Google Website Translator Gadget

joi, 7 august 2014

NATO...zice ....__________________________________________

NATO: Rusia pregăteşte o invazie în Ucraina

Crişan Andreescu / 07 AUG, 2014 / 07:52 
Mascate sub pretextul unui ajutor umanitar, Rusia se pregăteşte să trimită trupe în estul Ucrainei pentru a-i salva pe separatiştii proruşi care luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului, au avertizat NATO şi numeroase oficialităţi americane, citate de The Telegraph.
"Rusia ar putea folosi pretextul unei misiuni umanitare sau de menţinere a păcii pentru a trimite militari în estul Ucrainei", a precizat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, încă de marţi. Ea a acuzat autorităţile ruse că susţin în continuare insurgenţii proruşi şi permit tranzitul armamentului şi combatanţilor. La ora actuală, Rusia are cel puţin 20.000 de trupe masate la graniţa cu Ucraina, iar unele surse afirmă că ar putea fi chiar aproximativ 30.000 de soldaţi ruşi de-a lungul frontierei estice.

Citește și: Rusia pregătește un contraatac extrem la sancțiunile UE


Un motiv în plus pentru un eventual atac sunt şi sancţiunile internaţionale împotriva Moscovei, care se înmulţesc pe zi ce trece, la nivel internaţional, iritând Moscova şi făcând-o să ameninţe şi să ia, la rândul ei, măsuri de retorsiune împotriva celor care o ameninţă, explică publicaţia britanică.
Toate acestea l-au determinat pe secretarul american al Apărării, Chuck Hagel să afirme că "ameninţarea unei intervenţii a Rusiei în Ucraina a devenit acum o realitate".

miercuri, 6 august 2014

War.....??___________________________________________________

Putin ordonă răzbunare, Polonia se teme de invazie

Iordachescu Ionut / 06 AUG, 2014 / 10:38 
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului să răspundă la sancțiunile impuse de SUA și UE, în timp ce Polonia atrage atenția că Rusia a masat din nou trupe la granița cu Ucraina, alimentând temerile privind o invazie.
"Este inacceptabilă folosirea instrumentelor politice pentru a pune presiune pe economie. Acest lucru contrazice toate normele și regulile", a declarat Putin, marți, în cadrul unei întâlniri cu Alexey Gordeev, guvernatorul regiunii Voronezh de lângă Ucraina. Orice măsură de retorsiune "trebuie făcută cu extrem de mare grijă pentru susținerea producătorilor și evitarea rănirii consumatorilor", a afirmat Putin, potrivit Bloomberg.
Putin nu dă niciun semn de retragere după ce SUA și UE au impus recent cele mai dure sancțiuni de la declanșarea crizei din Ucraina.
Ministrul de Externe al Poloniei, Radowslaw Sikorski, susține că Rusia este gata în orice moment să treacă granița Ucrainei.

Cameron: Rusia ar putea destabiliza ţări precum România


Din păcate, Rusia a refăcut trupele de la granița cu Ucraina și este gata de luptă, a declarat Sikorski la TVN24 BIS. Prudent, oficialul polonez a precizat că nu există indicii că invazia ar fi iminentă. "Există mult echipament. Este genul de lucru făcut pentru a exercita presiune sau pentru a invada", a spus Sikorski. 
Situația umanitară din Ucraina se deteriorează constant. Potrivit ONU, de la începutul crizei, au murit 1.367 de oameni și au fost răniți peste 4.000.
Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Andriy Lysenko, susține că Rusia a dislocat la granița cu Ucraina 45.000 de soldați, 160 de tancuri și aproximativ 1.360 de blindate. Totodată, Rusia a pregătit 192 de avioane de luptă și 137 de elicoptere miliare, dar și sisteme de artilerie și lansatoare de rachete.
- See more at: http://www.dcnews.ro/putin-ordona-razbunare-polonia-se-teme-de-invazie_450461.html#sthash.8VG3eLtx.dpuf