Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 23 iulie 2011

Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile


22 Iulie 2011
Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile. (Foto:AP)
Armata rusă a fost dotată cu un arsenal nou, plin de arme gonflabile, relatează Agerpres.
Armele sunt destinate păcălirii sateliţilor şi avioanelor de supraveghere - pentru a da impresia că forţele sale sunt mai puternice decât în realitate - la un cost cu mult mai mic decât cele necesar pentru dotarea cu tancuri, avioane şi fabrici de armament reale, scrie Daily Mail în ediţia de miercuri.
Vestea bună pentru oficialii de la Moscova este că aceste arme gonflabile se dovedesc extrem de eficiente, păcălind radarele inamice şi senzorii termici pentru detectarea imaginilor, graţie materialului din care au fost făcute.
Artileria gonflabilă este creată din material textil 'Oxford' în foste fabrici de baloane cu aer cald şi pot fi transportate în saci gigantici. Ea poate fi gata de acţiune în doar câteva minute de la 'chemarea la arme', printr-un simplu umflat cu pompa.
Noul arsenal include tancuri, un camion lansator de rachete S-300, avioane de luptă MiG dar şi staţii radar întregi.
Rusbal este compania care furnizează armatei ruse astfel de echipament din 1995, însă ea a refuzat să spună cât de multe astfel de modele au fost realizate, vândute şi livrate.
Preţul artileriei gonflabile este însă cu siguranţă unul bun pentru o Rusie afectată de recesiune, în condiţiile în care un tanc T80, care costă în mod normal 600.000 de lire sterline, poate fi achiziţionat în varianta gonflabilă cu doar 3.700 de lire.
Pe de altă parte, scrie Daily Mail, armata Rusiei nu este prima care foloseşte arme false pe câmpul de luptă. În timpul Primului Război Mondial Marea Britanie s-a folosit de tancuri de lemn, care au fost transportate prin ţară, trase de cai, cu ajutorul unor roţi ascunse, situate în spatele şenilelor tancului.
De asemenea, în Al Doilea Război Mondial, aerodromurile britanice au fost echipate pentru a da impresia că sunt platforme militare, pe care erau amplasate false avioane şi resurse de combustibil, cu scopul de a păcăli bombardierele şi soldaţii germani.

Balbe cu staif !!!

Perlele unui profesor: În calitate de "supravechetor" la "bacaloriat" "sa făcut aceste erori fără intenţi"
O educatoare care a supravegheat elevii unui colegiu din judeţul Botoşani a fost nevoită să adreseze o notă explicativă comisiei pentru a clarifica anumite erori făcute în timpul examenului de bacalaureat. Nota explicativă are, însă, numeroase greşeli de scriere, erori gramaticale şi dezacorduri, scrie gandul.info.
Astfel, educatoarea a semnalat că în calitate de "supravechetor" la "bacaloriat" "sa făcut aceste erori fără intenţi", după cum se poate citit în nota publicată de portalul botosaninews.ro. Inspectorul şcolar a luat la cunoştinţă situaţia educatoarei, însă nu poate dispune măsuri faţă de aceasta.


 

