Google Website Translator Gadget

vineri, 3 mai 2013

Doamne ajuta ! !____________________________________________________________





De Înviere ne întoarcem mai mult ca oricând către Dumnezeu. În căutarea unor locuri pentru reculegere aveţi posibilitatea de a admira şi, cine ştie, chiar a încerca puterea pe care se spune că ar avea-o icoanele făcătoare de minuni de la noi din ţară.
Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Nămăieşti, jud. Argeşarges
Tradiţia spune că icoana a fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca. A fost înrămată în argint, în anul 1798. Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care se roagă la ea în speranţa că vor putea avea copii, pentru vindecările miraculoase ale unor afecţiuni grave, dar şi pentru aplanarea conflictelor familiale.
Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Trivale, jud. Argeş
2
Povestea icoanei spune că ea a fost găsită, în 1930, în podul bisericii, de preotul paroh Dumitru Georgian, după ce acestuia îi apăruse în vis chiar Maica Domnului, care i-ar fi spus unde se află. A fost restaurată şi îmbrăcată în argint, vechimea ei fiind estimată la două sute de ani
Icoana Maicii Domnului – Biserica Colţea, Bucureşti3
Donată bisericii în anul 1786 de domnitorul Nicolae Mavrogheni, icoana cu ferecătură lucrată manual, din argint poleit cu aur, poate fi admirată în partea din stânga catapetesmei.
Icoana Sfântului Antonie cel Mare – Biserica “Buna Vestire”, Bucureşti
4
În urma incendiului din 1847, biserica a ars în întregime, singurul lucru care s-a păstrat fiind tocmai icoana Sfântului Antonie cel Mare, care de atunci a devenit patronul acestui lăcaş de cult, alături de Maica Domnului.
Icoana Maicii Domnului – Biserica Olari, Bucureşti5
A fost adusă în biserică de preoţii refugiaţi de la Mănăstirea Arnauchiul, din Turcia, prin anul 1810. În 1864 i s-a schimbat ferecătura de argint aurit, cea nouă având pe margini 24 de mici medalioane care ilustrează minunile săvârşite de Maica Domnului.
Icoana Sf. Mina – Biserica Sf. Mina, Bucureşti6
În anul 1847, când un incendiu a mistuit o parte din Bucureşti, a ars în întregime şi Biserica Sf. Mina, dar icoana Marelui Mucenic Mina a rămas intactă în catapeteasmă, în mijlocul flăcărilor. E de mare ajutor pentru femeile ce vor a se căsători, dar şi pentru păgubiţii de orice fel.
Icoana Maicii Domnului – Biserica Doamnei, Bucureşti7
Icoana, a cărei provenienţă este necunoscută, o reprezintă pe Maica Domnului în veşmânt negru şi este realizată în stil apusean. Este renumită pentru vindecările trupeşti şi sufleteşti.
Icoana Maicii Domnului – Biserica “Mihai Vodă”, Bucureşti8
Icoana are o vechime considerabilă, datând cel puţin din vremea domniei lui Mihai Viteazul, când a fost adusă de la muntele Athos de către monahul Ioan pe cheltuială proprie, ca un semn de mulţumire faţă de domnitorul român. Se spune că ajută femeile să rămână însărcinate şi să nască uşor.
Icoana Maicii Domnului – Biserica Icoanei, Bucureşti9
Conform tradiţiei, acum câteva secole, un trecător a aţipit în parcul aflat pe locul actualei biserici. Trezindu-se, a văzut icoana cu chipul Maicii Domnului, care i-a cerut să ridice o biserică acolo. E unica icoană care pare a vorbi cu cel care se roagă la ea.
Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Biserica Zlătari, Bucureşti10
A fost adusă în 1987 de preoţimea strămutată la Zlătari de la Biserica Bradului, care urma a fi demolată. Este îmbrăcată în foiţă de argint, lucrată manual, şi datează din 1826. E renumită pentru ajutorul dat împotriva farmecelor, a vrăjilor şi a blestemelor.
Sursa:liberatea.ro
Roxana Dobre, A.M.PRESS

