Google Website Translator Gadget

joi, 7 martie 2013

MAIMUTA...NUCLEARA!!__________________________________________

Boicotul mărcilor germane, reacție la boikot-ul Schengen. Ce spun românii, ce cred politicienii
EVITATI  aceste produse ! Sunt ..ANTI SCHENGEN RO...!!!

 


Liderii nord-coreeni au anunțat, joi,  că îşi rezervă dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv, o declaraţie care stârneşte îngrijorarea vecinilor din Asia dar şi a Occidentului.
Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear preventivCoreea de Nord a ameninţat joi cu lansarea unui “atac nuclear preventiv”, fără a preciza ţinta, în timp ce Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească în cursul zilei pentru a intensifica sancţiunile împotriva Phenianului, după cel de-al treilea test nuclear al său, relatează AFP.
 ”Atât timp cât Statele Unite încearcă să declanşeze un război nuclear, forţele noastre armate revoluţionare îşi rezervă dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială KCNA.
 Oficialul nord-coreean a avertizat totodată că un al doilea război coreean este “inevitabil”, după ce  administrația de la Washington și  cea de la Seul au refuzat să anuleze exerciții militare comune programate pentru săptămâna viitoare.
 Analistul Bogdan Chirieac a declarat că “aici este paradoxul  lumii moderne.  Statele Unite, lumea occidentală sunt atât de atente cu amenințârile teroriste cu ceea ce se întâmplă în lume în acest moment, în schimb, dictatori demenți, efectiv despre asta este vorba, cu arma nucleară pe mână sunt lăsați să-și asuprească și popoarele și să amenințe și civilizația umană. Rachetele nord-coreene nu sunt intercontinentale, au încercat, nu au putut, e vorba de tehnologie aici. În schimb, rachetele experimentale nord-coreene au căzut în Marea Japoniei, Japonia este foarte îngrijorată și cu siguranță Nordul și Sudul au graniță comună înțesata de militari, inclusiv de americani. Poiate fi folosită arma nucleară acolo, sau în Coreea de Sud. Ori nu poți lăsa asemenea lucruri la voia întâmplării. Sigur că până acum Beijingul este cel care a controlat Phenianul”, a declarat Chirieac.
Coreea de Nord a investiti toți banii de alimente în arma atomică și racheta purtătoare, pentru a șantaja Coreea de Sud și SUA  ca să primească orez, foametea fiind cumplită în Coreea de Nord, iar modul de viață în Coreea de Nord, spun cei care au scăpat de acolo, seamănă cu lagărele de concentrare naziste”, a conchis Bogdan Chirieac.




                                                                                   

Sanatate

Geneticienii au descoperit de ce verdețurile sunt atât importante pentru sănătate


O populaţie de celule cu rol imunitar, din intestin, extrem de importante pentru sănătatea umană, este influenţată în mod esenţial de ceea ce mâncăm – mai exact de consumul de legume cu frunze verzi, au constatat specialiştii în genetică, scrie Daily Science.
Geneticienii au descoperit de ce verdețurile sunt atât importante pentru sănătateAcest tip de celule limfoide, numite ILC (innate lymphoid cells), se găsesc în mucoasa ce căptuşeşte tubul digestiv şi au rolul de a proteja corpul de bacteriile dăunătoare care s-ar putea găsi în intestin. De asemenea, se crede că ILC ar juca un rol important în controlul alergiilor alimentare, al bolilor inflamatorii şi al obezităţii şi ar putea preveni dezvoltarea unor cancere intestinale.
 Cercetătorii de la Institutul de Imunologie Moleculară Walter & Eliza Hall, din Australia, au descoperit recent că o genă numită T-bet este esenţială pentru formarea acestor celule şi că activitatea acestei gene este influenţată de ceea ce mâncăm.
 Autorii studiului afirmă că anumite proteine prezente în legumele cu frunze verzi din familia cruciferelor (familia verzei) interacţionează cu receptori specifici de pe suprafaţa membranei celulare, iar aceştia activează gena T-bet; astfel, e posibil ca proteinele vegetale din frunze să aibă un rol important în generarea ILC.
 ILC produc un hormon numit interleukina-22 (IL-22), care poate apăra organismul de invazia bacteriilor. Cercetările arată că, fără gena T-bet, organismul este mai susceptibil la infecţiile bacteriene produse de patogenii care pătrund în tubul digestiv. Aceste corelaţii sugerează că amplificarea populaţiei de ILC din intestin ar putea ajuta la tratarea unor asemenea infecţii bacteriene. Ele ajută la menţinerea în intestin a unui mediu sănătos, stimulând proliferarea bacteriilor benefice şi vindecarea micilor leziuni care apar în mod obişnuit la nivelul mucoasei intestinale. ILC ar putea avea, de asemenea, un rol în vindecarea leziunilor canceroase.

