Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Top Elicoptere De Atac Din Lume.

joi, 3 noiembrie 2016

La multi ani ,VM..!!__________________________________________________________________________________By Cezar



Imagini pentru Imagini Vanatori de munte Ro                                                                                                                                                  ........asadar, cu o greutate in gat si mai in jos, am urcat in trenul ce avea sa ma duca din Timisoara si pana la Predeal !
         Drum lung . Incercam sa-mi imaginez cam ce-o sa ma astepte ! Mai participasem la activitati cu vanatorii de munte , dar numai ca spectator . De fiecare data  ,vazandu-i la treaba,nu am putut sa zic decat atat - astia nu-s normali !Imagini pentru Imagini Vanatori de munte Ro
         Acum, dintr-o data, perspectiva se schimba la 180de grade si ..cateva secunde ! Sub comanda acestora , de-acum trebuia sa-mi perfectionez pregatirea . Sa conduc si sa duc actiuni de lupta in teren muntos!! Vai mama - ma si vedeam agatat pe o cordelina intr-o surplomba:- in sus piscul muntos , care parca sta sa-ti vina in cap , in jos... ei bine , in jos  abisul !!  Este deja problema de optiune personala - in ce directie s-o apuci!!
          Noroc cu ..trenul . Mai lua cate o curba in viteza si in zgomot de roti metalice si ..ma trezeam !!
    Ei na !. N-o fi dracul atat de negru ! Ma voi descurca !
Imagini pentru Vanatori de munte -poze
    Seara incepea sa se lase , iar soarele sa se ascunda dincolo de crestele muntilor. Trenul , obosit parca , intra greoi in gara Predeal .Cu inima indoita , taram dupa mine un geamantan si ma gandeam in ce directie s-o apuc . Nu reusesc sa ma dezmeticesc bine , ca se si  infige in fata mea o dragutica - maruntica si cu o pereche de ochelari pe nasuc .
     - Domnu vreti o...masina ?
     -Da , papuso!! Ai una pe aici, pe aproape ?
     -Haideti cu mine,zice fata .Pana sa-mi ridic geamantanul , fata disparuse!
          Cu pas domol,sa nu ma impiedic,dau ocol garii si intru intr-o mica parcare. Zbarnaie un claxon si fata imi face amical cu mana  dintr-o Dacie verde . Ochelarii cu multe dioptrii, erau garantia ca nu gresesc. Pe mine ma claxona!.
         Imi inghesuiesc  geamantanul in portbagajul deschis cu amabilitate , apoi ma instalez in scaunul mortului. Draguta , ma intreaba:
       - La care cabana va duc?
       - In mod normal ti-asi raspunde ca ,... la care doresti dar , in situatia de fata la... hotelul militar !
       -Ahaaa , ati venit la curs...!!
       - Cum de-ai ghicit asa repede? (in treacat trebuie spus ca eram in blugi si jaca - tinuta ai in care nu da nimeni doi bani pe tine)
         -Apoi , am mai dus vreo 3-4 si.... tot asa de.... smecheri !
         -Sar"mana domnisoara ! Esti maritata ? Poti sa-mi lasi un numar de telefon ? Poate mergem sa-mi arati si mie , care-i cea mai tare cabana de pe aici  !!?.
         -  Daaa ,.... daca aveti nevoie de masina ,  ma sunati aici....??
         - Sigur ca da ,daca oi mai apuca...zic eu , cu jumatate de gura . Intre timp, ne apropiem de hotel . Apare o ghereta din care iese amenintator un sergent . Soferul meu , nici gand sa incetineasca !! Baga un claxon si cu doua degete , bate cu autoritate umarul  stang ! Drept urmare, sergentul se opreste si primesc un salut militaresc , cum nu mai primisem pana acum(in blugi si jaca) .Se infige fata cu Dacia ei verde ,drept in usa hotelului si glasuieste :
          -Am ajuns . Sper ca nu v-a deranjat faptul ca , nu v-am lasat dincolo de ghereta!!??. Ce sa mai zic? Ma achit onorabil de datorii. Fata face o intoarcere intr-un nor de praf si imi arunca pe geam:
          - Daca mai aveti nevoie de masina sa ma sunati...!!!!
Oarecum contrariat si uimit , ..cat de instruiti sunt si taximetristii pe aici , intru in hotel .Primesc o cheie si un numar de camera . Ajung cu greu pe la etajul 3-4 si in camera , bine instalati , gasesc  doi viitori colegi  . Prima intrebare din partea lor .
            -De unde esti colega?   -Timisoara , zic eu cam fara chef   - Oa Timisoara , ..hai sa ne povestesti. -Dar voi de pe unde?-Moldova -.unul Iasi, altul Focsani.