vineri, 22 iulie 2011

TRAGAND DIN GREU!!!!!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Cum să-ţi cumperi două vile din meditaţii la matematică
22 Iulie 2011
Casa de pe strada Maria Hagi Moscu, în apropierea Guvernului, are un gard de 4 metri (Foto: Andrei Tudor Dumitru)
Vila de pe strada Gala Galaction este situată într-o zonă selectă a Capitalei, Piața Domenii (Foto: Andrei Tudor Dumitru)
"Consider că cele menționate în declarația de avere sunt justificate pentru două persoane (n.r. - el și soția) care au împreună peste 80 de ani de muncă."
Ion Popescu
Dintr-un salariu de sindicalist şi din meditaţiile la matematică ale soţiei se pot cumpăra două vile în centrul Bu­cu­reştiului. Aşa explică preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, cum şi-a dobândit averea. ANI susţine însă că între veniturile acestuia şi proprietăţile cumpărate este o discrepanţă majoră şi a început o anchetă.
Preşedintele Con­fe­de­raţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, şi-a trecut în declaraţia de avere nu mai puţin de patru locuinţe: un apartament situat în vecinătatea Primăriei Sectorului 1, despre care sindicalistul spune că l-a primit moştenire în 1979 şi trei vile achiziţionate în perioada 2001-2003. Două dintre case sunt în proprietatea familiei Popescu în proporţie de 100%, iar cea de-a treia - 50%, restul aparţinând unor rude.
În afară de aceste proprietăţi, sindicalistul nu a mai declarat alte  bunuri. Popescu nu are astfel maşini, plasamente financiare şi nici împrumuturi de la bănci sau de la persoane fizice. Cu toate acestea însă, averea preşedintelui Confederaţiei Meridian a stârnit atenţia inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Asta pentru că liderul de sindicat nu poate să dovedească şi sursele de bani cu care şi-a cumpărat casele respective. Diferenţa dintre valoarea proprietăţilor şi veniturile familiei Popescu (salariul de sindicalist şi pensia soţiei, în total aproximativ de 1.300 de euro lunar) este considerabilă. Concret, inspectorii ANI au constatat că în perioada 2001-2010, veniturile familiei sindicalistului au fost în jur de 70.000 de euro, în schimb valoarea caselor este aproape dublă. În plus, sindicalistul ar fi constituit în această perioadă depozite bancare la diferite bănci de peste 100.000 de euro.
Vile roz bine păzite
Pe strada Maria Hagi Moscu, din sectorul 1 al Capitalei, foarte aproape de sediul Guvernului, se înalţă una din casele lui Popescu, care, deşi nu impresionează printr-un stil arhitectural ieşit din comun atrage ca un magnet privirile trecătorilor. Unul dintre motive este culoarea imobilului, roz strident, iar al doilea - înălţimea de patru metri a gardului, deasupra căruia au fost sudate nişte ţepuşe.
Cealaltă casă a lui Popescu este situată tot în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Gala Galaction, pe lângă Piaţa Domenii. Interesant, şi această casă are tot culoarea roz, iar gardul, ceva mai mic în înălţime, 2,5 metri, este dotat cu un rând de ţepuşe ameninţătoare. Cele două proprietăţi, cu terenurile aferente, în jur de 550 de metri pătraţi, au fost evaluate de către experţii ANI la peste 150.000 de USD, conform preţurilor de la începutul anilor 2000. Suma depăşeşte de aproape două ori veniturile declarate ale familiei sindicalistului.
Banii? „Din meditaţii la matematică"
Întrebat de unde a avut banii pentru achiziţia celor două vile şi jumătate, Ion Popescu ne-a explicat: „Pe mine m-a prins Revoluţia cu cel puţin 600.000 de lei bani cash, în casă. Eu n-am avut maşini, tablouri şi nici nu m-am dus în excursii în străinătate. Împreună cu soţia am făcut meditaţii la matematică cu elevi. Chestia ne-a mers foarte bine, până prin 1998, când Remeş a dat o lege prin care a încercat să reglementeze această activitate". Ion Popescu spune că a câştigat foarte bine din meditaţii şi că a fost un om chibzuit, care şi-a pus banii deoparte.
Specialist în vânzări anterioare
Liderul de sindicat mai spune că a cumpărat după Revoluţie trei apartamente, pe care le-a vândut succesiv, iar din banii rezultaţi şi-a achiziţionat vilele. „Sunt cinstit ca lacrima. Eu n-am avut firme prin care să fac afaceri cu statul şi să mă îmbogăţesc. Eu nu mi-am bătut joc de patrimoniul sindical ca alţi lideri. Deşi puteam să ies de zece ani la pensie şi s-o cumulez cu salariul de lider sindical, am preferat să primesc doar salariul de la confederaţie. Să ştiţi că sunt un om modest, care nu le are cu restaurantele şi cu excursiile", explică Ion Popescu.
Când l-am întrebat despre cei peste 100.000 de euro rulaţi prin conturile familiei în ultimii ani, liderul sindical a părut iniţial pus în încurcătură, după care şi-a revenit şi ne-a precizat: „Nu cred că am avut atâţia bani, dar orice e posibil. Vreau să vă spun că nu eu mă ocup de banii familiei, ci soţia mea. Ceea ce este cert, acum nu mai avem nici un ban în conturi".
t.

joi, 21 iulie 2011

PERLE DE PROFESORI !!

Perlele profesorilor la TITULARIZARE 2011: "Virgula este o întrerupere de sarcină"

 
Examenul de titularizare de anul acesta a scos la iveală şi neajunsurile profesorilor. Corectorii din judeţul Alba au găsit numeroase exprimări nefericite
Examenul de titularizare de anul acesta a scos la iveală şi neajunsurile profesorilor. Corectorii din judeţul Alba au găsit numeroase exprimări nefericite în lucrările celor care au concurat pentru un post de dascăl, relatează RTV. Câteva exemple:
"Virgula este o întrerupere de sarcină"
"Motivele poeziei ar fi iubirea"
"Învăţarea devine mai captivă"
"Este prima poezie de factură romantică a lui Eminescu în care iubita îl invită la iubire"
"Subiectu constă în efermitatea poetului în contrast cu natura"
"Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descărcare sufletească"
"În « Sara pe deal » merg oile la păscut"
"Preşcolari îşi formează unele deprinderi şi însuşiri noi fără să îşi dea cu seama"
"Idilă de dragoste"
"În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează"
Se pare că nu doar elevii care s-au prezentat la examenul de bacalaureat au avut probleme cu acordul între subiect şi predicat. "Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului", este un alt exemplu de exprimare incorectă găsit în lucrările profesorilor.

