Google Website Translator Gadget

miercuri, 12 martie 2014

INTERNAȚIONAL

AFP vorbește despre un troc între Occident și Putin pentru salvarea Ucrainei

Criza ucraineană ar putea lua o turnură neașteptată și dureroasă în același timp. Potrivit AFP, liderii occidentali ar accepta să cadă  la pace cu Vladimir Putin pentru a salva independența Ucrainei.
AFP vorbește despre un troc între Occident și Putin pentru salvarea UcraineiAFP vorbește de o stategie a liderilor occidentali, care ar fi de acord cu cedarea Rusiei a  Penisulei Crimeea în schimbul independenței Ucrainei. Această împărţire ar satisface ambiţia lui Putin  de a rămâne în istorie ca cel care a restaurat puterea Rusiei, afectată de prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice.
 În acest moment, niciuna dintre marile puteri nu pare pregătită să înfrunte Rusia pentru a apăra Crimeea, o regiune pe care liderul sovietic Nikita Hruşciov a desprins-o din Rusia în 1954 şi a “dat-o” Ucrainei, în cadrul URSS.
De asemenea, occidentalii ar vrea să vadă Ucraina ieşind din zona de influenţă a Moscovei, având astfel o ţară prietenă la frontiera cu Rusia.
“Occidentul poate să decidă să se uite în altă parte şi să se facă că nu vede ocuparea (Crimeei), dar doar dacă Putin recunoaşte Guvernul ucrainean actual”, apreciază profesorul Alexander Motyl de la Universitatea Rutgers din Newark, în New Jersey.
Cancelarul german Angela Merkel, de obicei prudentă cu privire la Moscova, i-a spus în mod ferm lui Putin că referendumul de la 16 martie privind anexarea Crimeei la Rusia este “ilegal”. Ea a subliniat asupra unei “anexări”, potrivit unui parlamentar german.

marți, 11 martie 2014


(INCREDIBIL) Planul Rusiei de a invada Ucraina și Transnistria și cum va reacționa armata Română

În urmă cu câteva ora vice-amiralului Igor Kabanenko, fost şef-adjunct al Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a făcut public un "plan" de atac al Rusiei ce vizează Ucraina. 
Planul de război al lui Putin:
1. Anexarea rapidă a Crimeii de către Federaţia Rusă şi creşterea numerică a grupării forţelor armate ruse din Crimeea.

