Google Website Translator Gadget

miercuri, 3 august 2016

Soldatul Vicovsky si ..curcanul ! _______________________________________________________________________ By Cezar !


vineri, 11 martie 2011

Din aplicatii :

Soldatul Vicovsky si ..curcanul

         Era pe vremea cand  inca se mai facea instructie , concomitent cu celelalte activitati gospodaresti . .Da, am zis bine activitati gospodaresti . Era perioada autogospodaririi!! Nu se poate sa nu va readuceti aminte-G.A.Z.- urile , doar trei cuvinte magice  !  Acum este momentul  sa ,,deconspir" societatii civile ca  , da - am produs si varza si branza si carne de porc si miel de Pasti (pentru sefi) si vegetale si ..si...cartofi mai frate.!!
        Se pare ca-n aceasta epoca , de adanca democratie , romanii au uitat sa mai produca ..cartofi .!!. Da , veti zice , am uitat- ne povesteste profesorul doctor docent Tabara la televizor ce si cum - dar , producem si exportam..bbanane!! Asta da ! Asa este , nu pot sa neg !!           Cred ca totusi , pentru a avea si cartofi , este o singura solutie--Armata--reinfiintarea G.A.Z.-urilor !!  Initiativa laudabila ,  nu ?!!
           Ei bine , in aceasta perioada si in acest context  subsemnatul, inca nu schimbasem prefixul -3- dar stelutele aferente gradului - ce avea sa dispara--si uite asa ,  sa se trezeasca unii capitani - cam ruginisera !! Detineam o functie onorabila , in subunitatea numita batalion  !
            In virtutea acestei functii , am fost investit cu ,,comanda artileriei batalionare" si ne-am deplasat in poligonul Stiuca , pentru a executa tragerile de lupta (pentru necunoscatori , aceasta insemnind -  trageri cu munitie de razboi) prevazute in planul de pregatire.
             Cum astia cu rosu la epolet - nu la carnet -  aveam mai putina rutina in activitati artileristice , vreau sa mentionez ca , eram tinuti de manuta de colegii nostrii artileristi puri  . Sa nu facem vreo boacana ! In treacat spun ca,,, bocana " se materializeaza in nenorociri mari-amintiti-va de Cincu recent !!
               Ei bine , au loc activitatile de rigoare , timp in care , ca buni colegi ne gratulam reciproc--artileristii mai voalat , sau mai direct , ne transmit ca nu prea suntem instruiti !!  Eu , in buna traditie ostaseasca , le spun ca , pana deschid ei focul , deobicei se termina razboiul si ca noi talpasii , asteptam un singur lucu de la ei : sa nu ne pice proiectilele , chiar noua in cap si sa nimereasca , macar dealul  care se profileaza la orizont!! Ce mai , atmosfera deosebit de cordiala ! Se incheie totul fara probleme , rezultatele in final sunt multumitoare si incepem sa pregatim intoarcerea acasa .
                 In aceste momente , vine un ofiter  si imi transmite ca ...a disparut soldatul Vicovsky(nume real)
    Prima intrebare este desigur -,armamentul si cand l-au vazut ultima data . Armamentul era la locul lui , iar unii militari confirma ca a fost vazut in urma cu 2-3 ore .
                  -Bine , zic- activitatile sa continue normal . Liniste  asupra problemei . Un gradat cu 3-4 militari  sa inceapa cautarea lui prin zona apropiata.
    Asta se intampla pe la ora 10-11. Timpul trece !  Se face ora 17,00  si soldatul nicaieri ! Problema incepea sa devina serioasa si eram din ce in ce mai nelinistit!
                  Imi ziceam in sinea mea:- ma al dracului , se putea sa nu fie ceva care sa ne strice cheful !!!
    Incepea sa se insereze si eu ma gandeam tot mai serios , ca este cazul sa anunt evenimentul esalonului superior . Tot framantadu-ma asa , aud oarece agitatie si un gradat vine in fuga si ma anunta mai pe soptite:
                  -A aparut Vicovsky!!!
                  Eu: 
                         -E bine?   
                         -Daa , zice gradatul....un pic matol !!
                          - Adu-l ma la mine , pastele mami lui! Noi dam in bilbiiala de grija lui si el nenorocitul..sarbatoreste ..singur !
                    - Pai stiti , zice gradatul , nu-i singur si nu poate veni !
                     -Bai - tu esti sanatos? Cum adica , nu-i singur , ca doar nu o fi avut timp sa se si insoare ?
                     -Are un...curcan !
                     -Ce are maai???
                      -Un curcan barosan , l-a luat de la CAP-ul de peste deal . Cica.... s-a gandit sa facem o friptura in seara asta , de bucurie ca am incheiat si ca plecam acasa....!
                    -  Baaai sergent !!!
                      -Vicovsky asta al tau - nu-i chiar prost mai.. Ia repede 2 militari , mergeti la el . Grija mare sa nu dispara curcanul si sa nu va vada cineva . Cand se inopteaza ii luati gatul ,  il faceti frumos in paraul din vale si veniti cu el in locul nostru de stationare.. 
                        -Am inteles...zice sergentul pocnind din calcaie ...!!
          Acum  eu iesit de sub presiune , incep sa joc teatru . Ma fac suparat  !! Nimic nu-mi mai place , materialele si armamentul nu sunt intretinute , tehica la fel !!   Drept urmare ,  adun tot efectivul si le comunic ca ,,in noaptea asta nimeni nu doarme" ! Nimeni nu pleaca la locul de cazare pentru odihna ! S e curata , se face se drege...si asa mai departe !  Le dau drumul , fiecare la treaba lui si numai ce auzeam soptituri printre dinti:- al dracului Vicovscky il mancam de viu , mai bine sa nu mai apara in tabara..!
                        Se inopteaza bine ! Toti in dormitoare la o septica un pahar de ..vorba ..!! Doar ai mei pe pozitie , la lustruit aruncatoarele. Nu trece mult si printre camioane si tab-uri isi face aparitia si osteanul meu , cu curcanul curatat, numai bun de pus la frigare !
          Intre timp , focul de tabara era in toi . Se strange toata lumea , aranjam  doua   camioane cu farurile, sa ne faca lumina si punem curcanul la frigare ! Va spun pe cinstite : :un curcan asa mare, rar mi-a fost dat sa vad . Tinut de picioare de un subofiter mai zdravan , ajungea cu capul la pamant. A durat ceva timp pana s-a patruns , dar a meritat.!! Toti am avut parte - ofiteri ,subofiteri si militari in termen- de o portie pe cinste ! Mai exact , am mancat pe saturate !      
        In mod suspect  si inexplicabil a aparut si-o marmida(vas militar pe principiul termosului) cu bere.rece !             Eroul serii ? Vicovsky" care nu mai prididea  sa povesteasca ,cum s-a infiltrat el in ferma si cum a ,,capturat el curcanul""
                        PS. evenimentele si eroii-autentici..

