Google Website Translator Gadget

vineri, 16 mai 2014

Mirela Petrean-Cu ce m-am ales in viata?


Multumesc !!!!

Astăzi este ziua-n care
Te-ai născut pe-acest pămînt.
Cînd citeai Abecedare,
Si rosteai primul cuvînt.

Fie-ti viata o povară
Încărcată cu noroc,
Fie lungă si usoară
Să nu stea nicicând pe loc.

Sănătate o grămadă,
Fericire la pătrat,
Si cu rudele-n ogradă
La dansat , la suierat.

Mult succes si voie bună,
Multi amici, putini dusmani,
Si cu totii împreună
Sănătate, La multi ani !!!
           
                                 

Tehnică militară de ultimă generație la Romaero - GALERIE FOTO

Crişan Andreescu / 16 MAI, 2014 / 15:43 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Timp de trei zile,  Romaero Băneasa a fost gazda  celei de-a V-a expoziţii internaţionale Black Sea Defense and Aerospace (BSDA), dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi private.
În cadrul evenimentului, s-a expusă tehnică militară de ultimă generaţie, dar şi soluții de securitate cibernetică acreditate NATO. Expoziţia a fost  organizată cu sprijinul Guvernului României, al Serviciului Român de Informaţii şi al Ambasadei SUA la Bucureşti.
Pe lista firmelor participante la BSDA 2014 s-a numărat companii din Belgia, Canada, Franţa, Germania, Israel, Italia, Kazakhstan, Polonia, Slovenia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, SUA, dar şi firme din industria românească.
Una dintre noutăţile aduse de ediţia a V-a a expoziţei faţă de ediţiile anterioare o constituie atenţia acordată domeniului Securitate Cibernetică.
Pentru prima dată la un astfel de eveniment, la standul Serviciului Român de Informaţii vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Centrului Naţional Cyberint.
De asemenea, în contextul în care Guvernul a decis anularea datoriilor către stat a 15 companii din sistemul de apărare, acestea au fost prezente cu standuri în speranța obținerii unor contracte care să le scoată din impasul în care se
-

Trupele ruse, pregătite pentru o "operaţiune de pace" în Ucraina

Crişan Andreescu / 16 MAI, 2014 / 10:54 
Dislocate la granița cu Ucraine,  trupele ruse ar fi primit ordinul de a fi pregătite pentru o intervenţie pe teritoriul ucrainean, potrivit unui expert militar de la Kiev, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.
''Conform informaţiilor pe care le deţinem, comandanţii unităţilor militare ruse au primit ordinul să fie pregătiţi pentru o 'operaţiune de pace' în Ucraina'', a afirmat Dmitri Tîmciuk, şeful Centrului pentru studii politice şi militare de la Kiev şi iniţiatorul platformei "Rezistenţa informaţională", relatează Agerpres.

Citește și: Ce a promis NATO Ucrainei, în 2008, la București. Lavrov spune că de aici a pornit criza de la Kiev

El a adăugat că trupele ruse, care se găsesc în zona de 100 kilometri de frontiera cu Ucraina, se îndreaptă către graniţa cu Lugansk, regiune din estul ţării care, alături de regiunea Doneţk, şi-a autoproclamat independenţa în urma referendumului din 11 mai, referendum considerat ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirma, săptămâna trecută, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni. Ulterior acestui anunţ, NATO şi SUA au declarat că nu au niciun indiciu privind retragerea forţelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina.
Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, declara miercuri că  Ucraina este "mai aproape ca niciodată de un răz
-

