Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 1 iunie 2013

Si EL primeste pensie militara pe L-164 !!!???_______________________________________________

Imagini APOCALIPTICE in Timisoara! Vezi norul care a acoperit orasul - VIDEO

                                                                                                               Imagine din TIMISOARA!!                    
  1. AVE CEZAR !!!!!!!
    BRAVO. O LECTIE SI UN EXEMPLU.
    IN FIECARE ZI O NOUA SURPRIZA.
    INTELIGENTA SI CONSECVENTA.
    SEMNEAZA UN MURITOR ....DIN SUA PE NUME
    ROBERT 
    «Memorii în bocanci», o altfel de carte despre Armata Română, lansată la Bookfest
Autor: Ciprian Stoleru |
Mult prea multele exemple de memorii publicate de către cei care au îmbrăcat haina militară în timpul regimului comunist şi după au creat Armatei Române de atunci şi de acum o aură sclipitoare, urcând-o pe un piedestal de neatins. Nu e şi cazul Memoriilor în bocanci care-l au drept autor pe Călin Hentea; aceasta e o carte savuroasă, care vorbeşte despre lucrurile bune, dar mai cu seamă despre hibele sistemului militar, ascunse cu obstinaţie de ochii opiniei publice. Mărturiile lui Hentea sunt scrise cu sinceritate şi ironie, fără cosmetizările şi limbajul de lemn cu care-a fost obişnuit cititorul de memorii militare; sunt mărturii autentice, „pe bune” – şi, fie şi numai pentru asta, lectura volumului este un exerciţiu necesar. Cartea va fi lansată duminică, 2 iunie, ora 15.30 la Târgul de Carte Bookfest, la standul editurii Polirom.