58 de comentarii:

  1. Vezi Cezare că io te-am creditat în caseta aia cu "comentariu extraordinar" înainte de a publica tu ceva...Şi mai spui că n-avem caracter...De ce eşti şobolan, vrei să ne supărăm? Ce dracu!!!!!!
    RăspundețiȘtergere
  2. Aha.incep sa inteleg. Tu esti anonimul de la Mh?Pai cum ai fi vrut sa inteleg remarca aia ,,-vezi daca i-ai dat jucariile ,s-a facut al dracului si umbla cu nasul pe sus etc....Numai la remarca respectiva m-am referit.mai eram si ofticat ca mancasem fripte comentariile si in plus am proasta impresie ca este unul care-mi poarta sambetele
    nu poti sa-ti dai si tu un nume?
    RăspundețiȘtergere
  3. Ce "sâmbete" să-ţi poarte? Că doar n-ai fost înjurat (încă) şi sper să nu ţi se întâmple...Interesant ceea ce postezi! Îţi citesc zilnic blogul. Dă-i înainte...dar nu le mai foi atâta (că ne doare capul).
    PS Mai glumim şi noi ce dumnezeu, că doar ştii că cei serioşi sunt susceptibili de a fi "homo"...
    Anonimu cunoscut
    RăspundețiȘtergere
  4. OK. Incerc ,e vorba de strategie sa nu va ..plictisiti(Ca de ceea ce scriu nu stiu)
    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa e interesant, posteză...dar cu o frcvenţă ceva mai mică (odată la 2-3 zile ca la Burcu), ca să avem timp şi de citit şi de comentat. Oricum, tu poţi scrie subiectele în avans, să le ai pregătite şi să le postezi după...

