Google Website Translator Gadget

vineri, 9 ianuarie 2015

ATAC TERORIST CHARLIE HEBDO. Firele nu se leagă. Zece semne majore de întrebare

DCNews Team / 09 IAN, 2015 / 10:15 

Modul în care s-a desfășurat atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo și mai ales informațiile vehiculate de mass media franceze după tragedie ridică mari semne de întrebare. Fie grupările teroriste și-au schimbat stilul și autoritățile nu se adaptează noii situații, fie exercită o manevră reușită de diversiune.

Între diferite faze ale operațiunii de comando executate miercuri, 7 ianuarie 2015, la redacția Charlie Hebdo, și ceea ce s-a întâmplat ulterior, firele nu se leagă.
1.Inițial, s-a spus că teroriștii au pregătit în amănunt atentatulcă aveau informații din interior și au lovit la punct fix. Mulți s-au mirat că era cunoscută ora ședinței de sumar, ceea ce presupunea observarea țintei, cu săptămâni înainte, ponturi obținute de la apropiații redactorilor etc. Ulterior s-a aflat că au greșit adresa, intrând într-o altă clădire, unde se afla o anexă a redacției. Confuzia este greu de explicat, din perspectiva menționată mai sus.
2.Deși criminalii au pierdut timp prețios căutând intrarea, nimeni nu a dat alarma, iar cei din redacție nu au apucat să se adăpostească. Bărbați cu cagule și arme automate au pendulat între clădiri, ziua în amiaza mare, pe o stradă din Paris, înainte să lanseze atacul criminal. La intrarea în redacție ușa le-a fost deschisă, sub amenințarea armei, de o jurnalistă care se afla în hol.După schimbul de focuri de pe stradă, ar fi trebuit să se ascundă sau să se adăpostească, așa cum au făcut câțiva redactori, care au urcat pe acoperișul clădirii. Nu să stea la intrare.
3.Unii experți în operațiuni de comando au declarat, pe baza imaginilor de la ieșirea din clădire, că bărbații aveau pregătire militară și își stăpâneau perfect emoțiile. Ei nu au risipit gloanțele, trăgând foc cu foc sau serii scurte. Mai mult, în momentul în care se îndreaptă spre polițiștul de pe trotuar, unul dintre cei doi atacatori îl țintește din mers și continuă să alerge. Chiar dacă doar unul țintește în polițist, al doilea îl urmează, apărându-i flancul. Cei doi execută o manevră de asigurare a retragerii, gest ce întărește ipoteza pregătirii militare.Cu toate acestea, ei nu au executat recunoașterea, înainte de atac, greșind adresa.
4.Unuia dintre atacatori îi scapă pantoful, pe care îl recuperează înainte de a se urca în mașina ce a plecat pe străzile Parisului. Cam ridicol să ai arme automate și să nu îți pregătești restul echipamentului, alergând cu un pantof prea larg sau cu șireturi proaste.
5.Teroriștii au fost identificați în seara zilei de miercuri. Au purtat măști, au țintit exact, dar... și-ar fi uitat pașaportul în mașină. Fără această scăpare, poliția nu ar fi avut nicio pistă. Într-un atentat terorist clasic, atacatorul se sacrifică în numele credinței și dispare împreună cu victimele. Protejarea identității nu este importantă. Dacă au mers cu măști la Charlie Hebdo, de ce aveau la ei pașapoartele? Ipoteza ar fi că le aveau pregătite ca să fugă direct peste graniță. Normal ar fi fost să le țină asupra lor. În caz că erau prinși sau cădeau sub gloanțele poliției, oricum nu mai aveau nevoie de pașaport. A le ține în mașină și mai ales a le uita acolo, de emoție, nu arată nici o pregătire temeinică, nici sânge rece.
6. Alt moment când lucrurile nu se leagă este cel al schimbului mașinii. Potrivit presei franceze, criminalii l-ar fi oprit pe un bătrân în trafic, fără a purta mască, l-au obligat să coboare din mașină sub amenințarea armei. Bătrânul le-ar fi cerut voie să își ia câinele de pe bancheta din spate. Nici nervozitate, nici violență. De ce să poarte mască, să tragă în polițistul căzut, apoi să discute politicos cu un martor lăsat în viață?
7. Planul  organizat din momentul atacului asupra redacției Charlie Hebdo intră puternic în contradicție cu gesturile ulterioare ale suspecților. Cei doi bărbați, frați, Said Kouachi şi Chérif Kouachi, au încercat să jefuiască, după atentat, o benzinărie. Ei se întorceau spre locul crimei, Paris, dinspre Aisne, în nordul Franţei. De ce s-ar mai fi întors în Paris? Doi bărbați care ucid 12 persoane nu sunt în stare să jefuiască o benzinărie? De ce nu și-au pregătit mijloacele de deplasare, cum de nu au avut câteva sute de euro, dar au avut arme de război? E mult mai dificil de procurat arme automate, decât să faci rost de bani de drum.
8. Presupusul complice al celor doi fraţi, Mourad Hamyd, în vârstă de 18 ani, cumnatul lui Chérif Kouachi, s-a predat în nord-estul Franței, după ce a auzit că "numele lui circulă pe rețelele de socializare". Internauții, colegii ai lui Mourad Hamyd de facultate,  spun, însă, pe Twitter, că în timpul atacului, el era în sala de curs. Astel se poate lansa ipoteza că teroriștii au întins o cursă autorităților. Au creat o diversiune cu pașapoartele, orientând forțele de căutare pe o pistă falsă, în vreme ce adevărații criminali s-ar fi refugiat peste graniță.
9.Desfășurarea atacului din Paris arată un alt mod de a acționa. Teroriștii islamici nu fug, ei sunt autorii atacurilor sinucigașe, mor ca martiri. Teroriștii de la Paris nu doar că au fugit, ci au comis multe stângăcii. Atentatul de miercuri încă nu a fost revendicat. Pot exista două explicații: nu a avut cine să-l revendice, pentru că teroriștii sunt lupi singuratici, sau nu se vrea a fi revendicat, pentru a stârni tensiuni, pentru a crea suspiciuni. Nerevendicarea atentatului presupune protejarea atacatorilor. Dacă sunt teroriști care au acționat pe cont propriu, cum și-au procurat armele automate fără a atrage atenția informatorilor poliției?
10. Zvonurile privind localizarea suspecților au dat impresia că aceștia vor fi prinși dintr-o clipă în alta. Orele care s-au scurs lasă loc scenariilor și teoriilor conspirației, scad credibilitatea autorităților. În aceste momente, suspecții sunt localizați în două locuri: fie într-o casă de la 60 de kilometri de Paris, încercuită de forțele de ordine, fie în pădurile de lângă Paris.
- See more at: http://www.dcnews.ro/atac-terorist-charlie-hebdo-semne-majore-de-intrebare_464295.html#sthash.nGFuNSRz.dpuf
NEWS...

