Google Website Translator Gadget

vineri, 6 decembrie 2013

POLITICĂ

CT Popescu: Băsescu a discreditat funcția prezidențială

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, într-o intervenție telefonică la RTV, discursul președintelui Traian Băsescu de joi seara. În opinia senior-editorului Gândul discursul președintelui Traian Băsescu nu mai este decât o “gâlceavă de mahala”, fiind vorba în acest moment de o discreditare a funcției prezidențiale.
CT Popescu: Băsescu a discreditat funcția prezidențială“Deja nivelul e de încăierare, de cartier, între el și domnul Ponta acum. Cred că orice cetățean normal la cap din țara asta își dă seama că nu mai este vorba de buget aici, nu mai e vorba de taxe, de impozite. E vorba de o răfuială, de o încăierare de cartier între cele două persoane în care se scot diverse obiecte, ustensile, unul dă cu boxul, celălalt cu măciuca ș.a.m.d. Este o discreditare a funcției prezidențiale”, a declarat CT Popescu.
“Domnul Traian Băsescu nu are nicio limită, nu-l mai interesează marea masă de votanți care l-a interesat atâția ani cât a candidat. Nu mai candidează, puțin îi pasă de ce spun oamenii în legătură cu ce face domnia sa. Are un obiectiv diferit de Victor Ponta, vizează să fie liderul opoziției după ce pleacă de la Palatul Cotroceni, și probabil că va fi, și de câte ori va putea să atace și să facă scandal, pentru că ce face acum, ce-a făcut în seara asta este pur și simplu a face scandal. Dacă până acum mai avea un sens discuția despre taxă, despre posibilele scumpiri, despre oportunitatea economico-financiară, în seara asta nu e nimic altceva decât o gâlceavă de mahala”.
“Păi Victor Ponta nu era corupt când coabitau?”, se întreabă senior-editorul Gândul. “Nu era corupt luna trecută, nu era corupt acum cinci luni, nu era corupt când au semnat pactul? Toate astea când le descoperă domnul Băsescu? În seara asta le descoperă. E corupt cu Brăila, cu socrul, cu Roșia Montana, toate aste le descoperâ în această seară. Până acum a spus vreun cuvânt, a spus vreodată domnul Băsescu că Ponta este un premier corupt? Nu, n-a spus. Corupția o descoperă în seara asta, după ce Ponta i-a montat în Parlament această comisie care și ea e făcută degeaba. N-are rost, ar trebui să se pronunțe organele statului, a mai declarat CT Popescu.

marți, 3 decembrie 2013

POLITICĂ
CTP: În disputa cu Băsescu pe acordul cu FMI, Ponta iese câștigător


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că premierul Victor Ponta câștigă electoral de pe urma scandalului privind memorandumul Guvernului cu FMI, punctând că atât șeful Guvernului, cât și președintele Traian Băsescu, joacă o carte “propagandistică”.
CTP: În disputa cu Băsescu pe acordul cu FMI, Ponta iese câștigător“Ceea ce vedem e o ecuaţie manipulatorie, propagandistică de ambele părţi. Traian Băsescu mizează pe un punct sensibil din inconştentul clar colectiv, de natură mai degrabă de dreapta. E vorba de cetăţeni din mediul urban, care au legătură cu circuitul banilor, cu mecanismele comerciale şi pentru care măsura de creştere a preţului benzinei are o anumită semnificaţie. De partea cealaltă sunt cetățenii mai puțin conștienți de asta, cei care sunt sensibili la creşterea salariului și a pensiei. Categoria extremă sunt cei care spun: ce-mi pasă că va creşte preţul benzinei, eu nu am mașină”, a declarat Cristian Tudor Popescu, luni seara, pentru Digi 24.
Editorialistul spune că Ponta iese câștigător din disputa privind acordul cu FMI, pentru că îl prezintă pe Băsescu drept cel care sabotează eforturile Guvernului de a mări salariile și pensiile oamenilor.
“Aşa cum s-a grăbit s-o facă și o va mai face, va spune: eu vreau să vă măresc salariile, să fie totul bine și românul să prospere, dar nu pot din cauza lui Băsescu. Nu ne lasă cu Fondul, cu bugetul (…) Îl va acuza constant pe Traian Băsescu pe plan intern și asta e mană cerească în a acoperi precarităţile actului de guvernare”, a afirmat jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu  îl compară pe șeful statului cu fostul premier Adrian Năstase, care, după prezidențialele din 2004, “s-a dus să măcelărească mistreții de la Balc”.
“Aşa şi Traian Băsescu: Nu mă mai interesează ce crede poporul, pot să par şi moşier pe banii statului. Băsescu joacă tot acest joc pentru plăcerea sa personală, organică. Altceva nu ştie să facă, asta îi place. Pentru că nu câștigă din acest mod de a interveni și de a-l bloca pe Victor Ponta. Dimpotrivă, câştigă Ponta, care are justificări şi scuze pentru greşelile pe care le face”, a mai spus Popescu.

HAI...HAI_______________________________________

POLITICĂ

Suspendata, mâine-i gata

Premierul Victor Ponta aruncă bomba: USL ia în calcul inițierea unei noi suspendări a președintelui Traian Băsescu,  după ce acesta a anunțat, luni seara,  că nu va semna memorandumul cu FMI.
Suspendata, mâine-i gata Decizia finală privind inițierea unei noi suspendări a lui Traian Băsescu se va lua, marți, în cadrul grupurilor reunite ale USL, care va avea loc la Parlament.
 ”Motive sunt destule, nu vreau să mă grăbesc în a anunța intenții sau decizii. AMR-ul merge, funcționează. Mâine avem ședința grupurilor comune la Parlament și o să încercăm să găsim soluții prin care să trecem de aceste blocaje, la care președintele ne supune mereu, fără însă a genera lucruri mai rele. Deci trebuie să ne gândim foarte bine când luăm decizia cum să facem să fim cât mai puțin afectați”, a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.
 Premierul a precizat că discuții în acest sens vor avea loc, însă are nevoie de o poziție unitară a USL pentru a face un anunț tranșant.
 ”Chiar mâine, în Parlament ne întâlnim, analizăm situația și vom căuta soluții să vedem cum trebuie să procedăm în așa fel încât să diminuăm pierderile. Nu pot să spun în această seară sau nu pot să spun doar ce cred eu, pentru că vorbim de lucruri atât de serioase încât ar fi absolut prematur”, a mai adăugat premierul.
Totuși, decizia unei noi suspendări ține de mai mulți factori pe care USL trebuie să-i ia în calcul. În primul rând, Curtea Constituțională  ar putea opri acțiunea suspendării, cel puțin în acest moment, când Băsescu controlează instituția. De la 1 ianuarie, raportul de forțe se poate schimba și aici, prin plecarea Iuliei Motoc la CEDO.
Al doilea factor este timpul. O suspendare a lui Traian Băsescu nu se mai poate face cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie. O comasare a referendumului de demitere a lui Traian Băsescu cu alegerile europarlamentare din luna mai este greu de luat în calcul.
De asemenea, chiar dacă se va lua decizia de suspendare în Parlament, atingerea cvorumului de 50 la sută plus unu este greu de atins, având în spate experiența de la referendumul din 29 iulie, 2012.