Google Website Translator Gadget

miercuri, 24 mai 2017

SPEAR Mk-2 Mobile Mortar

Putere de foc pentru infanteria usoara.

Spear Mk2 montat pe un Plasan Sandcat blindat
Elbit Systems a dezvaluit Spear Mk 2, o noua versiune a sistemului de mortier autonom destinat vehiculelor usoare de lupta. Spear se adreseaza necesitatilor de desfasurare rapida si de anvergura mica ale fortelor combatante usoare pentru a deplasa urgent puterea de lupta mobila cu scopul de angaja inamicul, necesitand o logistica minima.
Noul sistem este adaptat vehiculelor usoare, cu o reducere optima a reculului. Prezentat la conferinta International Land Warfare and Logistic ce a avut loc in Latrun (nt. – da, tocmai la granita cu Cisiordania/West Bank), Spear Mk2 este o versiune imbunatatita a deja implementatului operational sistem Spear –  un mortier de 120 mm, complet automatizat. Aceasta noua versiune are o capabilitate superioara de reducere a reculului, astfel ca intreg sistemul poate fi montat pe vehicule de teren, nefacand rabat de la precizia, autonomia si agilitatea deja consacratului aruncator CARDOM de 81/120mm.
Spear Mk2 ofera camp de vizualizare si acoperire mai mari, desfasurare rapida si poate fi operat autonom sau manual de 2-3 militari; sistemul este pregatit sa traga la un minut de la pozitionarea vehiculului, folosind o retea integrata de comanda si control, permitand astfel o autonomie totala in privinta misiunii si administrarea luptei, cat si capabilitati de constientizare a situatiei in teren, totul ducand la prioritizarea misiunilor de tragere si ale personalului combatant.
Defense-update