„Am devenit ofiţer în armată în 1986, prin pile şi pentru bani”, mărturiseşte dezarmant Călin Hentea despre înregimentarea în haină kaki. Mai mult decât atât: când s-a îmbrăcat în uniformă pe viaţă („apevist cum se spunea atunci, provenind de la Armată Pe Viaţă), autorul mărturiseşte că n-a simţit o diferenţă prea mare de viaţa de zi cu zi, căci în ultimii ani ai dictaturii comuniste cea mai mare parte a societăţii româneşti supravieţuia obligatoriu „înregimentată” într-o formă sau alta. Cât despre sarcinile primite la început în armată, acestea erau identice cu cele de dinainte de înregimentare: „urma să fac acelaşi lucru ca în civilie – proiectare la planşetă de instalaţii mecanice – dar pentru un salariu mult mai mare”. Trebuia doar să suporte lungile şedinţe lunare de partid, dar şi aici ocuparea unui loc în spatele sălii de şedinţe putea asigura „liniştea” necesară pentru o lectură sau un somn de voie. Revoluţia din decembrie 1989 l-a ţinut cantonat două săptămâni în cazarmă pentru a păzi cu glonţul pe ţeavă unitatea de teroriştii care urmau să atace din elicopter: „Mie mi-a fost frică doar să nu împuşc din greşeală pe vreun coleg” .
În 1991, Călin Hentea a decis să se transfere de la Centrul de Cercetări ştiinţifice la Inspectoratul (ulterior Direcţia) de cultură a armatei, în speranţa urmării unor studii de sculptură; noul loc de muncă avea să îi aducă însă mari deziluzii. Se transferase într-un colectiv populat cu ofiţeri superiori care făcuseră toţi parte din defunctul Consiliu Politic Superior al Armatei. „Unii erau oameni inteligenţi şi mai citiţi decât media ofiţerească a timpului, dar erau îmbibaţi de naţionalism-comunismul specific epocii recent defuncte. Alţii erau foşti secretari de partid recunoscuţi pentru aroganţa şi acreala de care nu se despărţeau niciodată sau foşti activişti ţanţoşi-libidinoşi, un pic mai şmecheri decât ceilalţi”.
La Pro Patria, în bătălia pentru NATO
Au urmat patru ani de chin şi multe frustrări, până când, graţie stăpânirii la perfecţie a limbii franceze, este remarcat de colonelul Valeriu Pricină, care îi propune, în anul 1995, un transfer în echipa care realiza deja celebra emisiune de televiziune despre armată, Pro Patria. Perioada petrecută aici îi va întări percepţia negativă despre conducerea armatei; angrenaţi în eforturile de integrare în cadrul NATO, redactorii Pro Patria se vor confrunta, astfel, cu numeroase probleme ce vor scoate la suprafaţă faţa întunecată a armatei. Cum să promovezi armata cu „generalii români, proaspăt ieşiţi din negura cenzurii totale ceauşiste, care le indusese încă din primele zile ale liceului sau şcolii militare frica de presă şi microfon: la inevitabilele interviuri se refugiau în limba de lemn – dialectul cazon, pentru a nu greşi, bâlbele provocate de emoţii erau frecvente, lipsea acea minimă degajare şi acel aer de libertate şi onestitate a exprimării”. Cum se descurcau redactorii? „Soluţia era fonotecare masivă a răspunsurilor (mai ales la generali) şi montarea acestora cu imagini de circumstanţă”. Şi cum să arăţi capacitatea de luptă a armatei, atunci când exerciţiile de luptă erau extrem de reduse şi se desfăşurau cu foarte puţină tehnică de luptă? „Prin ’97 sau ’98, colegul Ene Arşinel, aflat la o unitate de artilerie din Ardeal care ieşise la trageri cu un singur tun, l-a filmat pe acesta din atâtea poziţii, încât la montajul reportajului, Andy a reuşit să dea impresia că acolo s-a tras ca la Stalingrad. Dar asta am ştiut-o doar noi, publicul trebuia convins că armata se pregăteşte de luptă la standardele NATO”.
Misiunea OSCE în Albania a început prost: cu toalete înfundate pe ferryboat-ul care îi transporta pe militari
Numeroase, sincere, incitante sunt şi amintirile autorului legate de misiunile internaţionale la care a participat Armata Română după 1990. Prima misiune internaţională la care va lua parte şi Călin Hentea îi dezvăluie acestuia marile probleme ale armatei: tehnica îmbătrânită, capacitatea logistică redusă, mentalitatea închistată a generalilor români şi lupta pentru informaţie din cadrul MApN. La 23 aprilie 1997, cu puţin timp înaintea summitului NATO de la Madrid, România forţa intrarea în Organizaţia Nord-Atlantică prin trimiterea de trupe într-o misiune internaţională iniţiată de OSCE în Albania; ţara cu pricina se afla atunci într-un moment de destructurare a statului şi de revoltă a populaţiei, ca urmare a prăbuşirii jocurilor financiare piramidale. Depozitele armatei albaneze fuseseră sparte şi golite de arme de către populaţie, soldaţii albanezi dezertaseră, iar clanurile mafiote se înfruntau deschis pe străzi. În aceste condiţii, un detaşament de infanterie românesc, botezat ROMDET Sf. Gheorghe, compus din 400 de militari, s-a îmbarcat