    PS
    Ehehe...dacă ar fi să-ţi cer bani pt. reclama pe care ţi-am făcut-o pe mai multe bloguri (după cum ai văzut deja) nu ţi-ar ajunge pensia aia a ta: "babana"!
    RăspundețiȘtergere
  6. PS Poţi posta chiar şi diferite evenimente din viaţa socio-culturală a TM...Succes hai treci la cazma!
    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este ! stiu si-ti multumesc,mult. Despre pensie pana acum canci-mi-a mai ciugulit ceva din ea cu contributiile la sanatate. Sper sa vina odata decizia sa vad ce dracu scrie in ea!!PS.Asi fi curios sa primesc comentarii si de la civili obisnuiti nu prof. dr. docent....Totusi nu stiu cine esti, doar banuiesc???
    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă bănuieşti bine atunci m-ai găbjit (că tot îţi place ţie cuvântul ăsta). Trebuie însă să le mulţumeşti tuturor celor care, de pe blogul MH au venit şi cred că vor veni să te viziteze în continuare...Puiac, PKM, Admin şi toţi ceilalţi anonimi sau nu. Văd că lipsesc Akord, Neacşu, TNT-ul şi alţi prieteni mai vechi. Te rog să mă înţelegi (părerea mea) că nu sunt adeptul resentimentelor de nici un fel cum de altfel ar trebui să fim cu toţii...
    Ce zici frumosule?
    RăspundețiȘtergere
  9. Sa plesnesc daca am inteles ceva din final!
    Absolut, le multumesc(mai sunt unii care mi-au facut reclama) tuturor si ii mai astept cu drag!
    In ceea ce-ipriveste pe Neacsu , Akord si Tnt situatia sta cam asa. Neacsu-incopatibilitate totala,am dus lupte dure.totusi m-asi astepta sa treaca fie si numai sa ma desfiinteze.
    Akord-chiar ca ma surprinde. am avut numai puncte de vedere comune,cu o singura exceptie.nu e de natura sa justifice embargoul
    Tnt-ul,ei aici este o treaba. Cum tot vad ca-ti plac saradele te las sa-mi spuia;de ce nu ma viziteaza Tnt-atul?
    RăspundețiȘtergere
  10. Ei vezi ai înţeles despre resentimente (cazul cu Neacşu)-eu unul n-aş face-o...Nu mai trotila când scrii că de aia brambureşti postările pe-acilea!
    RăspundețiȘtergere
  11. P.S. Cezare mai treci din când în când şi pe la MH blog aşa din politeţe...Că dacă ne superi venim toţi odată pe capul tău aici! Doar ştii ce păţeai cu soţia atunci când aduceai acasă colegi de serviciu neinvitaţi/neanunţaţi...
    RăspundețiȘtergere
  12. Mai sa fie ,ca repede mai raspunzi si corect pe deasupra. sunt la Mh si azi,insa un pic mai linistit ca am fost si eu ..ocupat nu?
    RăspundețiȘtergere
  13. @ CALUTUL DE MARE-ma onoreaza sustinerea dumneavoastra,cu respect!
    RăspundețiȘtergere
  14. @Claus-la fel,sustinerea dvs, ma onoreaza. astept si o opinie ,Din partea normala a blocului"-cred
    RăspundețiȘtergere
  15. Cezare când îţi spuneam de Claus Johanis...vai, vai cât de neatent eşti!
    RăspundețiȘtergere
  16. Din gresala in gresala,spre victoria finala !
    8
    RăspundețiȘtergere
  17. @Cezar
    Lumineaza-ma si pe mine, ce-s alea GAZ-uri?
    Un fel de Ceapuciuri ca astea?
    http://www.plano10.com/2010/08/ceapuciurile.html
    RăspundețiȘtergere