CHARLIE HEBDO îi apără pe ROMÂNI de Valls într-un text fabulos

Anca Murgoci / 08 IAN, 2015 / 23:46 
 
Într-un articol apărut în Charlie Hebdo, în septembrie 2012, jurnaliștii le iau apărarea românilor care au fost puși la zid spunându-se despre ei că sunt hoți. Articolul publicat în Charlie Hebdo insistă asupra caracterului rasial pe care îl aveau notele lui Manuel Valls, note prezentate presei în 2012.
"(...) pe vremuri, banditul care fura portofelul unei femei la metrou era numit hoț. Dacă mergem mai departe, un om care abuza o femeie era numit violator. Astăzi, hoțul de buzunare este în primul rând un român sau, dacă vreți precizie, un rom, înainte de a fi un hoț de buzunare! A cunoaște natura delictului este la fel de important precum cunoașterea naționalității infractorului. Bineînțeles... cu condiția ca infractorul să fie de altă naționalitate", scriau jurnaliștii de la Charlie Hebdo în 2012.
"Nu ni se va spune niciodată de un hoț că este breton chiar dacă s-a născut în Brest, că trăiește în Saint-Renan și că a furat din Lanildut. Nu se va spune niciodată de un violator că este francez, nu este o informație de interes. În schimb, dacă presupusul criminal este moldovean, senegalez sau eschimos, vom fi informați imediat.
Chiar dacă statisticile privind etnia sunt interzise în Franța, toată lumea știe - citind Le Parisien - că delincvența în rândul românilor care locuiesc în Franța a crescut cu 69% în doi ani potrivit cifrelor furnizate de Poliție", mai notează jurnaliștii care îl citează pe Manuel Valls cu fraza: "Delincvența română este o realitatea care nu poate fi negată". Ar fi grotesc să negăm "o realitate"... dar mergând mai departe... ce înseamnă această informație primordială? Dacă știm că printre delincvenți se află din ce în ce mai mulți români... la ce ne ajută asta? Ne ajută să rezolvăm problema infracționalității în rândul românilor? Și cum vom face asta? Vom dezvolta produse speciale care vor respinge românii? Ne vom închide granițele?
Legitimând publicarea cifrelor în ceea ce privește delincvența în rândul românilor din Franța... Manuel Valls nu are senzația că face un lucru grav. 
(...)
Așadar... când extrema dreaptă ne va spune că va ploua, bufonul de Valls ne va spune că afară e frumos? Nu", au conchis jurnaliștii.
Ce spunea Manuel Valls despre români. De unde a pornit articolul din Charlie Hebdo
"Este o realitate, trebuie s-o constatăm, nu trebuie mai ales s-o negăm. Premierul a subliniat cum fermitatea trebuie aplicată în lupta împotriva delincvenţei, a celei din stradă, dar şi împotriva crimei organizate, când este vorba de exploatarea minorilor, a femeilor, a bărbaţilor, îndeosebi în scopul prostituţiei", declara Manuel Valls.
"Aceasta înseamnă, şi cifrele publicate de Le Parisien sunt pentru a demonstra, că delincvenţa trebuie combătută indiferent de unde provine", adăuga Manuel Valls.
Numărul persoanelor cu cetăţenie română suspectate de fapte de delincvenţă a crescut cu peste 69 la sută între 2009 şi 2011, potrivit statisticilor Direcţiei centrale a poliţiei judiciare (DCPJ) publicate de Le Parisien.
- See more at: http://www.dcnews.ro/charlie-hebdo-apara-romanii-de-manuel-valls-intr-un-text-fabulos_464293.html#sthash.sAbKAxFD.dpuf

