Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

AGILIS” (TBT 8×8) Fabricat in Romania de catre Romania Military Land Systems

„AGILIS” (TBT 8×8) Fabricat in Romania de catre Romania Military Land Systems

saur-2
SAUR 2 a murit, traiasca AGILIS!
Asadar un transportor blindat 8×8, cu drive-lineul de la Rheinmetall (si alte tehnologii dezvoltate de consortiul german care fabrica Boxer IFV 8×8), carcasa si solutii de protectie romanesti…restul chiar nu mai stiu.
Ce stiu insa absolut sigur este ca noul TBT 8×8 romanesc „Agilis” va fi un transportor blindat amfibiu, asta inseamna ca nu va ajunge nici macar aproape de masa „varului” sau neamt – 34 tone.
Transportorul va fi unul dezvoltat de catre compania (joint-venture) – Romania Military Land Systems (nu-i asa ca suna macar frumos?!), iar MApNul va semna un contract de achizitie cu noua companie pentru noul transportor.
Romania Military Land Systems are ca actionari in proportie egala (50%-50%) UM Moreni si Rheinmetall. Astfel o parte din UM Moreni va forma noua companie RMLS, iar restul se va transforma in Centru National de Mentenanta pentru toate vehiculele blindate pe roti ale MApN: 8×8, 4×4.
Deocamdata cam acesta ar fi planul, se lucreaza pe repede inainte pentru definitivarea actelor si asteptam infiintarea oficiala a noii companii, apoi contractul cu MApN, pana atunci haideti sa nu deschidem sticla de sampanie.
Nu inca.
PS – Nemtii si Moreniul m-au sunat deja si mi-au oferit doi covrigi si un iaurt pentru dreptul de folosire a numelui de „Romania Military” dar io, incoruptibil cum ma stiti, am refuzat iaurtul si covrigii, am cerut si eu macar un TAB 4×4 cand s-o face si ala, sa nu ma mai sperie asigurarea, ca ce sa-ti faca unu’ cu BMWul inmatriculat in Bulgaria daca tu ai un TAB 4×4?! 🙂 🙂
Dumnezeu sa ne ajute sa ne iasa de data aceasta!

marți, 15 noiembrie 2016

Ivanii au ramas calici de „29K!

MIG 29 K prabusit langa Kuznetov
Pe 13 noiembrie un MIG 29 K s-a prabusit in mare langa Kuznetov, asigurand pe langa fumul deja celebru inca un motiv de ironie la adresa rusilor. Se pare ca rusii – hoti – au incercat sa bage sub pres povestea, dar stiau deja ca americanii  au dat drumul la stire. Pe urma au recunoscut si rusii.
Pilotul se pare ca s-a catapultat in siguranta. E o stire de breaking news, dar sa nu uitam ca rusii au ceva experienta in domeniu:
– 1989 Le Bourget – MIG 29 prabusit in Airshow:

– 1993 – doua MIG 29 s-au ciocnit intr-un show aerian in UK.
Sunt niste imagini extraordinare:

La sfarsitul celui de al doilea video este un comentariu facut care spune multe….
E vorba de piloti si nu de politica.

Asta imi aminteste de o discutie intre doi prieteni :
Unul spune :
– Nu vreau sa facem chestia asta ca ne facem de ras !
Celalat raspunde :
– Ce bă. parca ar fi prima data ! ………..