  18. Plano la ora asta Cezar e la cuibar!
    GAZ:
    1. Auto de teren USSR
    2. Gospodăria Agricolă Zootehnică (se mai adăuga un "U"-pe Unitate GAZU)
    RăspundețiȘtergere
  19. Te felicit, CEZAR!
    Iata ca se poate!
    Tu Scrie, scrie inainte! Pastreaza linia de mira! Ai luat-o corect! Nu-ti ramane decat ... punct lovit! Ma bucur pentru tine!
    RăspundețiȘtergere
  20. Băi frate vă culcaţi odată cu găinile şi vă "sculaţi" la 12...
    Vezi Cezare că ai fost vizitat de Akord (cred) la 02,23?
    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineata tuturor!@ Anonim 02.23 multumesc pentru vizita nocturna(ba voi nu dormiti noaptea?)si pentru incurajari. Daca asi stie cine esti,ar fi si mai bine!!
    @Plano-te-a lamurit colegul. e bine sa ai prieteni. O zi super!!
    RăspundețiȘtergere
  22. Cezare tare "distrat" mai eşti...Nici n-ai observat că la 21:44 ai fost vizitat de PUIAC/8!
    RăspundețiȘtergere
  23. Nu. nu este Puiak-omulnegru -8-imist. cand a decolat de la Mh si-a zis Fost8-imist. sincer nu stiu de ce. Infanteria intodeauna striga: sa traga artileria si.. unde dracului ii aviatia. Deci SA VINA AVIATIA- aerodromul-i pregatit.
    RăspundețiȘtergere
  24. Şi eu îl aştept...parcă fără el e ca mîncarea fără sare şi cozonocul fără zahăr şi nuci...
    Tu pregăteşte baliza...poate vine pretenaru nostru de PUIAC!
    RăspundețiȘtergere
  25. Vrei cumva o salvă de APRA-40? Ţi-o serveşte nenea numai spune unde vrei să ajungă (Dmax-fără inel de frânare= 20400m). Dar vezi că la bătaia aia reactivele nedirijate au Abaterile Probabile MARI. Recomandat 15.000-17.000 m... Vezi atenţie la observatorii înaintaţi şi cercetaşi...să nu-i facem musaca!
    PS Mai recomandat e PUIAC! Lovitură punctuală...
    RăspundețiȘtergere
  26. @ Cezar,
    Interesant blogul.
    Felicitari!!!
    RăspundețiȘtergere
  27. Uite ca au venit rachetistii! bune si alea ..40 pentru inceput. Da ceva Volhoave nu sunt ? Daca esi Akord75-te salut cu prietenie.
    RăspundețiȘtergere
  28. Mă nu confunda marfa cu ambalaju...
    RăspundețiȘtergere
  29. @Nikk OHO ce surpriza! Te-am crezut plecat. Chiar iti place?
    RăspundețiȘtergere
  30. Scuze ! erau artileristii. Te salut,oricine ai fi
    RăspundețiȘtergere
  31. @AKORD-multumesc pentru sustinere!!
    RăspundețiȘtergere
  32. @ Cezar,
    In putinul timp liber pe care il am,citesc cu interes ce se posteaza si pe blogurile d-lui Burcu,Plano 10 si mai nou al tau.In ultima perioada de timp mi-am autoimpus sa nu mai comentez,pentru a nu polemiza cu fosti colegi care au alte puncte de vedere sau opinii decat mine in ceea ce priveste recalcularea /revizuirea pensiilor militare.Punctul meu de vedere il stii.Intr-o foarte mare masura coincide cu al tau,al d-lor Stelian P,Akord 75,armashul si foarte multi alti colegi ai nostrii.
    O zi buna,
    RăspundețiȘtergere
  33. @NIKK-Asa este . acum asteptam.Multumesc pentru sustinere. sper sa nu fac Oltenia de ras!
    RăspundețiȘtergere
  34. @Nikk
    Noroc mare ca n-ai comentat...