marți, 5 martie 2013

Maimuta ..-------Schengen_________________________________




Punctul pe zi

Ce știe Băsescu despre Schengen dar nu ne spune

Domnul Guvernator a facut tot ceea ce îi stă în putință pentru a transforma tema aderării României la spațiul Schengen în instrument al războiului său politic cu adversarii aflați la guvernare.
Ce știe Băsescu despre Schengen dar nu ne spuneDe vină pentru eșec e Guvernul Ponta pentru că nu vrea să îndeplinească acele criterii din MCV, nu vrea o Justiție independentă, se amestecă în CSM și nu dorește procurori credibili la șefia DNA și a Parchetului General. În plus, actuala putere este și autoarea loviturii de stat din vara lui 2012! Acestea sunt pe scurt argumentele domnului Băsescu. Ne mai spune dânsul că nu își asumă nimic din această situație și mă întreb, retoric evident, cum se face că dacă nu are nimic a-și reproșa noi nu am intrat în Schengen până în primavara lui 2012, când domnia sa controla totul în România?
 Eu sunt convins că Băsescu, depozitar al informațiilor furnizate de serviciile speciale și nu numai, știe foarte bine că spațiul Schengen trebuia analizat în primul rând prin prisma intereselor economice ale statelor UE.
 Acum companiile românești petrec în medie opt ore la intrarea în această zonă din cazua că noi ne aflăm în afara. La asta se adaugă rute de sute de kilometri fără autostrăzi și o cale ferată aflată în ultimul hal. Toate astea înseamnă pierderi în condițiile în care ne aflăm într-o competiție evidentă cu vecinii noștri de la Vest pe aceleași piețe!
Ce motiv de satisfacție ar avea aceștia, într-o perioadă de criză, să vada că Romania ar căpăta brusc drepturi egale cu ei și ar intra în meci de pe poziții corecte? Puneți-va în locul lor, v-ar bucura situația?
 Nu cumva suntem ținuți deoparte de o competiție loială cu aceștia tocmai prin amânarea primirii noastre în Schengen? Având în vedere interesul economic, de ce s-ar bucura cehii, slovacii, ungurii sau polonezii de intrarea României în acest club? Cât ar pierde ei din această afacere și cât nu am mai pierde noi? Înțelegem oare că fiecare euro plătit pentru că nu suntem în Schengen se transformă indirect în câștig pentru cei care sunt deja acolo și ne țin pe noi afară?
 E mare criza și pe strada voastră Ionel are o macelarie. Cât de bucuros ar fi el, căruia treburile nu-i mai merg caînainte, să auda că Gigel vrea să-și deschidă o prăvălie? Să zicem că Ionel are un frate, Sandu, funcționar într-un loc în care se dau autorizații …Ce ziceți, va primi Gigel unda verde pentru afacerea lui?
 Dacă acest exemplu are corespondent în Uniunea Europeană și în loc de Ionel vorbim despre Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia iar în loc de fratele Sandu de sora Germania? De ce s-ar manifesta pe față aceste state în defavoarea intrării României în spațiul Schengen dacă se ocupă nemții de problemă ?
Ticaloșia lui Băsescu nu vine doar din faptul că știe foarte bine că așa stau lucrurile. Invocând chiar el MCV-ul le oferă celor ce vor să țină România departe de spațiul Schengen din motive economice evidente pe care nu le pot rosti, argumente și explicații plauzibile pentru publicul mai puțin informat!
 Când la putere erau guvernele sale, domnul de la Cotroceni nu s-a sfiit să țipe la olandezi și să spună public, în martie 2012, ca MCV nu are nicio legatură cu Spațiul Schengen așa cum incorect sustine Olanda! Acel Traian Băsescu îl contrazicea flagrant pe acest Băsescu Traian care în martie 2013 ne spune că nu suntem primiți acolo din cazuza Mecansimului de Cooperare și Verificare!
 Situația ar fi de balamuc dacă pornim doar de la premisa că între timp ceva s-a defectat prin etajele superioare ale acestui individ dar ar fi simplist săa privim lucrurile din acest unghi.
La domnul Guvernator schimbarea s-a petrecut după Referendum, când dânsul a ramas în funcție în urma unor presiuni de neimaginat făcute în primul rând de Germania. În ce măsură poate România să-și promoveze interesele economice în această competiție în care este ținută pe tușă chiar de concurența, cu ajutorul unui frate mai mare, când responsabilul nostru cu politica externă îi e dator tocmai acestuia?
 De ce nu-i răspunde domnul Băsescu ministrului german de Interne care invocă ultimul raport MCV ca motiv de neprimire a României în Schengen cu aceeași frază pe care o folosea în războiul său cu olandezii, în martie 2012?
 Las la o parte faptul că sutele de kilometri de autostradă lipsă tocmai pe direcția Vest se “datorează” în bună parte și acestui individ lipsit de viziune care a condus în repetate rânduri ministerul Transporturilor, direct sau prin oamenii săi și care țipa în calitate de ministru că România nu are nevoie de autostrăzi.
 Când vezi toate lucrurile astea și pui cap la cap elemente din isotria acestui om nu poți să-ți reprimi întrebarea: a sabotat Băsescu sistematic interesele României sau pur și simplu punem totul pe seama ticăloșiei, incompetenței, prostiei și interesului personal?