la sfârşitul lunii aprilie pe ferryboat-ul „Eforie” cu direcţia Albania. Problemele au început să apară încă din timpul călătoriei. „Toţi aceştia, adică 400 de fiinţe umane, dispuneau de aceleaşi câteva duşuri şi toalete, pentru nevoile de toaletă zilnică. Aşa cum era şi firesc după două zile apa de duş aflată în rezerva vasului (care nu era de transport pasageri, ci marfă) s-a consumat, dar ceea ce a fost mai grav, toaletele s-au înfundat ireversibil, revărsându-se în tot compartimentul chiuvetelor şi duşurilor. Cumplit. (...) Lucrurile s-au complicat şi mai tare după ce a început să ni se distribuie hrana rece formată din caşcaval, salam de Sibiu, pate de ficat şi celebrele conserve CICALEX, bună teoretic, dar care, împreună cu situaţia susamintită, au provocat o constipaţie generală în rândul vajnicilor ambasadori mioritici ai păcii în «Ţara Vulturilor». Fenomenul s-a accentuat pe măsură ce traversam Marea Marmara, Egee, Mediterana, în sfârşit Adriatica, astfel încât la debarcarea pe 4 mai în portul Durres, un sergent a fost transportat de urgenţă la spitalul militar francez pentru a fi operat”.
„Bă! Vă faceţi ca şi cum aţi avea glonţ pe ţeavă, şi, în rest... Doamne ajută”
Misiunea a început cu stângul şi a continuat la fel. Coloana de soldaţi români a plecat spre localitatea Gjirokäster fără ca militarii români să aibă acces la muniţie. „«Ce facem dom’ maior?
I-auziţi cum trag ăia... şi noi... cu puşca goală!», mă întrebau sergenţii care trebuiau, teoretic, să asigure protecţia convoiului pe drum. «Bă! Vă faceţi ca şi cum aţi avea glonţ pe ţeavă, şi, în rest... Doamne ajută». Şi ne-a ajutat”.
Imediat după instalarea soldaţilor români în oraşul Gjirokäster, un incident grav se putea termina nefast: „O bună parte din statul major al detaşamentului, în frunte cu comandantul, era să fie luată ostatic de un grup de mafioţi-revoluţionari anti Berisha (preşedintele de atunci al Albaniei), drogaţi, agresivi, şi evident, înarmaţi, care au dat năvală în localul unde primarul oraşului rămas fără primărie ne invitase să stăm de vorbă. Stăpânirea de sine a comandantului a salvat situaţia: doar cu translatorul nostru de albaneză – tânărul student Mihai Boeru – Ioan Sorin i-a invitat pe «macho-revoluţionari» la o masă separată să discute, reuşind să-i calmeze că nu avea de gând să interfereze nicicum în politica locală. A fost singura dată când am avut pistolul mitralieră la ceafă şi, indiferent ce se vede prin filme, eu mărturisesc că în acele clipe nu-ţi mai arde de nimic altcevea decât de viaţa ta”.
Cât despre rapiditatea şi varietatea informaţiilor care ajungeau de la militarii români din Albania la Bucureşti, autorul afirmă că după o lună şi-a dat seama că fiecare centru de influenţă din structura MApN (intelligence-ul, contra- spionajul, şeful SMG, şefii mai mici din SMG, presa militară etc.) avea pe cineva în cadrul ROMDET, care le trimitea propria variantă asupra evenimentelor, aşa încât, în situaţiile de criză „fiecare şef se bătea în piept cu adevărul lui”.
Kosovo şi generalii români
La 17 decembrie 2002, Călin Hentea, în calitate de ofiţer PSYOPS (operaţii psihologice), se alătură misiunii internaţionale de menţinere a păcii în Kosovo, provincie greu încercată de un război civil între sârbi şi albanezii kosovari. România avea detaşate în regiune numeroase forţe combatante şi de menţinere a păcii; şi, la problemele zilnice, se adăuga şi incapacitatea generalilor români de a se exprima într-o limbă de circulaţie internaţională. „Bulversat şi entuziast cum eram în acel moment de debut al meu pe scena kforistă, nu am sesizat faptul că generalii noştri nu prea au ce spune omologilor occidentali decât fraze zâmbăreţe, de convenienţă, mijlocite chinuit de un translator (...) La fiecare astfel de vizită, aterizată din ţară într-un comandament NATO, devenea evident că mioriticii noştri miniştri, generali şi colonei provin dintr-o altă lume şi continuau (în subconştient) să păstreze o altă mentalitate, balcanic-orientală, sensibil diferită de cea euro-atlantică, faţă de care încercau să se apropie, dar de care rămâneau mereu străini”, i-a caracterizat scriitorul pe ofiţerii superiori şi nu numai.
Mai mult, „modelul generalului occidental, cunoscut sub pompos-frisonanta sintagmă de general NATO, a creat iniţial emoţii şi spaime ierarhic-existenţiale generalului mioritic, proaspăt pricopsit cu statutul de jupân cazon, ca urmare a eroismului şi a competenţei sale mult prea plecate în faţa Puterii politice, dovedite în timpul, dar mai ales după decembrie ’89. Lucrurile au revenit rapid la normalitatea balcanică, iar jupânul a rămas jupân, prin voia boierului politic, exhibând aceleaşi apucături de vătaf şi un limbaj altoit – uneori – cu barbarisme englezeşti”.

