Google Website Translator Gadget

vineri, 27 septembrie 2013

Sfarsit de saptamana__________________________


Vrei să SLĂBEŞTI? O VESTE care te va uimi. Vezi aici >> http://tinyurl.com/nhe8u3p

joi, 26 septembrie 2013


Bizar
SITUAŢII care le fac pe FEMEI să îşi dorească o PARTIDĂ de SEX!

http://bit.ly/PARTIDA-de-SEX

Via @[103669703001535:274:femina.ro]
















Dezastru major pe 1 octombrie. Cum se pregătesc marile puteri


Marile puteri ale lumii dau  semne de câteva zile  că se pregătesc de un dezastru de amploare. Potrivit site-ului ultimatesurvival.net, FEMA – Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA –  a comandat alimente care pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari. Această comandă trebuie să fie livrată înainte de 1 octombrie 2013.
Dezastru major pe 1 octombrie. Cum se pregătesc marile puteriPotrivit sursei citate,  FEMA a ordonat şi aducerea unei rezerve uriaşă de apă plată, ce trebuie livrată tot înainte de 1 octombrie. Mai mult, în fiecare zi începând cu data de 25 septembrie şi până pe 2 octombrie au loc verificări şi testări ale sistemelor de comunicaţii.
Pe plan militar nu va fi permisă nicio plecare pentru armata americană în intervalul 28 septembrie – 5 noiembrie, iar unităţile Gărzii Naţionale trebuie să îşi termine trainingul în domeniul “controlul revoltelor” până pe 30 septembrie 2013, ultima zi înainte de data de 1 octombrie.
 La rândul său, în Rusia au loc aceleași lucruri. Ministerul de Interne din Rusia îşi pregăteşte oamenii pentru a “manageria situaţia în cazul unui dezastru major”.
Mai mult, între SUA şi Rusia a fost semnat un acord mutual prin care ambele părţi se angajau să facă “schimb de experţi în cazul unor dezastre de amploare”.
Dezastrul s-ar datora cometei ISON
Cometa a fost descoperită de astronomii ruși Vitali Nevski și Artyom Novichonok de la Institutul Internațional de Optică Științifică în 24 septembrie 2012. Ea a fost descoperită în apropiere de planeta Saturn. Conform primelor calcule, această cometă ar putea fi vizibilă de pe Pământ cu ochiul liber începând cu sfârșitul anului 2013.
 Conform calculelor ulterioare, ea va trece la o distanță foarte mică de planeta noastră în ziua de 26 decembrie 2013. ISON este cometa care, în decembrie 2013, ar putea deveni foarte strălucitoare, vizibilă cu ochiul liber chiar și în timpul zilei. Totul depinde de modul în care crește strălucirea ei, pe măsură ce se apropie de Soare.
ISON este o cometă de dimensiuni medii, coada de praf este de 100.000 de kilometri lungime (față de cei 22 de milioane de kilometri ai lui Halley) și are o lungime totală de 100 de milioane de kilometri. Viteza de deplasare este de aproximativ 80.000 de km pe oră și pierde 50 de kilograme de praf pe minut.
Cometa ISON, denumita de NASA “cometa secolului” va lumina la fel de tare ca și Luna. Și asta pentru că această cometa va forma o coadă lungă de 300.000 de kilometri, după ce va traversa spațiul dintre Soare și Pământ.
“Estimăm că ISON va emite aproximativ 1 milion de kilograme de dioxid de carbon și 54.5 milioane de kilograme de praf în fiecare zi”, a declarat un oficial  de la NASA.
Cometa are aproximativ 5 kilometri în diametru și va trece pe 28 noiembrie foarte aproape de soare, oamenii de știință estimând că va produce o lumina similară cu cea a lunii pline.

marți, 24 septembrie 2013


Cum funcționează cel mai performant sistem de învățământ din lume

Marime Font



Un sistem bine gândit poate face dintr-un elev obișnuit, unul excepțional.
Finlanda are cel mai ridicat nivel de trai din lume și cel mai evaluat sistem educativ. Finlanda atrage atenția lumii atunci când se constată că elevii săi obțin constant poziții de top la testele PISA – teste internaționale menite să verifice nu atât cunoștințele tinerilor, cât mai ales modul cum aceștia gândesc. Cum se face că finlandezii se plasează consecvent pe primele locuri la testările educaţionale internaţionale? Nu este de mirare. Sunt mai multe explicații pentru aceste performanțe.
Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, filosoful finlandez John Vilheln Snellman mobiliza masele în jurul unei idei că numai educația poate duce la bunăstare și punea bazele a ceea ce avea să devină cel mai performant sistem educațional din lume. Ideile acestuia au prins rapid și populația finlandeză a început să investească, mai întâi efort și apoi bani în educație. În prezent, învățământului îi revine nu mai puțin de 14% din bugetul de stat.

