
    spuneti:
    "Am citit atatea balacareli postate pe bloguri (forumuri)incat e un gest de bun simt sa nu-ti expui numele si imaginea atacurilor suburbane la care se apeleaza frecvent"
    Asta numiti dvs....Un gest de bun simt ca sa fii anonim???????????
    cred ca motivatia dvs este ridicola si NEDEMNA!!
    PS Sper sa va intoarceti de la plimbare si sa comentati in continuare

    RăspundețiȘtergere
  36. @micutzul
    cand am zis "bai nene" nu a fost o impolitete,a fost doar preluarea modului dvs de exprimare

    RăspundețiȘtergere
  37. Propuneri pentru 24 ianuarie
    UITE AICI GANDIRE DE...STRATEG (un adev. Sun Tzu-contemporan)

    La multi ani cu sanatate si pace!
    Propun sa se organizeze afluirea spre Capitala in 24 ianuarie si pe cont propriu, pe filiale judetene, fara contracte cu societati comerciale de transport. Aceste srl-uri de transport, impreuna cu sri, politie, guvern si altii, ne-ar putea impiedica sa ajungem in Bucuresti!
    Adevarat ca este necesar sa se aiba in vedere si prevenirea patrunderii in coloanele si grupurile noastre a unor provocatori pregatiti de ei...dar tot asa de bine ei pot pregati provocatori si din randul camarazilor nostri care au trecut, in ultimul timp, contra avantaje, in tabara generalului de carton...

    Gl.d. (rz) Petre Vasilescu

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Don Corleone
    Cer cu supunere permisiunea sa cuvantez si ma adresez dv. cu smerenia supusului prins cu fofarlica si lenes nevoie mare. Aici nu este vorba de politete si nu cred ca cineva spera sa se adreseze lumea cu stimate sau domnule gradul...Eu zic sa tinem mai aproape unii de altii sa nu ne mai muscam de ...si sa vedem cum rezolvam ce mai poate fi rezolvat.
    In alta ordine de idei eu m/am adresat celui care coordoneaza acest blog si nu simt in nici un caz nevoia sa/mi faca cineva analiza literara a spuselor mele. Si asta fiindca punand cap la cap comentariile mele , cei care le/au urmarit stiu ce gandesc. Si daca stau bine si ma gandesc ceva miros tot se simte , asa cam ca in 45.
    Cu respect Micutzul.

    RăspundețiȘtergere
  39. @micutzul
    Ba nene!!:):)
    cu exceptia 'fineturior la mishto' cum ar fi supunere bla,bla...
    in esenta iti dau dreptate si subscriu pe deplin(mai putin '45) ori nu stii istorie ori exagerezi
    Situatiile sunt comparabile crezi?? mai citeste istorie.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Cezar
    dacav stiam ca declansam concursul scriam si eu despre alte pasari nu despre ciori.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  41. @Tiger- two-consideram ca a fost de ...incalzire

    RăspundețiȘtergere
  42. @tigri2
    Nu am scris nici eu la concurs. Te astept si eu cu alte pasari. In plus inca nu suntem in echipa completa.

    RăspundețiȘtergere
  43. Apropo de CEDO,
    ==============
    CEDO s-a pronuntat !!! Prin decizia din 6 decembrie 2011 pronuntata in cauzele conexate nr. 4232/11, Felicia Mihaies vs. Romania si, respectiv, nr. 44605/11, Adrian Gavril Sentes vs. Romania, Curtea EDO a respins ca inadmisibile cererile prin care cei doi reclamanti se plangeau de incalcarea articolului 1 din Protocolul nr. 1 prin masura reducerii cu 25% a salariilor in aplicarea legii 118/2010.

    Facand trimitere la hotari anterioare (Vilho Eskelinen si altii vs. Finlanda, mutatis mutandis, Kjartan Ásmundsson vs. Islanda, Ketchko vs. Ukraina), Curtea a considerat ca era dificil pentru reclamanti sa sustina ca au un bun in sensul articolului 1 din Protocolul nr. 1 al CEDO.

    In esenta, Curtea a considerat ca ingerinta respectiva era justificata – fiind prevazuta de lege (chiar presupunand ca reclamantii ar fi titularii unui bun) si urmarind un scop legitim (echilibrul bugetar al unui stat aflat in criza economica) – si proportionala, avand in vedere marja mare de apreciere a statului in domeniul politicilor economice si sociale precum si echilibrul realizat de stat prin masurile respective (Hasani vs. Croatia).
    ===============================
    Deci, in privinta reducerilor SALARIALE, este fix cum preconizam: CEDO nu a dat dreptate petentilor!
    Consider ca in acelasi fel, CEDO se va pozitiona si fata de pensionari! Nu ma bucur, dar nici nu sunt omul care sa se imbete cu apa rece, cu promisiunile unora care habar nu au de stiinta dreptului intern si international, de intelegerea contextului nenorocit in care evoluam!

    RăspundețiȘtergere
  44. @All-dati clik pe SILVIU ! Posibil sa aveti o surpriza..placuta!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Baaa Tzarane cu Fiat mai schimba dracului subiectu ca s-a imputit! Si el si 'stelian'.

    RăspundețiȘtergere
  46. Asa sa te adresezi lui fii-tu ! Atentie sa nu-ti dea un peste ochi si sa-ti spuna ca esti un needucat!!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!