duminică, 4 ianuarie 2015

Top dezastre 2015. De unde poate izbucni un conflict global sau o nouă criză mondială

Ion Voicu / 04 IAN, 2015 / 16:48 
razboi
razboi
Agenția Bloomberg a alcătuit un top al pesimismului pentru 2015, identificând mai multe țări  de unde ar putea pleca o nouă criză mondială sau chiar un război generalizat.
Chiar dacă riscul unui conflict militar de amploare nu este ridicat, problemele din zonele respective influențează economia globală, de la prețul petrolului la consum și fondurile de pensii.
  1. Țările baltice. Regimul Vladimir Putin ar putea încerca să submineze NATO, declanșând revolta minorității ruse din Estonia sau Letonia, ori în enclava Kaliningrad, dintre Polonia și Lituania. Aviația rusă a provocat de mai multe ori aviația NATO; încercând să testeze angajamentul Alianței de a apăra flancul estic.
  2. Ucraina. Rebelii pro-ruși, sprijiniți de militari ai Moscovei, ar putea încerca să străpungă Ucraina, pentru a crea un coridor spre Crimeea. Atacul ar duce la creșterea sancțiunilor occidentale și la o sporire a implicării miliatare și financiare rusești în zonele ocupate de separatiști.
  3. Marea Chinei. Confruntările militare dintre China și Japonia escaladează, pentru controlul asupra insulelor Senkaku/Diaoyu. Aliații celor două țări se implică în conflict, ceea ce duce la tensiuni globale și la inflamarea naționalismelor, arată cel mai pesimist scenariu.
  4. Nigeria. Militanții islamiști își vor intensifica atacurile, încercând să extindă zona  unde au instituit un califat în nord-estul țării.  În cazul în care armata președintelui  Goodluck Jonathan nu reușește să îi învingă pe rebeli, este posibilă izbucnirea unui război civil în țara africană cu cele mai mari rezerve de petrol.
  5. Arctica. Creșterea tensiunilor dintre Rusia, SUA, Norvegia, Canada și Danemarca poate duce la confruntări între flotele celor cinci țări. Acestea se află în dispută pentru controlul teritoriilor arctice, după ce încălzirea globală a dus la topirea ghețarilor și face posibilă exploatarea resurselor din zonă.
  6. Grecia. Căderea guvernului actual și preluarea puterii de către Opoziția anti-euro, condusă de liderul extremei stânga, Alexis Tsipras, va genera un șoc la nivel  continental. Tsipras refuză plata datoriei externe,  iar aplicarea promisiunilor sale electorale  ar duce la prăbușirea eurobondurilor și o nouă criză euro.
  7. Siria. Violențele din Siria se pot extinde în Liban, Iordania și, cel mai grav, în Turcia, odată cu  escaladarea conflictului dintre regimul Assad și Statul Islamic și distrugerea opoziției moderate din această țară.
  8. Israel. O a treia revoltă a palestinienilor împotriva israelienilor poate izbucni după alegerile din luna mai. Violențele vor crește fundamentalismul în ambele tabere, atrăgând în conflict militanți din țările vecine. Hamas va căuta noi confruntări cu armata israeliană, pentru a-și crește influența politică  în teritoriile palestiniene.  Astfel, Hamas poate deschide un nou front în West Bank sau va reîncepe atacurile din Gaza.
  9. Iran. Dacă nu ajunge la un acord cu marile puteri, pentru limitarea programului său nuclear, Iranul ar putea continua dezvoltatea de arme atomice. Statul Israel va acționa, declanșând un război regional.
  10. Arabia Saudită. Cel mai mare producător de petrol din lume are  un rol cheie în stabilitatea economiei mondiale. În cazul în care Regele Abdullah, în vârstă de 90 de ani, moare, succesiunea revine prințului  Salman (79 ani).  Momentul este critic pentru că Regatul Saudit atacă Statul Islamic, cu lovituri aeriene, în vreme ce mii de cetățeni saudiți s-au înscris voluntar în armata ISIS.