2. Acţionând prin intermediul forţelor speciale şi a diversioniştilor, a se crea după 16 martie o situaţie favorabilă ofensivei Armatei a 20-a a Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse pe direcţia Doneţk, a Armatei a 3-a pe direcţia Lugansk şi a Diviziei 106 în direcţia Kiev. De asemenea, unităţi ale grupării FA ale FR din Crimeea vor întretăia Ucraina şi vor atinge linia Niprului.
3. Lovitura principală a grupării FA ale FR din Crimeea se va da pe direcţia Odesei, în prealabil pregătindu-se terenul la nivel local prin utilizarea asistenţei din Transnistria.
4. În zilele a 5-a - a 7-a a se crea linia de control Lugansk-Doneţk-Nikolaev-Odesa-Tiraspol, blocându-se accesul Ucrainei la Marea Neagră.
5. Ulterior, a începe, de pe poziţii de forţă, negocieri cu privire la status-quo-ul noilor frontiere, în rezultatul cărora ţara noastră va fi lipsită de ieşire la mare, transformată într-o enclavă continentală, cu posibilităţi de transport extrem de reduse şi fără importanţă geopolitică
Comentariu1: Am găsit aceste informaţii într-un comentariu pe facebook, pe contul activistului grupului ucrainean "Rezistenţa Informaţională", directorului Centrului de Studii Militar-Politice de la Kiev, Dmitrii Timciuk, la o postare a acestuia. Sursa mesajului nu este falsă, într-adevăr aparţine fostului şef-adjunct al Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, vice-amiralul Igor Kabanenko, fiind postat cu două ore în urmă pe profilul său de facebook. Informaţia a fost deja preluată în presa ucraineană. 
Având în vedere atât situaţia încordată din regiune, cât şi faptul că aceste date au, totuşi, o logică, am decis să le postez aici în originalul ucrainean şi traducerea românească însoţite de o hartă a Ucrainei, pentru a putea vedea cum arată acea linie a frontului stabilizată, conform informaţiilor, în jurul datei de 22-23 martie.
Comentariu2: Desigur, conducerea rusă ar putea renunţa la acest plan de atac, dacă el este valabil, şi ar putea acţiona conform altuia. Dar dacă acest plan este valabil şi dacă se va respecta calendarul, atunci începând cu data de 22 martie vom asista la utilizarea propriu-zisă a teritoriului R. Moldova din stânga Nistrului în scopul agresiunii împotriva Ucrainei, caz în care nu poate fi exclusă repetarea scenariului din Crimeea şi anexarea efectivă a "R.M.N" la Federaţia Rusă. De asemenea, nu pot fi excluse nici acţiuni militare ruseşti "preventive" pe malul drept al Nistrului, probabil însoţite şi de acţiuni de tip diversionist cu scopul provocării de violenţe. 
Un fapt care mai curând confirmă decât infirmă scenariul prezentat mai sus este suplimentarea forţelor ruse din Transnistria cu 700 de militari din trupele speciale ale armatei ruse, lucru care s-ar fi petrecut deja în ultimele 24 de ore, şi care a fost anunţat în presa ucraineană, cu referire la acelaşi grup, "Rezistenţa Informaţională", şi la acelaşi activist, Dmitrii Timciuk. Informaţia care vizează Transnistria a fost publicată sub formă de comentariu cu peste opt ore în urmă, pe pagina lui Dmitrii Timciuk, cu titlul "Date operative ale grupului "Rezistenţa Informaţională".
Eu nu pot să mă pronunţ cu privire la valoarea de adevăr a informaţiilor prezentate de vice-amiralul Kabanenko şi de grupul "Rezistenţa Informaţională" privitoare la suplimentarea trupelor ruse din Transnistria, nu este treaba mea, ci a celor abilitaţi în acest sens. Asistăm în aceste zile la un război informaţional ruso-ucrainean cu reverberaţii în întreaga lume şi, evident, fiecare parte încearcă să-şi consolideze poziţiile şi să atragă noi forţe, de o parte sau alta, în conflictul care ia turaţii. Aşadar, nu putem exclude nici posibilitatea ca partea ucraineană, chiar prin ofiţeri superiori din armată, să dorească şi ea intoxicarea informaţională a comunităţii internaţionale, în primul rând a vecinilor Ucrainei.
Am publicat acum aceste informaţii pentru că în actuala situaţie trebuie să luăm în seamă orice ne priveşte. Noi, societatea, presa, cetăţenii s-o luăm, dacă vrem, ca pe o nouă petardă informaţională, sau ca pe o piesă valabilă din puzzle, în sensul existenţei unui grad de adevăr în aceste informaţii. Cu alte cuvinte, să luăm notă. Mai departe, e misiunea specialiştilor în domeniul militar să se pronunţe şi să dea aprecieri.
Şi cu cât mai repede, cu atât mai bine.
Dacă scenariul de mai sus este veridic şi va fi pus în practică, mai avem 14 zile, două săptămâni, până când Republica Moldova va fi atrasă în conflict.

George Roncea: În acest moment în România se desfășoară pregătirea planului de mobilizare. 
1. Până la data de 14 martie se verifică logistica din teritoriu și rezervele naționale.
2. În data de 16 martie Rusia ar urmă să înceapă ofensiva, odată cu acumularea logistica și de trupe, conform informației sifonate mai sus
3. În data de 5-6 aprilie unda de șoc ar urma să lovescă Moldova, dacă pornește tăvălugul
4. Dacă aceasta se va întampla, în termen de 72 de ore, România, ce asigură flancul sudic al NATO va fi obligată să intervină, conform documentului doctrinei de siguranță și securitate națională adoptat de CSAT și de Parlament in 2011.
De la acest moment sunt tare curios, ce vor face aceia dintre noi ce respira prin doi plamani, unul rusesc și altul, să zicem romanesc, deși nu sunt f.f. sigur... acești batracieni/reptilieni ciudați se află printre noi, comentează și vituperează la nesfârșit, cu vulgaritate și ură - în beneficiul Rusiei. 
În afară de "idioții utili" - absolut toți ceilalți sunt agenți. 
Notați-i pe toți, cum o fac și eu de multă vreme, va veni timpul lor curând, dacă începe mobilizarea.

Sursa: Dan Nicu / George Roncea(N. red. - informația de mai sus nu este deocamdată confirmată de oficial)