miercuri, 1 mai 2013

GANDURI ..de 1 Mai...capitalist!!!________________________________________


Punctul pe zi

1 Mai rău ca altul

Era mai bine în comunism. Primeai casă și job, spun cei care astăzi stau cu chirie, ori au rată la bancă și nu găsesc un loc de muncă, să o achite. Da, dar erai obligat să mergi la defilarea de 1 mai sau de 23 August, pentru proslăvirea lui Ceaușescu. Ei și, corporatiștii de azi nu sunt obligați să-și pupe șeful, în locul respectiv? La concret. Măcar Ceașcă nu te dădea personal afară din firmă, ba din contră, alerga cu Miliția să te angajeze.
 În plus, pentru defilarea oamenilor muncii erai scutit de serviciu, în plus primeai o zi liberă, ba se găsea chiar și bere. Vezi, asta e: degeaba aveai salariu garantat, dacă nu găseai nimic în magazine, parizerul se dădea pe cartelă, iar ciocolata pe sub mână, cu de trei ori prețul. Hai, să nu exagerăm: lumea avea frigiderele pline, mai cu rudele de la țară, mai cu piața neagră. Nu mai țineți voi minte că dementul începuse sistematizarea satelor,  dacă mai trăia zece ani ruina totul, mâncați lăcuste, ca nord-coreenii. Și în mâine-poimâine ce vom mânca? Austeritate? Magazinele sunt pline fiindcă nu ne ajung banii, de la un salariu la altul. Și cei mai mulți nu vor mai avea nici salariu. Ai văzut vreu om în  hală, la ”Cum se fabrică”? Doar roboți…
Elitele din România, n-au de ce se plânge. Oricât de prost ar conduce societatea, oricât ar fura sau risipi, nu există alternativă. Nici nu are cine să se revolte. Clasa muncitoare a ieșit la pensie. Copiii clasei muncitoare au plecat în Spania de unde trimit lunar o sută de euro, pentru pastile, părinților. Cât o mai merge și asta. Nu este exclus ca muncitorii din Spania să se bată cu ai noștri pentru suta aia de euro, când le-o ajunge foamea la os.
Cred că, în linii mari, asta e problema și în Vest: lipsa concurenței. Comunismul a făcut un mare bine oamenilor, dar nu celor care trăiau în țări comuniste. Muncitorii din lumea liberă au fost marii beneficiari  ai comunismului. Blocul estic a arătat pisica liderilor din Vest. În 1883, cancelarul Bismarck, un Angela Merkel cu coif și sabie, acceptă introducerea Asigurărilor de Sănătate, îngrijorat de ascensiunea curentelor socialiste în Germania.  Abia după 1947, Marea Britanie introduce un sistem de asistență socială și un serviciu național de sănătate. URSS, țara în care sănătatea era gratuită, ocupa jumătate din Berlin, la o oră cu avionul, de Londra.
Bogații occidentului au acceptat să împartă mai mult din profituri cu restul societății, ca să nu piardă totul, prin naționalizare. Înfângerea Estului le-a luat de-o grijă. De acum se puteau concentra doar pe eficiență și profit. De social, să se îngrijească guvernele. Ceea ce era ok, atâta vreme cât guvernele, care depindeau de votul popular, aveau cu ce. Dar  impozitele au tot scăzut. Dacă nu vă convine, ducem fabricile în Mexic și profiturile în Insulele Virgine!
Sunt curios dacă războiul marilor guverne cu paradisurile fiscale va avea succes. Și dacă, după aceea, vor crește impozitele pentru bogați. Greu de crezut că Mișcarea Occupy sperie pe cineva, așa cum o făcea ocupația sovietică din timpul comunismului.