Cum este prostită generația Facebook. Virale false din 2014

Cristina Alexandrescu / 04 IAN, 2015 / 15:49 
În mediul virtual,  informațiile false sunt amestecate cu cele adevărate. Sursele  informațiilor care circulă în mediul online sunt rareori cunoscute.
Cu toate acestea, utilizatorii activi împărtășesc unii altora informațiile care ajung la ei. Odată împărtășită imaginea de mai mulți oameni, ea devine virală și viteza cu care se răspândește crește semnifictiv. 
Cei care au un nivel scăzut de educație tind să creadă că aceasta este realitatea, explică sociologul Gabriel Hâncean, specialist în rețele sociale și comportament organizațional. În unele cazuri, și oamenii cu pregătire superioară cad în capcana viralelor false, dacă acestea vin de la prieteni. 
”Credem că o informație este adevărată fiindcă am primit-o de la cineva apropait, care nu ar avea interes să ne mintă și nici nu este lipsit de cultură, spune Hâncean. Dacă sunt lucruri mărunte, nu mai verificăm, nu mai pierdem timp, ci luăm de bună informația. Poate dăm share, și astfel contaminăm întreg cercul de cunoștințe. Când, însă, lucrurile sunt serioase, oamenii încearcă să le verifice. În primul rând, caută acea informație în presă, pentru că instituțiile media vor să-și conserve credibilitatea și, deci, verifică ele, înainte. Costurile ar fi devastatoare, dacă ar pune în circulație o informație falsă, cum a fost cea despre moartea unui celebru dresor de câini, care a circulat pe Facebook acum o lună”. 

CITEȘTE ȘI: ESCROCHERIE PE FACEBOOK, ÎN NUMELE RODICĂI POPESCU BITĂNESCU

Anul 2014 nu a dus lipsă de informații virale false. Mai jos, puteți vedea câteva dintre informațiile false răspândite de utilizatorii Facebook.

CITEȘTE ȘI: SORIN OVIDIU VÂNTU, REPLICĂ PENTRU GENERAȚIA FACEBOOK: SUNTEȚI TREI CATEGORII DE PROȘTI

Un meteorit deasupra Stonehenge?
Nu. Imaginea este falsă. Ruinele au fost adăugate într-o imagine veche din 2008, în care a fost surprins un meteorit.
Reacția femeilor la un curs de educație sexuală, în anul 1929?
În imagine nu sunt femei la un curs de educație sexuală, ci actrițe pe platorul de filmare.
Imaginea este reală, ea fiind făcută în timpul filmărilor peliculei The Wild Party (1929), dar informația care o însoțește este falsă. 
Los Angeles, în timpul penei de curent din 1994?
Nu. Imaginea nu arată orașul Los Angeles în timpul penei de curent. Este o imagine modificată de fotograful Thierry Cohen, care a dorit să ilustreze cerul nopții deasupra unui oraș care are toate luminile stinse.
Greierele uriaș din 1937
În secolul 20 erau la modă cărțile poștale în care apăreau imagini modificate cu animale de dimensiuni foarte mari. Este și cazul celor două imagini de mai sus.
Marilyn Monroe și JF Kenedy într-o îmbrățișare tandră
Chiar dacă s-a crezut că Marilyn Monroe și JF Kenedy au avut o relație romantică, cei doi nu au fost fotografiați niciodată într-o astfel de ipostază.
Imaginea a fost realizată de Alison Jackson, o fotografă, care folosește actori care seamănă cu personajele reale.
Copilul sirian care doarme între părinți
Această imagine circulă pe internet cu mesajul ”În Siria, dormind cu părinții”. Însă ea nu a fost făcută în Siria, ci în Arabia Saudită. Face parte dintr-un proiect al unui fotograf, în vârstă de 25 de ani, Aziz al-Otaibi, care a dorit să arate că iubirea unui copil pentru părinții lui este eternă.
John Lenon cântă la chitară cu Che Guevara
Ai crede că John Lenon a cântat la chitară cu Che Guevara? Ei bine, imaginea este falsă. Che Guevara a fost plasat acolo, în locul altui chitarist. Mai jos este imaginea reală.