7-16 ani. 0 bani.

Secretul stă în importantele reforme educaționale, implementate în urmă cu 40 de ani. Guvernul a hotărât să „reseteze” sistemul și să abordeze o altă direcție, dedicând astfel fonduri importante educației, cercetării și tehnologiei. Atunci a fost adoptat un nou sistem educațional. Iar acest sistem se referă de fapt la egalitate de șanse pentru toți copiii, indiferent de mediul socio-economic din care aceștia provin. Conceptul este „peruskoulu” și el desemnează o școală „comprehensivă” pentru toți elevii între 7 și 16 ani.

Primul lucru care s-a decis a fost ca școala elementară să fie formată din nouă clase. Este o școală finanțată de stat și care oferă tuturor copiilor educație gratuită, o școală obligatorie și disponibilă pentru toți, dar și o școală fără examene de admitere și fără taxe.

Egalité, Fraternité

Sistemul este unul egalitarist, oferind şanse egale pentru oricine, indiferent de mediul socio-economic din care provin, sau de zona în care locuiesc, au același potențial de a învăța și trebuie să aibă aceleași șanse la o educație de calitate. În Finlanda nu există școli mai bune și școli mai proaste. Nu există învățământ privat. Întregul sistem universitar este de stat. Sunt permise liceele private, dar perceperea de taxe de studiu este interzisă.
Această țară consideră pur și simplu că absolut toți copiii trebuie să beneficieze de același tratament. Copiii cu dizabilități învață în școlile normale. Copiii cu cerințe educaționale speciale nu studiază la domiciliu, nu sunt excluși sau izolați în școli speciale, ci participă la ore în clase normale, indiferent dacă au handicapuri grave.
„Politicile educaționale în majoritatea țărilor lumii merg pe ideea de a identifica elevii cei mai buni, de a alege vârfurile, în timp ce ceilalți elevi sunt lăsați deoparte”, spune Pasi Sahlberg, un educator celebru în Finlanda. „Noi nu suntem așa, noi mergem pe cooperare, nu pe competiție. Dacă e să ne întrecem cu cineva, atunci tot ce putem spune e că vrem să fim mai buni decât suedezii. Pentru noi asta e suficient.”
Profesorii. În Finlanda este mai ușor să devii medic sau avocat decât profesor.
În Finlanda, școala pune preț pe calitatea profesorilor, investind doar în cei care realizează performanțe. Calitatea profesorilor finlandezi este, pur și simplu, exemplară. În Finlanda trebuie să ai facultate ca să predai la grădiniţă şi masterat ca să predai la şcoală. Astfel, legea impune fiecărui cadru didactic să aibă la bază cinci ani de facultate și un masterat în pedagogie. Poziția de profesor este drept una cu o mare responsabilitate și, în consecință, nu oricine poate intra în sistem. În Finlanda este mai ușor să devii medic sau avocat decât profesor. 
Salariile pe care le primesc sunt printre cele mai mari din Europa, alături de Germania, Marea Britanie și Franța. Profesorilor care nu își dovedesc competența nu li se prelungește contractul de angajare.

Bonus!

Cum spuneam, în Finlanda nu trebuie să plăteşti nimic pentru serviciile educaţionale nici măcar când faci o facultate, masterat sau doctorat. În plus, elevilor li se asigură un prânz gratuit şi transport gratuit dacă locuiesc la mai mult de 5 km de şcoală. Legea finlandeză obligă ca meniul să fie gratuit, nutritiv, și cu multe feluri de salate și fructe. Dacă orele se prelungesc până după-amiază, școala are obligația de a oferi o gustare elevilor.

Practică, experimente, lectură.

Copiii încep școala la 7 ani şi nu se confruntă cu examene până la vârsta de 16 ani, când susțin singurul examen important în sistemul lor educațional. Orele sunt scurte (45 min), intense și, mai ales, foarte participative. Au foarte puţine teme pentru acasă, se stimulează raționamentul critic înaintea memorizării mecanice. Învăţământul finlandez pune mare preţ pe ştiinţe şi pe practică, de aceea cele mai multe cursuri de ştiinţe au loc în laboratoare, în grupuri de maximum 16 elevi şi se concentrează pe experimente ştiinţifice.
În urma evaluărilor internaţionale, elevii finlandezi s-au dovedit a fi cei mai inteligenţi. Ei au obţinut cele mai bune rezultate la cunoaştere ştiinţifică şi s-au clasat printre primii la matematică şi apetitul pentru lectură.
Statul finlandez e preocupat de asigurarea unui învățământ viabil, capabil să motiveze elevii. Sistemul educativ este foarte bine gândit și făcut în sprijinul elevilor. Finlanda are cel mai mare procent, din Europa, al elevilor care ajung la facultate, 66%, iar 93% dintre finlandezi promovează liceul. În același timp, diferența dintre cei mai slabi și cei mai buni elevi este cea mai mică din lume.
Sistemul de valori al finlandezilor are la bază educația nu acumularea de bunuri. Acest lucru este valabil pe tot parcursul vieții, când, arată statisticile, adulții preferă să dea bani pe un program de educație continuă decât pe ultimul telefon scos pe piață. Este un sistem de valori format în familie, consolidat în școală, pus apoi în slujba țării.