miercuri, 20 iulie 2011

REVOLTA UNUI TANAR CARE A DAT BACUL



Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac-ul

Scris de : P.C.R.     2011-07-19 14:43     O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook. Citeşte scrisoarea de protest:
Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac ul socialGeneraţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!”.

duminică, 17 iulie 2011

Atunci , mi-am blestemat zilele-atunci ,am blestemat armata!_============================================= By Czar

                     ====================Atentie bloagele ,,serioase",care pun in discutie numai problemele importante ale omenirii================================
                                 A avut loc EXAMENUL DE TITULARIZARE pe post
      Cu un numar imens de dascali care au luat nota 1(UNU) se pare ca rezultatele sunt mai proaste decat la bac==========================================================
                DA- ESTE FOARTE CLAR:PROFESORII MAI SLABI DECAT ELEVII!!
 Doar 30% au luat o nota peste 7  si vor putea preda in anul ce urmeaza. Desigur REFORMA continua!!
 =======================================================================
Militarii romani, decorati la Kabul de Ziua Fortelor Terestre

           

              Ne apropiam cu pasi repezi de sfarsitul  anului trei .Ne simteam
 pregatiti,cu pieptul de arama .In piept,cu inima cat lopata lu'Stalin!. Ne simteam ofiteri!. Mai aveam de trecut insa,cateva hopuri. Dar nu conta pentru noi . Nimeni si nimic nu ne statea in cale!
                  Finalizam pregatirea, in tabara de instructie Daia.
 Un loc pitoresc si bine mobilat, pentru nevoile noastre ,in acea perioada. Daca ar fi sa amintesc numai, pista cu obstacole . Mult mai bine dotata si mai sofisticata ,decat ce vad acum pe la televizor.( unde se instruiesc asa numitele trupe speciale). Nu serveam masa de pranz, pana nu faceam ,,o trecere"! Ne distram !. Spargeam baremele stabilite in carti.! Faceam intre noi concursuri,puneam pariuri.  Ne distram pur si simplu!
   Aveam cu noi tancuri, reale. Acestea participau la pregatire. Urcam si coboram de pe un T-55 aflat in miscare desigur,mai ceva, cum urca zmecherii, treptele discotecii, in ritm de Hip -Hop . Ne distram !. Poate  chiar mai bine!  Se mai intampla sa pice cate o ploaie. Atunci, era un pic mai dificil. Era nevoie de mai multa concentrare, caci totul aluneca. Pentru ca sa fie si mai distractiv ,senila tancului, obisnuia sa mai arunce -a dracului , cate o lopata ,doua .trei de namol. Daca o primeai in piept si nu chiar in fata, puteai considera ca,  acolo sus,cineva te protejeaza.!
          Se anunta activitate ,,importanta": Trageri de lupta, cu mitralierele de pe TAB.
 Pentru aceasta ,trebuia sa ne deplasam in mars-pe jos,pana la Avrig. Aproximativ 40 Km ,daca mai retin bine!
   Plecam pe inserate,dotati ca un pom de Craciun. Trecem peste vai si peste dealuri, asa cum ii sade bine militarului. Ajungem dis de dimineata. Putina odihna,dupa care, incepem tragerile. Incheim activitatea,pregatim echipamentul  pentru deplasare si drumul inapoi spre tabara Daia
           Mai aveam de batut cu pasul ,pe timp de noape, cam zece -cinsprezece km. Vremea, dadea semne de schimbare, inca de cu seara. Acum, se porneste o ploaie torentiala,ploaie ce avea sa ne insoteasca pana la ajungerea in tabara !.
     Facuti fleasca,cu o greutate cel putin dubla in spate, pe un intuneric ca de zmoala ,ajungem in sfarsit la locul cel mai dorit.-baraca unde eram cazati!
     Aruncam pur si simplu echipamentul de pe noi. Totul era ud si inoroit. Armele se amestecau cu bocancii si  celelalte. In intunericul de nepatruns, totul este aruncat la intamplare.
      Mai injurand,   mai chicotind, reusim sa ne varam sub paturile ,de bine de rau, uscate. Facuti covrig incepem intr-o liniste desavarsita, programul de dardaiala-controlata ,pentru a ne mai incalzi. Incet ,incet atipim.
     Sa tot fi fost ora 02-02.30  . O voce puternica si pe care nu o puteam confunda:
             COMPANIA..x...ALARMAAAA!!!!
    Liniste deplina. Toti speram ca. nu e vorba de noi. Nu putea fi vorba de noi ! Si totusi......