miercuri, 14 mai 2014

NATO...????========================================

Analist britanic: Ucraina, eșecul definitiv pentru NATO

Iordachescu Ionut / 14 MAI, 2014 / 12:23 
i
 
David Chuter
În termen de realpolitik, granițele NATO vor rămâne acolo unde sunt astăzi, consideră David Chuter, directorul International Security Information Service (ISIS) Europa, care analizează de 30 de ani organizația politico-militară.
Chuter a făcut o analiză a impactului crizei ucrainene asupra NATO și UE în cadrul seminarului franco-român "La Roumanie, La France et la defense europeenne", organizat de Asociația foștilor Auditori ai IHEDN Paris, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea Asociației IHEDN România și cu prilejul împlinirii a 10 ani de când România este stat membru NATO.
În opinia britanicului, care în prezent locuiește în Franța, criza din Ucraina va fi pentru NATO "eșecul definitiv", iar pentru Uniunea Europeană "o mare provocare". 
Cutcher, care a descris organizația condusă în prezent de Anders Fogh Rasmussen drept un "tonic moral" pentru populația Europei Occidentale, spune că rațiunea existenței NATO a fost pusă la îndoială în 1989, când zidul Berlinului s-a prăbușit. "Am fost în ipostaza de a explica de ce o organizație menită să facă față unei amenințări dinspre Est trebuie să mai existe", spune directorul ISIS.
Britanicul a explicat că alianța, încercând să răspundă acestei întrebări, a ales extinderea pe orizontală, motivată de sentința "fie avansăm, fie ne prăbușim".

Citește și: Cablograma Wikileaks care dezvăluie intențiile Rusiei în Ucraina. Putin pune la îndoială liderii din regiune


"Extinderea fără limite aduce situații dificile, dar orice organizație care nu se dezvoltă ajunge să intre într-o etapă de decădere", a spus David Chuter, care a punctat că "de la sfârșitul Războiului Rece ne-am obișnuit să avem succes în toate", în condițiile în care cei mai mulți experți "nu au cunoscut decât o Rusie slabă".
În optica lui Chuter, evenimentele din Ucraina au arătat că extinderea NATO spre Est nu va exista, limitele alianței militare oprindu-se unde începe Ucraina. "Nu putem avea totul", a punctat directorul ISIS.
Seminarul, organizat marți, la Institutul Francez din București, a fost moderat de analistul Bogdan Chirieac, iar în cadrul evenimentului au luat cuvântul Liviu Mureşan, fost auditor al IHEDN Paris, Nicolas Normand, Director Adjunct al IHEDN, Col. Philippe Adam, Director Adjunct pentru afaceri euro-atlantice, Delegaţia pentru Afaceri Strategice din cadrul Ministerului Apărării din Franţa,  Sorin Encuțescu, Consilierul Primului-Ministru al României pe probleme de securitate, Cyril Crozes, şef al biroului Relaţii Multilaterale din cadrul Direcţiei Generale pentru Armament-Ministerul Apărării din Franţa și Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar, fost Ministru al Apărării, membru AAIHEDN România.
Cuvântul de deschidere a aparținut Excelenței Sale, Ambasadorul Republicii Franceze la București, Franς

marți, 13 mai 2014

Au fost descoperite mașinării de RĂZBOI. Ce spune MApN

Anca Murgoci / 08 MAI, 2014 / 11:18 
În urmă cu o zi, un bărbat a postat pe Facebook o fotografie în care apărea o garnitură de tren care transporta zeci de tancuri prin Arad.
Ministerul Apărării Naționale a explicat despre ce este vorba. Mașinăriile de război nu plecau spre Ucraina și nici nu arătau începutul unui conflict armat. Este vorba de un exercițiu militar pe care îl fac soldații noștri, alături de militari din alte țări, "ROT 14-4 Combined Resolve II".
"Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, la exerciţiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acestora din Hohenfels şi Grafenwoehr, Germania.

VEZI ȘI: PREGĂTIRI DE RĂZBOI. COMISIA DE RECHIZIȚII FACE INVENTARUL FIRMELOR CHEMATE LA MOBILIZARE


Exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru. Forţele Terestre române participă cu un detaşament de instrucţie format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" şi din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă" din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M "Jderul", TABC 79 şi tancuri TR85M1 "Bizon". Participarea Forţelor Terestre române la "ROT 14-4 Combined Resolve II" demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere", a explicat colonelul Constantin Spînu
-