Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 20 septembrie 2014

MIR...!!!!_____________________________________

ACORD de pace la Kiev. Ce prevede documentul

Mădălina Barbu / 20 SEP, 2014 / 08:46 
În urma unor negocieri ce au durat șapte ore, reprezentanții de la Kiev și separatiștii pro-ruși au căzut de acord asupra unui armistițiu și crearea unei zone demilitarizate de 30 de kilometri în estul Ucrainei.
"Am semnat un memorandum", a declarat fostul președinte Leonid Kucima.

Citește și: Rudia cere modificarea acordului de asociere UE-Ucraina

Fostul președinte ucrainian a explicat că documentul de nouă puncte prevede încetarea utilizării armelor și o retragere cu 15 kilometri de la linia de contact a artileriei grele a celor două tabere.

duminică, 14 septembrie 2014


Serviciul Român de Informaţii
România, naţiune-lider în dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei
Noi măsuri de securitate
Noi măsuri de securitate
SRI anunță că în baza unei hotărâri CSAT, România participă, în calitate de naţiune-lider, la Fondul de Sprijin (Trust Fund) pentru dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei.
”În contextul evenimentelor generate de tensionarea relaţiilor ruso-ucrainene şi pe fondul necesităţii Alianţei Nord-Atlantice de a-şi întări graniţa de est, au fost implementate noi măsuri de securitate, sens în care a apărut şi ideea creării, pe baza contribuţiei voluntare a ţărilor membre NATO, a unui Fond de Sprijin (Trust Fund) pentru dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei”, precizează SRI într-un comunicat de presă dat publicităţii sâmbătă.
Conform sursei citate, expertiza pe care SRI o deţine în domeniul securităţii cibernetice - apreciată atât în proiecte desfăşurate în ţara noastră, cât şi în cadrul cooperării cu NATO, prin contribuţii la crearea de platforme specifice şi prin participarea activă la exerciţii precum Cyber Coalition – a fundamentat aprobarea, de către CSAT, a participării ţării noastre, prin Serviciul Român de Informaţii, în calitate de naţiune-lider, la acest Fond.
Ca urmare, CSAT a aprobat transmiterea acestei decizii către NATO, iar în cadrul Summit-ului NATO din Ţara Galilor (4-5 septembrie), România şi-a declarat disponibilitatea de a îndeplini rolul de naţiune-lider a Fondului de Sprijin pentru apărarea cibernetică a Ucrainei.