    8
    RăspundețiȘtergere
  35. @8 si Nikk- Fara focuri prietenesti! Aici ii doar un mic club ...literar
    RăspundețiȘtergere
  36. http://www.youtube.com/watch?v=aM4uTNhb5rg

    8
    RăspundețiȘtergere
  37. Salut Omul negru-8 imist. Ma bucur ca-ti vaz ..ochisorii.Am mers am vazut ,dar nu prea mi-a placut.Cred ca-i o exagerare. Pe de alta parte,am lucrat si cu militari cu facultate reala-3-4-6 ani. Uneori ii preferam,aveau instructia de baza" si nu trebuia sa le spui de 2ori o treaba
    RăspundețiȘtergere
  38. Un mic club ...literar .Un mic cine...club nu....?

    8
    RăspundețiȘtergere
  39. http://www.youtube.com/watch?v=8FVUGRkARR0&feature=related

    8
    RăspundețiȘtergere
  40. Portile albaste ale orasului -Part 2

    ca link-ul you tube...nu se...

    8
    RăspundețiȘtergere
  41. Cezare eşti la Biserică, la slujbă?
    RăspundețiȘtergere
  42. @cezar
    Las-o mai moale cu multumirile suna-l pe nea Burcu,promite-i cate-n luna si in stele si rezolva naiba dracovenia cu postarile ca o sa-ti pierzi clientii si prin tine si celelalte bloguri partenere si dupa aia n-o sa mai ai cui sa-i multumesti
    Pare rau la tine,luat mai tare,necesar dus rece asa ca rezolva problemele tehnice si dupa aia sa tot razi ca o sa ai timp.Acu la munca....
    RăspundețiȘtergere
  43. Pai acuma nu-i in ordine? la mine se vede..gant.
    Stii cum este ?. daca primesti pe de-a-gata ,nu mai are farmec
    RăspundețiȘtergere
  44. Pai se vede se vede da imi doream capitol separat in partea dreapta(sau unde vrei tu) cu postarile afisate si in ordinea afisarii fara sa tina cont de art. zilei(ca la Mh sau info sau plano10 etc)
    mă-nţeleseşi ??
    RăspundețiȘtergere
  45. @cezar
    acolo sub 'invitati-va prietenii' e loc destul
    RăspundețiȘtergere
  46. @ cezar,
    are dreptate akord75
    RăspundețiȘtergere
  47. Neacsu spunea...

    Multumesc Cezar! Succes , felicitari pentru blog, trecand peste micile neintelegeri nu pot sa nu iti recunosc talentul literar, simtul umorului!Mult succes si sanatate alaturi de familie si prieteni !
    luni, martie 14, 2011 12:06:00 PM
    15 martie 2011, 09:20
    RăspundețiȘtergere
  48. @cezar
    ai zis ca esti deschis la critici.Nu sunt facute decat cu speranta de mai bune pt.tine
    Deci:Ai zis 'Bine'azi la ora 08.56.Acum este 22.08 si vad ca ai lasat-o balta.Ia adu-ti aminte de armata,ca nu mai tine sa o tot lalai asa.
    baga-l in priza pe eleftricianu' si cheama-l pe TNT-atul sa te ajute ca pe dinafara pare usor,da e ceva mai greu.Si armata e frumoasa ....da numai cand defileaza!(aviz civililor imbracati in uniforma)
    RăspundețiȘtergere
  49. Akord-se pare ca eu am inceput pe un format tip fotog.in pagina in care gogol asta nu permite ghidusiile pe care le vrei tu. E atat de important? Sven Hassel a contat pe ce fel de hartie a scris?(nu ca m-asi compara). Ma uit pe Contor si vad ca trec peste 100 pe zi.M-asi bucura daca ar lasa si cate un mic comentariu referitor la continut si chiar la zugraveala . Era vorba ca-l bagi in faliment pe plano- Astept
    RăspundețiȘtergere
  50. I'm no longer certain the place you are getting
    your information, but good topic. I must spend a while studying more
    or figuring out more. Thanks for wonderful info I used to be in search of this info for my mission.

    Here is my web blog - NathanaelXRower
    RăspundețiȘtergere
  51. I all the time emailed this web site post page to all my associates, for the reason that if like to read it then my
    contacts will too.

    Feel free to visit my web-site :: CarmineNHartz
    RăspundețiȘtergere
  52. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
    several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?


    My blog CorettaYTimenez
    RăspundețiȘtergere
  53. Hurrah, that's what I was seeking for, what a stuff!
    existing here at this website, thanks admin of this web
    page.

    Also visit my website CarolynnMRollend
    RăspundețiȘtergere
  54. It's appropriate time to make some plans for the longer term and it is time to be
    happy. I've learn this put up and if I may just I wish to recommend you few fascinating issues
    or advice. Perhaps you can write next articles relating to
    this article. I wish to read even more issues about it!


    my site ... BreannMMarguez
    RăspundețiȘtergere
  55. With havin so much content do you ever run into any issues
    of plagorism or copyright violation? My website has a lot of completely
    unique content I've either authored myself or outsourced but it looks
    like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any techniques to help stop
    content from being stolen? I'd genuinely appreciate it.


    Also visit my weblog: ClaireOVanmatre
    RăspundețiȘtergere
  56. Thank you, I have just been searching for info about this topic for a long
    time and yours is the greatest I have found out till now.

    However, what concerning the bottom line? Are you certain in regards to the source?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!