luni, 4 martie 2013

MARASTI -MARASESTI - OITUZ___________________________________



INTERNAȚIONAL

PSD-ul (SPD) german apără România: Friedrich, declarație populistă

Sefa Comisie de Apărare în Bundestag, social-democrata Sussane Kastner critică declarațiile ministrului german de interne Hans-Peter Friedrich, susținând că aderarea la Schengen nu trebuie să devină nadă populistă de atras voturi, se arată într-un comunicat de presă remis Deutsche Welle.
PSD-ul (SPD) german apără România: Friedrich, declarație populistăPreședintele grupului parlamentar de prietenie germano-român în Bundestag a sancționat poziția ”populistă ” a ministrului Friedrich, dar nu a fost de acord nici cu atitudinea ministrului român de Externe, Titus Corlățean.
Susanne Kastner, membru marcant al opoziţiei social-democrate, consideră declaraţia ministrului conservatorFriedrich, membru al Uniunii Creştin-Sociale, atât „distructivă” cât şi „populistă”, întrucât ar fi marcată de campania electorală germană şi de discuţia cu privire la aşa-numita imigraţie a sărăciei din România.
Social-democrata crede că ar trebui respectat planul aderării în două trepte a României (frontierele maritime și aeriene în primă fază, apoi cele terestre – n.r). Totodată, ea îl critică pe șeful diplomației române: ”Amenințările și învinuirile exprimate de ministrul de externe Titus Corlățeansunt contraproductive”.
Kastner, fost vicepreşedinte al Bundestag-ului, speră în stabilirea unui dialog constructiv între miniştrii de interne ai UE şi partea română: „Sper ca până joi să se calmeze spiritele de ambele părţi, astfel încât o discuţie obiectivă la adăpost de jocuri populiste să devină posibilă”, spune Sussane Kastner.