Google Website Translator Gadget

miercuri, 17 aprilie 2013

SUN TZU......a zis!!!!!_____________________________________________


Scandalul caPhotose pentru generali: Foștii consilieri Sergiu Medar și Gheorghe Rotaru, puși sub învinuire



Corneliu Dobrițoiu și-a pregătit de anul trecut tertipurile avocățești împotriva DNA: vila de la țară nu este locuință. „Evenimentul zilei” publică în exclusivitate lista celor 12 gradați cercetați pentru achiziții subvenționate

UPDATE 10.17 Cei doi militari au ieșit de la audieri și au plecat în direcții diferite pentru a scăpa de întrebările jurnaliștilor. Ei au declarat peste umăr că au fost puși sub învinuire și au cerut un răgaz de o săptămână. Acuzațiile sunt de participație improprie la abuz în serviciu.
UPDATE 10.05 Generalii Sergiu Medar și Gheorghe Rotaru au ajuns la DNA, unde urmează a fi audiați.
Fostul ministru al Apărării, senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu, a fost pus sub acuzare ieri de procurorii DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu.
Politicianul este cercetat pentru modul în care şi-a achiziţionat apartamentul de serviciu la un preţ sub venţionat, după ce a dat o declaraţie falsă în faţa notarului. Când Dobriţoiu a cumpărat imobilul de la Ministerul Apărării, el a arătat, pe 8 iunie 2005, că nu mai deţine o altă locuinţă. În acel moment avea în proprietate, împreună cu soţia sa, o vilă în comuna Găneasa (Ilfov).
Dezvăluirea EVZ
„Evenimentul zilei” a dezvăluit, în ediţia din 30 noiembrie 2012, că Dobriţoiu a încălcat legea în acest caz şi a publicat mai multe contracte pe care firma controlată de soţia acestuia, Viorica Dobriţoiu, le avea cu statul. În aceeaşi zi, senatorul a intrat în direct la emisiunea Aktualitatea, de la B1 TV, şi a dat explicaţii stupefiante despre acest fals: casa de vacanţă nu este locuinţă. „Este casa noastră de vacanţă, asta se poate verifica. Comuna Găneasa este la aproape 30 de kilometri de municipiu, este adevărat. Dar este casă de vacanţă. De ce specific treaba aceasta, deoarece legea defineşte foarte clar termenul de locuinţă, de case de vacanţă şi aşa mai departe,” ţinea să precizeze Dobriţoiu.
Procurorii DNA îl contrazic şi susţin că a încălcat legea. Mai mult, el este acuzat că atunci când a cumpărat locuinţa, apartamentul nu mai era de serviciu, deorece contractul de închiriere era expirat de câteva luni.
Corneliu Dobriţoiu era secretar de stat în MApN, în 2006, atunci când a dat 95.000 de lei (aproximativ 26.000 euro), pentru un apartament de 115 mp situat în zona centrală a Capitalei. Apartamentul a fost vândut cu aproximativ 200.000 de euro. „Apartamentul a fost renovat, nu se putea intra în el... S-au făcut investiţii mari în acel apartament”, a motivat Dobriţoiu, profitul scos dinvânzare.
1,2 milioane de lei este prejudiciul adus Ministerului Apărării prin achiziţiile ilegale ale apartamentelor de serviciu
Generalii în rezervă Corneliu Dobriţoiu şi Sergiu Medar au fost vecini de bloc pe strada Traian. Ei au achiziţionat apartamentele de serviciu, la preţuri subvenţionate
Duzina de acuzaţi
 Generalul Traian Pigui, fost şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN.
● Generalul Corneliu Do briţoiu, fost secretar de stat în MApN, fost ministru al Apărării.
● Generalul Sergiu Medar, fost şef al serviciului secret al Armatei, ex consilier al preşedintelui Traian Băsescu.
● Generalul Gheorghe Rotaru, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), fost consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu.
 Generalul Francisc Radici - şi el fost şef al DGIA.
 Generalul Floarea Şerban, fosta şefă a Direcţiei de Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN, fost secretar de stat.
● Generalul Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei.
● Generalul Constantin Năstase, fost şef al Direcţiei Financiar- Contabile MApN.
● Comandorul Gonciaruc Gheorghe.
● Colonelul Cornel Vizitiu.
● Colonelul Cornel Julea.
● Plutonierul major Mihaela Matei, soţia unui colonel care a lucrat în DGIA şi, ulterior, a devenit reprezentantul României la ONU.
Combinaţii de patru stele
Generalul de armată (r) Sergiu Medar (foto 65 de ani), fost consilier prezidenţial pe securitate naţională şi fost şef al Direcţiei Generale de Infomaţii a Apărării, şi-a cumpărat, în 2005, apartamentul de serviciu de pe strada Traian. Medar a plătit 98.899 de lei (aproximativ 27.000 de euro, la cursul din acel an) pe un apartament de 110 metri pătraţi. Iniţial, preţul apartamentului fusese stabilit la suma de 201.899 de lei, dar după negociere acesta s-a înjumătăţit. La data tranzacţiei, generalul mai avea, împreună cu soţia, două case de vacanţă: una din 1991, în localitatea Răcari (Dâmboviţa), şi una din 2003, la Buşteni (Prahova). Apartamentul a fost achiziţionat printr-un credit contractat de la Ministerul Apărării, care a fost achitat integral din indemnizaţia de trecere în rezervă a generalului. Medar a fost vecin de bloc cu Corneliu Dobriţoiu.
Consilierul lui Crin, pe listă: Gheorghe Rotaru
Generalul în rezervă Gheorghe Rotaru, fost consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu, este şi el una dintre persoanele care au beneficiat în 2005, când era şeful Serviciului secret al Armatei, de dreptul de a cumpăra locuinţa de serviciu, deşi, potrivit DNA, nu îndeplinea criteriile legale. „Generalul Rotaru mai avea o altă proprietate pe care a înstrăinat-o de formă unuia dintre copii. Apoi a făcut cerere să-i dea Ministerul locuinţă de serviciu.Legea îi interzicea!”, spun sursele EVZ.
Apartamentul primit de generalul Gheorghe Rotaru se află într-un bloc situat într-o zonă centrală, pe Bulevardul Decebal. Reporterii EVZ au fost la faţa locului. Clinchetul soneriei de la uşă a făcut ca zgomotele din casă să se stingă. N-a răspuns nimeni la uşă.
Surse militare au precizat în exclusivitate pentru EVZ că generalul Rotaru l-a ajutat pe generalul Radici să obţină casa la care nu avea dreptul, când era şeful acestuia. „Rotaru a semnat o adresă prin care confirma că Radici are dreptul să ia locuinţă de serviciu, în condiţiile în care acesta din urmă avea proprietate în municipiul Bucureşti”, spun sursele citate. „Toţi cei care şi-au luat astfel case, deşi nu îndeplineau cerinţele legii, aveau funcţii importante. Ei au făcut declaraţii false la notar că n-au mai deţinut alte locuinţe luate de la stat ori că nu deţin proprietăţi. S-au învăţat unii pe alţii cum să procedeze!”, ne-au declarat sursele citate.
 Apartamentul cumpărat fără drept de generalul Rotaru se află pe Bulevardul Decebal. Reporterii EVZ au fost acolo, dar după sunetul soneriei, zgomotele din casă s-au stins brusc. Uşa a rămas închisă
Generalul Năstase, la vilă
Constantin Năstase, fostul şef al Direcţiei Financiar-Contabile din MApN, a cumpărat în 2007 un apartament în strada Maria Cunţan din Bucureşti. El avea şi o casă de locuit „din lemn”, în Bolintin-Vale. După ce a vândut locuinţa de serviciu, generalul Constantin Năstase şi-a cumpărat, împreună cu familia, o vilă superbă pe strada Antiaeriană, în cartierul rezidenţial militar construit pe terenul pus la dispoziţie de MApN. Sursele noastre spun că l-a costat 220.000 de euro, fără TVA. El a fost ieri la DNA, însoţit de avocat. „Am fost pus sub învinuire. Mi s-a spus că nu s-a încasat preţul de achiziţie a casei. Că unul era preţul de inventar şi alta a fost contribuţia mea. Dar nu am calculat-o eu! Pentru vilă am făcut credit şi eu şi fiica mea!”, a declarat, pentru EVZ, generalul Năstase.
În vila din imagine, care costă 220.000 de euro fără TVA, stă acum generalul Năstase împreună cu familia
Floarea Şerban, demisă!
Prima femeie general din Armata Română, Floarea Şerban, a fost schimbată săptămâna trecută din funcţia de secretar de stat al MApN, tocmai din pricina acestui dosar, spun sursele EVZ. Ea este cercetată pentru că în 2006 a cumpărat ilegal locuinţa de serviciu din sectorul 3 al Capitalei, deşi deţinea deja o garsonieră.
Francisc Radici, bolnav subit!
Generalul Francisc Radici, fostul şef al serviciului secret al Armatei, nu s-a mai prezentat ieri la DNA pentru a da explicaţii despre modul în care a cumpărat, deşi nu avea dreptul, un apartament de 123 mp, lângă Cişmigiu. El a anunţat că e bolnav şi a obţinut o amânare de o săptămână.
Mircea Chelaru, case cu repetiţie
Fost şef al Statului Major General, în 2007, generalul. Mircea Chelaru (64 de ani), a cumpărat fără drept un apartament, la preţ subvenţionat (50.000 de euro), pe strada Traian, din Capitală, deşi el mai deţinuse o casă de la stat. Locuinţa de serviciu a vândut- o în 2008 şi a luat două apartamente în Bragadiru, pe centura Capitalei.


Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ. Scandalul case pentru generali. Filiera profitorilor cu epoleț - Exclusiv EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-scandalul-case-pentru-generali-filiera-profitorilor-cu-epoleti-1033179.html#ixzz2QieXyBGg 
EVZ.ro 

marți, 16 aprilie 2013

..si PULA...PULA...PULAAAAAAAAAAAA________________________________by Sabrina!!




Angelina Jolie, fotografie topless cu un cal


Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.



Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor
Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor
"Am avut azi o nouă discuţie cu vicepremierul Oprea şi cu miniştrii Duşa şi Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunară este cam de 8 milioane de lei. Nu avem în acest momet din alte resurse, eventual poate fi găsită din ajustări în cadrul bugetelor de pensii ale fiecărui minister în parte", a spus Ponta, întrebat dacă Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.
Premierul a precizat că marţi, în şedinţa de Guvern, se va discuta din nou problema pensionarilor militari.
"Mâine discutăm din nou în Guvern. Există dorinţa noastră de a rezolva problema celor 18.000 de pensionari militari, 9.000 sunt de la Armată, ceilalţi de la Interne şi de la servicii de informaţii", a spus Ponta.
Photo

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că aşteaptă de la ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu o soluţie în privinţa banilor pentru pensiile militarilor, după ce PNL a anunţat că nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii strânşi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.