Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 30 martie 2013

MAIMUTA NUCLEARA III ___________________________________

Coreea de Nord, în stare de război cu Sudul. Ce fac SUA


Coreea de Nord a anunțat că este în stare de răboi cu Coreea de Sud și orice problemă intercoreeană va fi negociată pe baza acesteia. S.U.A au răspuns spunând că iau în serios anunțul Phenianului, notând însă că amenințările lui nu sunt neobișnuite.
Coreea de Nord, în stare de război cu Sudul. Ce fac SUA“Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele între cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului”, a declarat Coreea de Nord într-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale şi instituţilor.
“Situaţia de durată conform căreia peninsula coreeană nu este nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat”, indică comunicatul difuzat de agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA).
Cele două state coreene sunt în prezent, tehnic, încă în război deoarece războiul Coreei din 1950 – 1953 s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.
SUA sprijină Coreea de Sud
“Am văzut informaţiile despre un nou comunicat deloc constructiv al Coreei de Nord. Luăm aceste ameninţări în serios şi rămânem în relaţii strânse cu aliatul sud-coreean”, a declarat Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de Securitate.
Coreea de Nord a spus luna aceasta că anulează armistițiul și celelalte tratate bilaterale de pace semnate cu Seul, în semn de protest față de exercițiile militare comune ale Coreei de Sud cu SUA.
Comunicatul de sâmbătă mai avertizează că orice provocare militară în apropierea frontierelor terestre sau maritime între Nord şi Sud va fi urmată de “un coflict la scară largă şi un război nuclear”




.Declaraţia de război a Coreei de Nord nu intimidează SUA


Zilele trecute, bombardiere invizibile pe radar de tip B-2, care pot fi dotate cu capacităţi nucleare, au survolat Coreea de Sud. În urmă cu câteva săptămâni, Statele Unite au trimis în zonă şi bombardiere de tip B-52.
 ”Statele Unite vor continua să prezinte capacităţi militare ultramoderne la aceste exerciţii”, a declarat un oficial de la Pentagon, citat de Wall Street Journal.
 Deşi utilizarea unor bombardiere de asemenea calibru riscă să atragă acţiuni imprevizibile de retorsiune din partea Coreei de Nord, oficialii americani cred că, în final, efectele vor fi stabilizatoare.
 ”De acum înainte, relațiile nord-sud vor intra într-o stare de război și toate problemele dintre cele două state se vor rezolva corespunzător”, se arată într-un comunicat semnat de cei mai înalți oficiali militari ai statului, citat de agenția de stat KCNA, preluat de Reuters și Russia Today,
 Din punct de vedere tehnic, cele două state se află în stare de război încă, în urma conflictului din 1950-1953, care nu a fost niciodată încheiat oficial, cu un tratat de pace, ci doar cu un armistițiu.
Serghei Lavrov avertizează SUA și Coreea de Nord
 ”În condițiile în care Coreea de Nord și-a plasat întreg arsenalul balistic în alertă, cu țintă directă spre baze americane și prezența tot mai vizibilă a americanilor în regiune, întreaga situație riscă să scape de sub control”, a avertizat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.
 ”Coreea de Nord și SUA poartă responsabilitatea pentru recentele escaladări de tensiune”, a continuat oficialul rus, care a făcut un apel la ambele tabere “să nu își flexeze mușchii militari”.























marți, 26 martie 2013

Maimuta atomica II_____________________________________________



INTERNAȚIONAL

Coreea de Nord ameninţă că loveşte SUA, Guam şi Hawaii


Liderii de la Phenian și-au plasat forțele armate în stare de luptă şi a cerut unităţilor speciale “strategice” să se pregătească pentru eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Insulelor Guam şi Hawaii, în Pacific, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană.
Coreea de Nord ameninţă că loveşte SUA, Guam şi Hawaii“Comandamentul armatei poporului coreean declară că toate trupele de artilerie, inclusiv unităţile strategice de rachete şi unităţile de artilerie cu rază lungă de acţiune trebuie să fie plasate (la nivelul de) alertă «pregătit de luptă»”, potrivit KCNA, scrie Mediafax.
 Aceste unităţi urmează să fie pregătite să atace “toate bazele militare americane în regiunea Asia-Pacific, inclusiv pe continentul american, Hawaii şi Guam”, dar şi în Coreea de Sud, a adăugat comandamentul într-un comunicat transmis de KCNA.
 În pofida lansării cu succes, pe 12 decembrie, a unei rachete cu rază lungă de acţiune – asimilată de Seul şi aliaţi săi unui test balistic -, unii experţi apreciază că Phenianul este departe de a stăpâni tehnica necesară lansării unei rachete intercontinentale, capabile să lovească Statele Unite.
 Hawaii şi Guam sunt considerate, de asemenea, în afara razei de acţiune a rachetelor cu rază medie de acţiune dezvoltate de către Coreea de Nord, care ar putea, în schimb, că atingă baze din Japonia şi Coreea de Sud.