Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 27 septembrie 2014


O nouă armă românească de asalt, fabricată la Cugir

Vechile mitraliere Kalaşnikov din dotarea armatei române vor fi înlocuite, în curând, de puştile de asalt româneşti – arme de asalt calibrul 5,56 x 45 mm. Armele, de concepţie românească, se află acum în perioada testării, iar când aceasta se va încheia vor intra în producţie de serie la Fabrica de Arme din Cugir. Potrivit site-ului economica.net, surse militare susţin că în prima fază vor fi contractate, de către Ministerul Apărării, aproape 60.000 de arme.

Ministerul Apărării va avea la dispoziţie, în perioada următoare, trei exemplare din noua armă de asalt fabricată la Cugir. Conform Romarm, această nouă armă permite executarea focului în condiţii extreme de temperatură şi umiditate, i se poate monta un aruncător de grenade de 40 mm, lanternă tactică, laser şi o varietate de sisteme de ochire.

Arma este echipată cu pat telescopic, încărcător de 30 de cartuşe, iar viaţa ţevii este de 15.000 de focuri. Va avea de asemenea capacitatea de a lansa serii scurte, 2-3 gloanţe şi are o greutate de aproximativ 4 kg. Potrivit Biroului de presă al Ministerului Apărării, produsul „Armă de asalt cal. 5,56 x 45 mm” se află în faza de dezvoltare a modelului experimental şi a parcurs probele de testare şi evaluare corespunzătoare acestei faze. Cantităţile care vor intra în dotarea armatei sunt în funcţie de nevoile categoriilor de forţe ale armatei şi vor fi folosite conform misiunilor primite. Noile arme au fost testate de către militarii români în teatrele de operaţiuni. În prezent, arma este supusă unor teste NATO.

O puşcă ambidextră

Potrivit Ministerului Apărării, arma de asalt calibul 5,56 x 45 mm este o armă individuală de infanterie ce asigură scoaterea din luptă a inamicului cu o precizie ridicată, cu un înalt grad de fiabilitate în funcţionare şi executarea tragerilor în condiţii extreme de temperatură şi umiditate ale mediului ambiant. Produsul trebuie să permită ataşarea dispozitivelor de ochire, a unui aruncător de grenade calibru 40 mm şi să aibă posibilitatea utilizării ambidextre.

Compatibilitatea armei de asalt calibrul 5,56 mm cu produse NATO similare este asigurată prin utilizarea muniţiei realizată în conformitate cu standardele NATO. Arma de asalt calibrul 5,56 mm cu muniţia aferentă este unul dintre proiectele prioritare ale Ministerului Apărării Naţionale, iar pentru realizarea sa a fost încheiat, în luna august 2010, un acord de colaborare între Departamentul pentru Armamente şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

sursa: http://www.cugirinfo.ro

joi, 25 septembrie 2014

Mandri ca suntem romani ..!___________________________________

marți, 23 septembrie 2014

TRIMISE ÎN LUPTĂ PENTRU PRIMA DATĂ DE SUA
Foto: www.kaskus.co.id
Foto: www.kaskus.co.id

Foto: www.kaskus.co.id
 
Foto: http://avioners.net

Forțele aeriene ale Statelor Unite ale Americii au folosit pentru prima dată într-o misiune aeronavele F-22, care fac parte din generația a cincea de avioane militare americane. Avioanele au luat parte la prima serie de atacuri aeriene asupra pozițiilor ISIS din Siria, lansate de SUA împreună cu partenerii arabi.

Washingtonul a avut probabil nevoie de avioanele F-22 din cauza sistemului de apărare anti-aeriană foarte sofisticat al Siriei.
Datorită vitezei și abilității sale de a zbura la altitudini foarte înalte, F-22 poate arunca bombe ghidate de la o distanță mult mai mare decât avioanele F/A - 18 sau F-16, transmite Wall Street Journal.
Avioanele F-22 pot fi echipate cu bombe ghidate prin GPS, dar și cu proiectile AIM-120 și AIM-9 Sidewinder. Acest tip de avion a fost până marți ținut departe de teatrele de operațiuni pentru că este dificil de pilotat. 

Obama listează 9 aliați pentru zdrobirea jihadiștilor

"Supermanevrabilitatea" avioanelor F-22 a făcut ca mulți piloți să aibă probleme de respirație în timp ce operează astfel de aeronave. Un general al Forțelor Aeriene americane a declarat că, pur și simplu, e posibil ca tipul acesta de avion să fie "prea mult" pentru capacitatea fizică a unui pilot.
SUA și coaliție formată din aliați regionali au deschis marți o campanie de atacuri aeriene împotriva fortărețelor Statului Islamic din Siria, după ce recent au atacat poziții ale jihadiștilor din Irak.


luni, 22 septembrie 2014

CENTRALA INDIVIDUALA....poluare continua sub geamul vecinului si ..bomba cu ceas ....!!!_________________

Centrală sau căldura de la CET? Guvernul vrea să oblige proprietarii să aleagă

Sep 22, 2014

Centrală sau căldura de la CET? Guvernul vrea să oblige proprietarii să aleagă
(0 voturi)
Planul naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice prevede că, în scurt timp, asociaţiile de proprietari de la bloc vor trebui să opteze, prin lege, între centralele individuale de apartament şi sistemul centralizat de termoficare. Ambele, în acelaşi bloc, nu vor mai fi posibile. Legea ar putea să se aplice doar imobilelor ce urmează a primi autorizaţie de construcţie după adoptarea ei.
Guvernul are în plan modificarea legii actuale care permite existenţa în comun a ambelor sisteme de încălzirea a unui bloc de locuinţe, centralizat sau individual. Potrivit Planului naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice, publicat de Departamentul pentru Energie, „este de aşteptat să apară schimbări de reglementare care să-i constrângă pe toţi consumatorii dintr-o clădire să opteze pentru una dintre cele două variante: fie să folosească propriile centrale de încălzire de apartament pe gaze, fie să fie toţi conectaţia la sistemul centralizat de termoficare”, se arată în documentul guvernamental, citat de economica.net.
Mai multe detalii puteţi citi pe economica.net.