        Comandantul, realizand ca este foarte posibil sa se confrunte cu o mica ..razmerita(insubordonare) la lumina chioara a unei lanterne, incepe sa strige pe nume ,pe cei care erau desemnati sa conduca plutoanele!
       -   Elev plutonier Popescu  -la mine ! Si tot asa pana cand ii strange pe toti.
    Ceilalti stateam ca popandaii sub paturi,sperand sa se intample o minune si sa renunte!  Ti-ai gasit......Sefii nostri directi,primesc misiunea si termenul limita in care trebuie sa fim echipati si gata de actiune(lupta)
            Acestia fiind trup din trupul nostru,altfel puneau problema si altfel discutau:
                      - Bai, va ia mama dracului! Va credeti la manastirea de maici sau la scoala de asistente medicale??!!  Avem zece minute, pentru a fii echipati si gata de deplasare!Miscaaa......
                La o asemenea veste,  spiritul de militar instruit ce salasuia in inima si cugetul fiecaruia ,nu putea sa nu reactioneze
    Orbecaind prin intunericul de nepatruns,tragem pe noi toalele ce musteau de apa si erau mai grele datorita namolului colectionat pe drum.Bocancii parca erau niste troace flescaite si pline pe jumatate ,cu un lichid nedefinit.
      Sa tot fii trecut 2-3 minute iar noi deja, printre injuraturi si blesteme ,ne intram in pasa obisnuita
  Striga cate unul;
          -Baaaa cine are un veston in plus ca eu nu-l gasesc.....
          - Ia de aici- se auzea un binevoitor amabil din cealalta parte..............si pleosc o ranita flescaita si plina de apa!!
          - Nu eu ti-am cerut nenorocitule........nu ti-ar mai da ..........-raspundea altul care primise cadoul fara sa-l solicite !!!       Trec cele zece minute! Cu greu reusim sa ne echipam ,care cum si suntem  gata sa primim misiunea de lupta!
       Comandantul, cu un ton grav ,ne informeaza ca, in contextul general al actiunilor bla,bla....... un nenorocit de desant aerian   de valoare pluton ,a debarcat pe dealul x si  s- a consolidat la teren urmand sa....bla bla!
       Noi trebuia sa ne deplasam in mars fortat,aproximativ 8km si sa-i dam peste bot.
 Se distribuie munitia de manevra,cateva petarde care sa imite artileria ,se mai fac unele precizari si ..pornim
       Dealul cu pricina,ne era foarte cunoscut.Pe el salasuia o stana . Obisnuiam sa mai facem cate o vizita si mai realizam mici trocuri cu ciobanii. Dadeam o conserva, doua ,o sicluta cu cata alcool si plecam cu cas, lapte etc. Determinarea de a nimici inamicul care pusese stapanire pe stana, era deci maxima.!
      Ne-am gandit ca ar fii bine sa-i introducem si pe ciobani in atmosfera tactica  !Drept urmare, ne deplasam in liniste deplina ,pana cand incep cainii sa dea semne de ..apropierea lupului! Ploaia, dupa cum am spus ,continua cu fulgeraturi  sinistre ce brazdau cerul ce parea ca sta sa cada pe pamant!
     Ne desfasuram ,alergand in noapte ca niste naluci intunecate. La un semnal, aruncam cu petarde cat mai aproape de stana si deschidem focul din toate partile
    Cainii inebuniti,dau gramada peste ciobanii care, in izmene si cu parul in mana, iesisera sa ne tina piept!
   Oile rup gardul subred si cu magarul in frunte, care ragea  cumplit- incep o repliere,, controlata", pe culmea dealului  !!               .Striga un cioban mai curajos-
             -No ba nebunilor,care sunteti ba in mijlocul noptii.....tulai doamne..?.
              -Noi suntem bade .Am venit sa te eliberam.....
              -Da de cine ,oameni buni,ca nu-i nima pe aici?
              -Apoi asa ne-au spus sefii, ca v-a ocupat inamicul....
              -Tulai doame,oameni cu carte si asa mincinosi...mergeti ba copchi si va culcati ,ca nici dracu nu-i pe dealurile astea.....
              -Bine bade, om merge daca zici matale.....
   Am luat de bune ce ne-a spus ciobanul. Ne-am regrupat si am pornit iarasi spre locul .....pentru noi.. locul fagaduintei   !  Tabara  Daia
                 Am aflat cateva zile mai tarziu ca, in acea noapte am trecut cu totii un important test psihologic!!
                                                         Probabil ca asa o fii fost!!!