joi, 30 mai 2013

DEDICATIE________TUTUROR REZERVISTILOR MILITARI __________________________________________

                                      LA MULTI ANI........HODOROGILOR!!



IMAGINILE PE CARE LE-AU ASTEPTAT TOTI BARBATII! SURORILE LESBI, Roller Sis, OBRAZNICE PE FACEBOOK! VEZI AICI CUM SE PIPAIE SI SE SARUTA: http://bit.ly/SurorileLesbiObraznice




                         

miercuri, 29 mai 2013

Perfidul Albion ______________________________________________




@ AVE CEZAR
SINGURUL BLOG CARE MERITA CORESPONDENTE ABSOLUTE
IN PREMIERA. FELICITARI !
DACA VRETI SA CITITI CEVA INTERESANT DESCHIDETI " ARMYIA "
CEL MAI BUN BLOG MILITAR....SI IN CURAND CEL MAI BUN BLOG ROMANESC !
Corespondenta -  New-York city !!




ECONOMIE
 După ce s-a plâns de invazia românilor, Anglia se teme că fără căpșunari moare de foame

Fermierii englezi susțin că introducerea în Regat a politicii împotriva imigranților români și bulgari va duce la creșterea prețurilor la fructe și, implicit, va prăbuși această industrie.
Perfidul Albion: după ce s-a plâns de invazia românilor, Anglia se teme că fără căpșunari moare de foame
The Guardian scrie că politica împotriva imigranților are efecte neașteptate pentru agricultorii britanici. Fermierii se tem că aceste măsuri introduse de Guvernul Britanic pot avea în curând ca efect lipsa muncitorilor străini pe câmpurile țării. Temerile apar pe fondul creșterii în sondaje a partidului Ukip, condus de euroscepticul Nigel Farage, care ocupă locul trei, după recentele alegeri parlamentare.
“Fără străini tăiem producția”
Alastair Brooks este un agricultor care angajează la ferma sa din Faversham, Kent, 200 de muncitori străini pentru a culege căpșuni și zmeură. “Oamenii au preocupări întemeiate legate de imigrație, dar muncitorii sezonieri au fost prinși pe nedrept în această dezbatere”, spune Brooks.
 ”Industria merelor din Kent a fost la pământ, iar acum va reveni acolo, pentru că ne-au luat forța de muncă”, adaugă fermierul.
Găsirea unor înlocuitori localnici pentru români și bulgari se dovedește extrem de dificilă, dat fiind că britanicii nu sunt interesați de culesul fructelor. Dintre cei 25 de oameni – din afara României și Bulgariei – care și-au exprimat intenția de a culege fructe în ferma lui Brooks, 20 au fost britanici și cinci polonezi. Până la sfârșitul primei săptămâni, doar polonezii au rămas, englezii renunțând.
“Englezii caută locuri de muncă permanente, nu temporare”, explică fermierul.
Pentru rezolvarea acestei situații, Comitetul consultativ pe probleme de migrație sugerează guvernului ca, în ultimă instanță, să permită accesul muncitorilor provenind din țări din afara Uniunii Europene, ca Rusia sau Ucraina. Însă, această măsură ar putea fi sancționată de electorat, în condițiile în care Marea Britanie a pornit recent o amplă campanie împotriva imigranților.



marți, 28 mai 2013

              Robert Horvath29 mai 2013, 03:26

@ Ave Cezar. Felicitari sincere. Editoriale bine selectionate , curajoase si la ordinea zilei.
Incepe sa devina cel mai bun blog militar !


ECONOMIE
Avertisment în SUA: Merkel,cel mai mare pericol pentru euro. Austeritatea duce la default sau la revoluții anti-UE