  Moldovenii ,destul de bine incalziti , gramada peste mine:
            - Timisoreanule , hai ia o gura de aici si povesteste , cum fu cu revolutia ?.
            - Bine , bine,eu o sa va povestesc din revolutie dar , numai daca si voi imi povestiti ,cum a fost cu Moldova ,Transnistria si alte alea..
               S-au mai temperat moldovenii mei  si au lasat-o mai moale cu insistentele. Acum , eu cu ce ma durea mai tare:
               -Ce ziceti ? Ne mananca fripti- padurarii astia? Oare  mai avem fo sansa sa ne intoarcem intregi acasa ?
 Liniste deplina . Fiecare se autoevalua si in final cate unul rabuvnea :
              -  Fratilor, daca si astia sunt la fel de N.P. ca si caprarii nostrii , am dat de belea . Ne vor gasi la primavara ,odihnind in vreo rapa cu verdeata ..... Cu aceste ganduri optimiste , adormim bustean.
     Dis de dimineata ne trezim  , ne facem frumosi si din balconul hotelului admiram Clabucetul. Aerul tare cu miros de rasina de brad , ne spargea plamanii !!   Savuram o cafea si nu puteam sa ne mai oprim din aprecieri : e nemaipomenit , e fantastic ! Toti ajungem la o concluzie:orice vom patimi-merita , fie si numai pentru a trai o perioada in acest peisaj de basm!!
      Coboram hotarati si pe platoul unitatii ne regasim cu totii.Vreo 20 , catane mature cu grade si functii onorabile - la noi acasa. Aici doar cursanti!!
       Osteni cu experienta , incropim rapid o formatie dupa inaltime.  Delegam comanda celui mai dotat cu ..grade si functii si asteptam sa vina zbirul cu savarina pe-o ureche.Eram hotarati sa impresionam , sa nu lasam loc de interpretari fata de pregatirea noastra militara. Ne aflam doar, pe teritoriu strain si potential ..periculos!
        Apare domnule!! Savarina pe- o ureche , bocancii maronii cu ciorapi din bumbac formand un guler incofundabil peste . Nu era nici-o indoiala!!  Era vanatorul , padurarul , zbirul care urma sa ne scoata ficatii in urmatoarele doua luni !       Seful nostru , patruns de faptul ca de el depindea soarta a o gramada de pifani , comanda cu o voce bubuitoare - Plutoooon .........si se infige cu trei pasi de defilare......
           -Domnule maior , plutonul de ofiteri (cu grade mai mari decat ale tale , il sustineam noi in gand)....
      Omul nostru ,  adica ..Vanatorul de munte , luat putin pe neasteptate , pare usor descumpanit !!
             - Haideti domnule ....ce dracu..faceti glume cu  mine ?  Seful nostru -sa-i dea inainte cu raportul....
             - Domnilor colegi , gata , am inteles.Asa se face pe la dvs. Aici sunt alte reguli . Suntem colegi si ca atare , fara formatii ostasesti  , fara rapoarte...Suntem colegi, ce naiba!!
        Ne-am revenit cu greu. Am stricat formatia , am dat mana , ne-am cunoscut si in cea mai neprotocolara  forma de deplasare , ne-am indreptat spre sala de clasa.  Aici probleme de organizare, specifice unui curs de profil .
        De a doua zi , au inceput iesirile in teren. Nu voi insista pe ceia ce faceam. Vreau sa spun insa ca, don profesor , se straduia sa vedem tot ce-i mai frumos prin Predeal . Ma refer la frumusetile naturale. Era criza de carburant. Don. profesor scotea masina (nu am ideie cum realiza) si ne ducea pana la baza muntelui. Acolo ne astepta . Noi ,... o luam la picior si urcam  pana sus ,...sus, acolo unde era programata sedinta de pregatire.  Vedeam grija in tot ceea ce era legat de noi .Sa nu patim ceva , sa nu ne ratacim ,sa nu ne accidentam... Era o atmosfera de vis. Nu realizam ca suntem la un  curs .Natura era de o frumusete  aparte !. Peste tot numai brad.Doua luni nu am vazut alt arbore. Brad si iarasi brad . Am facut si un pic de alpinism. Am inceput cu,, stanca prostului" - din cazarma . Cine a mai trecut pe acolo si-o va aminti cu siguranta. Am executat si trageri reale in poligonul de munte. Am avut ocazia sa demonstram ca...., stim si noi cate ceva !!
         Ca deobicei , ce-i bun si frumos se termina repede. A venit si vremea despartirii. Don profesor nu ne-a lasat nici atunci . A facut rost de masina si pe grupuri , in functie de tren , ne-a condus personal pana la gara.Am ramas impresionat. I-am multumit atunci ,   ii multumesc si acum lui si tuturor VANATORILOR DE MUNTE DIN PREDEAL.....