Un articol de: Sanda Bordei

luni, 23 septembrie 2013

INGINERII RO ce au facut in 50 de ani ??______________________________


Noul Kalashnikov va echipa Armata Rusă, de la anul. FOTO


Noua armă va conţine 20 de elemente în plus faţă de celebra sa predecesoare AK - 47, printre care aruncătorul de grenade şi dispozitivul de vedere pe timp de noapte!!noua pusca de asalt


Armata rusă va fi dotată, de la anul, cu noua puşcă de asalt Kalashnikov, precum şi cu o sumedenie de alte arme uşoare, a declarat un înalt oficial rus, citat de Ria Novosti.
„În 2014, armata rusă va începe să primească noi puşti de asalt, pistoale, mitraliere şi puşti cu lunetă, inclusiv varianta de  5,45 şi 7,62 milimetri a puştii de asalt  Kalashnikov AK -12”, a declarat Oleg Bocharev, vicepreşedinte al Comisiei Miltar-Industriale din Duma de Stat, într-un interviu acordat postului de radio Echo Moskvy.
Dezvoltarea noii puşti a început la mijlocul lui 2011. Arma păstrează trăsăturile lui AK - 47, în serviciul armatei încă din anii '70, dar cu câteva modificări şi schimări ergonomice. Proape 20 de astfel de modificări au fost aduse variante originale.
Noul Kalashnikov are trei moduri de a executa foc: foc cu foc, trei focuri la rând sau automat. Arma a mai fost modificată şi pentru a putea funcţiona ca un aruncător de grenade. Mai este echipată şi cu „vedere de noapte”, poate fi mânuită atât de dreptaci cât şi de stângaci şi poate fi uşor ţinută într-o singură mână.

Testele pentru această armă vor începe la sfârşitul anului.

Kalashnikov este cea mai cunoscută armă de asalt din lume şi a fost vândută în peste 500 de milioane de exemplare în toată lumea.

Doi militari români au fost ucişi în Afganistan

de Alina Matis

Doi militari români au murit, duminică, în Afganistan, în urma rănilor provocate de explozia unui dispozitiv improvizat, informează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis gândul.
Cei doi soldaţi se aflau într-o misiune de patrulare, în jurul orei 22:00, ora României, când a avut loc explozia. Militarii au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală, însă, în jurul orei 23:00, ora României, ca urmare a rănilor deosebit de grave, au decedat.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că patrula din care făceau parte cei doi români era mixtă, pe lângă militarii noştri existând alţi trei soldaţi străini. Totodată, Ministerul condus de Duşa ia în calcul trimiterea unui avion militar în Afganistan, pentru repatrierea trupurilor militarilor decedaţi.
Conform protocolului, MApN nu oferă numele sau informaţii care ar putea duce la identificarea militarilor decedaţi până ce familiile nu vor fi înştiinţate.
De regulă, militarii români asigură patrularea în câteva zone-cheie ale Afganistanului, de-a lungul unor secţiuni a „inelului” A1, autostrada care înconjoară ţara şi unul dintre principalele puncte strategice din acest teatru de operaţii. Cel mai adesea, soldaţii români sunt dislocaţi în provincia Zabul, provincie de sud-est, care se învecinează cu Pakistanul. De-a lungul autostrăzii A1, sunt nişte tuburi din beton, menită să lase loc de trecere a apei dintr-o parte a autostrăzii spre cealaltă. În acele tuburi, se plantează dispozitive explozive improvizate, care pot varia între un kilogram şi 2-300. Din acest motiv, există în permanent maşini care cercetează zonele pentru a depista aceste dispozitive. Inelul A1 este o cale de trecere foarte importantă şi pentru că este vorba despre o zonă prin care trec atât convoaie militare, cât şi civili.
România mai are aproximativ 1.000 de militari în Afganistan. În total, peste 30.000 de soldaţi români au ajuns în Irak şi Afganistan din 2002 şi până acum. Cu tragedia de duminică, bilanţul soldaţilor care au murit în acest teatre de operaţii este de 25. Peste 130 au fost răniţi.