În timp ce SUA și Japonia au ieșit din recesiune, statele euro se află în cel de-al șaselea trimestru de cădere economică fără oprire. Cei peste 300 de milioane de locuitori ai UE  retrăiesc coșmarul Marii Crize din 1930, în vreme ce autoritățile repetă cu obstinație aceleași greșeli care au prăbușit economia acum 80 de ani, scrie New Yorker. Articolul este devastator pentru politicienii de la Bruxelles și pentru promotoarea austerității, Angela Merkel.
Avertisment în SUA: Merkel,cel mai mare pericol pentru euro. Austeritatea duce la default sau la revoluții anti-UECriza datoriilor suverane a fost o minciună, cea mai mare mistificare din istorie, se arată în articol. Nu cheltuielile din sistemul public au declanșat criza datoriilor suverane, ci faptul că statele euro au preluat la datoria publică datoriile băncilor private. Modelul economic impus de Germania va duce fie la un colaps continental, fie la o serie de revoluții în statele membre, care vor dezintegrea UE. Americanii o acuză pe Merkel de imoralitate, odată ce a transferat săracilor povara salvării bancherilor, dar și de lipsă de viziune. Germania refuză planurile de stimulare economică, solicitând doar austeritate, fără să țină seama că exporturile germane depind de țări mai puțin performante de pe continent. Germanii vor cădea odată cu restul Uniunii, dacă mai continuă politicile de austeritate.
Alianță monstruoasă între bancheri și guvernul german
Austeritatea impusă cetățenilor este cea mai mare greșeală în criză, cred americanii. Autoritățile europene spun că fără austeritate nu poate fi menținut euro. Analiștii ziarului New Yorker avertizează că tocmai austeritatea este cea mai mare amenințare a monedei comune. Dacă recesiunea mai durează, instabilitatea politică va arunca în aer zona euro, cu tot cu fragila sa monedă comună.
Jurnaliștii citează dintr-o recentă carte a lui Mark Blyth, profesor de economie la Universitatea Brown, “Austeritatea: Istoria unei idei periculoase. Rădăcinile acestui curent vin din perioada Iluminismului, scrie Blyth. În cazul Europei anilor 2000, austeritatea este generată de o alianță monstruoasă între finanțiști, guvernatorii băncilor centrale și politicienii germani, care au impus o politică nefastă pentru populație și inefientă pentru rezolvarea crizei.
Criza datoriilor suverane, o minciună
Principala mistificare cu care a fost păcălită populația ține de așa numita criză a datoriilor suverane. În realitate, criza datoriilor a fost generată de sectorul privat, nu de cel public, arată Blyth. În 2007,  datoria publică în Irlanda era de 12% din PIB, în Irlanda și 26%, în Spania. Doar în Grecia și Italia se înregistrau cifre mai mari, dar pe ansamblu, zona euro nu era îndatorată semnificativ.
La debutul crizei imobiliare și apoi al celei financiare, Europa a luat hotărârea să salveze băncile private, preluând datoriile acestora. Dintr-o dată, țările din zona euro au devenit supraîndatorate. În loc să recunoască adevărul,  politicienii europeni au spus că scăparea de sub control a cheltuielilor publice a generat criza.
Blyth consideră această campanie de propagandă  drept cea mai mare mistificare din istorie. O imensă campanie de publictate înșelătoare a determinat populația să creadă că datoriile țărilor sunt generate de sectorul public, nu de greșelile și lăcomia băncilor private, apărate de politicienii europeni.
Pactul de stabilitate, default la nivel continental
Mecanismul euro nu a putut împiedica prăbușirea, însă împiedică revenirea la normal și creșterea. Țările membre nu pot tipări bani, pentru a relansa economia, cum au făcut americanii, nici nu-și pot devaloriza moneda. Așa că nu le rămâne decât să crească prețurile și să reducă salariile, adică să genereze austeritate. Ceea ce  pornește un cerc vicios, din care economiile europene nu pot ieși.
Teoretic, s-ar fi putut rupe acest cer vicios prin reducerea taxelor și creșterea cheltuielilor guvernamentale. Dar ridicolul ”Plan de stabilitate și creștere” împiedică Franța și Italia să acționeze, întrucât au deficit peste 3%. Germania,  care ar avea un excedent bugetar, refuză să își ajute vecinii prin introducerea unui plan de stimulare economică, pe model american.
Sfârșitul acestor politici va fi unul dramatic: fie un default la nivel continental, fie o serie de revoluții în statele membre, care va dezintegra UE.
Merkel și Schäuble greșesc și față de Germania
Principalii vinovați sunt politicienii gremani, în special Angela Merkel și  Wolfgang Schäuble, miniastrul său de finanțe. Încurajați de succesul economiei germane în a crea produse pentru export, ei cer Greciei sau Portugaliei să fie la fel de eficiente, ceea ce este imposibil. Mai mult, este greșit și din perspectiva intereselor germane.  În primul rând, prezența unor economii mai slabe în zona euro, menține un curs acceptabil al monedei comune, permițând Germaniei să facă exporturi, să aibă o industrie competitivă. Dacă Grecia sau Portugalia ar ieși din zona euro, moneda s-ar întări prea mult, iar mărcile germane ar deveni prea scumpe la export.
În al doilea rând, este imposibil ca toate țările europene să aibă excedentul Germaniei. De ce? Fiindcă acest execedent e obținut pe seama exporturilor în celelate țări europene. Dacă toate țările ar încerca să cheltuie mai puțin, ca să aibă excedentul Germaniei, ar rezulta o recesiune globală permanentă!
Austeritatea, o calamitate morală ce putea fi evitată!
Austeritatea nu este doar ineficientă economic, este și imorală, arată Blyth. Costurile sociale sunt uriașe, fiind imoral ca actuala generație de muncitori să plătească pentru salvarea bunăstării actualei generații de bancheri. Mai grav este că s-ar putea să nu existe o generație viitoare. Oricât de grele au fost timpurile în care am copilărit, scrie autorul acestei cărți-manifest, original din Țara Galilor, am avut școală gratis, ajutor alimentar, am primit un acoperiș de-asupra capului.
Promotorii austerității vor ca astfel de beneficii sociale să dispară, fiindcă nu mai au reperele morale care au ghidat societatea europeană până acum.  Astfel, acceptă o calamitate morală care ar fi putut fi evitată. E ușor, fiincă de plătit pentru greșelile lor plătesc ceilalți.



duminică, 26 mai 2013

La stana lui Czar ! CAPRITELE_______________________________________

La iarba verde_______________________________________________



ȘTIRI

Află cum să pregătești mici după rețeta originală


Rețeta originală de mititei este total diferită față de cea din prezent. Inițial, mititeii se făceau din carne de vită.
Află cum să pregătești mici după rețeta originală
Iată rețeta de mititei de la Restaurantul “Carul cu Bere”.
În rețeta originală, se folosea carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Carnea se dădea de două ori prin mașină. Dacă era prea slabă carnea, se adăuga seu de vacă sau de oaie, între 100 și 150 de grame pentru fiecare kilogram cântărit de carne.
Se fierbea o zeamă din oase de vacă cu măduvă, 500 de grame de oase la fiecare kilogram de carne, care se lăsa la scăzut bine.
Pentru fiecare kilogram de carne, se puneau: opt grame de piper proaspăt pisat mărunt, 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt, patru grame de enibahar pisat mărunt, două grame de coriandru pisat mărunt, două grame de chimion turcesc pisat mărunt, un gram de anis stelat pisat mărunt, opt grame de bicarbonat de sodiu, o linguriță de zeamă de lămâie, o lingură de untdelemn și o căpățână de usturoi.
Se frământa carnea timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stingea cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase și toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugau treptat.
Amestecul se acoperea și se dădea la frigider o zi și o noapte. Apoi se scotea și se lasă câteva ceasuri la dezmorțit. Se frământa o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorțită. Ulterior se făcea un mujdei din căpătâna de usturoi și se mai frământa amestecul un sfert de ceas, informează Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților.
Amestecul se dădea la frigider până următoarea zi. Cu trei ore înainte de a prăji mititeii, amestecul se scotea. Mititeii se ungeau cu untdelemn și se lăsau la uscat timp de o oră.
Mititeii se prăjeau pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei. Se serveau alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muștar picant.

Ce să eviți și de ce:

  •     Margarina – Grăsime vegetală modificată genetic, foarte nocivă pentru organism;
  •     Pateul de ficat – Conținut foarte mare de sare și de „E-uri” care împiedică absorbţia vitaminelor şi a mineralelor;
  •     Mezelurile – Sunt alimente înalt procesate. Conțin o cantitate mare de sare, grăsimi animale (colesterol) și „E-uri” foarte nocive pentru organism (acid ascorbic, acid eritorbic, nitrit de sodiu, etc.);
  •     Cerealele - Cele mai multe cereale pentru micul dejun, inclusiv muesli, sunt bogate în zahăr și grăsimi. Cerealele sănătoase sunt cele integrale, de exemplu, grâul (comun, dur sau spelta), orezul brun, fulgii de ovăz, fulgii de orz, meiul, hrişca, quinoa;
  •     Tăiței instant – Conținut mare de sare și grăsimi, indice glicemic ridicat, valoare nutrițională neglijabilă;
  •     Chips-urile, stix-urile, biscuiții sărați – Conținut mare de sare, carbohidrați și grăsimi „goale”;
  •     Supă instant – Conținut foarte mare de sare, valoare nutrițională scăzută;
  •     Sos cremos pentru paste – Conținut foarte mare de grăsimi;
  •     Sos de soia – Conținut extraordinar de mare de sare, în special mărcile ieftine;
  •     Iaurt aromat – Conținut foarte mare de zahăr și grăsimi, deși este prezentat ca fiind foarte sănătos.