Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 18 aprilie 2015


Vladimir Putin afirma ca Rusia va colabora cu Statele Unite intrucat cele doua tari au interese comune

de Alina Neagu    

Putin vs Obama
Foto: Facebook
Cora17
Hainele mele nenorocitilor ...!!!
Rusia va colabora cu oricine va castiga alegerile prezidentiale din Statele Unite in 2016, a asigurat presedintele rus Vladimir Putin, adaugand ca, in pofida diferentelor dintre cele doua tari, ele au multe interese comune, relateaza Mediafax, citand Russia Today.

"Vom colabora cu orice sef de stat american ales de poporul american. Cooperarea noastra nu este cu o persoana anume, ci cu o natiune, un jucator mare si puternic pe plan international", a declarat presedintele rus intr-un interviu
                                                                                     Niko ..ramse fara ..haine pe plaja .....!!!
                                                                                               Atentie ca-i nervoasa


acordat sambata postului de televiziune Rossiia 1.
Printre interesele comune pe care le impartasesc Rusia si Statele Unite se numara neproliferarea armelor de distrugere in masa, lupta impotriva crimei organizate si a terorismului, combaterea saraciei si alte probleme presante, potrivit presedintelui rus. "Avem o agenda comuna", a declarat el.

Putin a avertizat, de asemenea, ca daca Israelul furnizeaza arme Ucrainei, asa cum au sugerat unii politicieni in legatura cu intentia Rusiei de a furniza un sistem de rachete sol-aer S-300 Iranului, aceasta ar provoca "doar o noua runda de ostilitati. Bilantul victimelor ar creste dar rezultatul nu se va schimba". "Ramane la latitudinea conducerii israeliene sa faca ce considera necesar", a adaugat el.

Presedintele rus a refuzat sa confirme daca Rusia a decis sa nu furnizeze sisteme similare Siriei, la solicitarea Israelului. La inceputul saptamanii, Putin a declarat ca o intelegere cu "o tara din Orientul Mijlociu" pentru S-300 a fost anulata din cauza ingrijorarilor Israelului ca sistemul va pune in pericol toate zborurile pe deasupra teritoriului sau. S-a presupus ca tara respectiva este Siria, dar Putin a refuzat sa confirme acest lucru direct. "Am spus ce am spus. Este destul, cred. Expertii stiu despre ce vorbesc", a explicat el.

De asemenea, Putin a refuzat sa comenteze daca Rusia va recunoaste autoproclamatele republici Donetk si Lugansk. Rebelii si-au declarat independenta fata de Ucraina dar nu sunt recunoscuti de comunitatea internationala.

"Nu voi vorbi despre acest lucru acum. Indiferent ce spun, s-ar putea dovedi contraproductiv. Ne vom ghida dupa realitatile din teren", a declarat presedintele.

Putin a facut aceste declaratii sambata, in cadrul emisiunii lui Serghei Brilev, la doar o zi dupa sesiunea anuala de intrebari si raspunsuri cu publicul rus. 
                    

vineri, 17 aprilie 2015

Uncle ..Sam...the problems...mai ??______________________________________

Advertisement

Actualitate

Americanii se pregătesc pentru Al Treilea Război Mondial

Autor: Radu Cazan | vineri, 17 aprilie 2015 |
La puțin timp după atacurile de la 11 Septembrie, CIA a lansat Proiectul Profecy. Scopul lui a fost de a detecta amenințări la adresa Statelor Unite din partea teroriștilor, a țărilor ostile și a martorilor care urmăresc econonomia americană.

 US-FederalReserveBoard-Seal.svg

La 7 august 2006 sistemele Profecy au primit semnale în privința unui iminent atac terorist. Trei zile mai târziu la Londra, un plan de aruncare în aer a 10 aeronave de pasageri a fost stopat, iar 24 de extremiști pakistanezi au fost arestați.
În 2007, Profecy a prevăzut o prăbușire rapidă a pieței imobiliare din SUA, precum și a burselor americane. Oficiali ai comunității de informații americane au avertizat Trezoreria, care a ignorat avertismentele. Ce a urmat, a fost cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune.
Din nefericire, arhitectul proiectului CIA Profecy Jim Rickards avertizează acum publicul că America este pe cale să sufere o prăbuşire în valoare de 100 trilioane de dolari. Intr-un interviu, el dezvăluie de ce acest scenariu este inevitabil.
„La început, CIA nu a avut experţi pe piaţa de capital, iar perspectiva globalizării, această piaţă a devenit parte a bătăliei. În aceste condiţii, CIA a recrutat mai multe persoane, inclusiv pe mine, pentru a aduce expertiza de pe Wall Street la Agenţie. În ceea ce priveşte Proiectul Profecy, folosind semnalele preţurilor pentru a analiza acţiunile participanţilor din piaţă, dacă acestea sunt de natură teroristă sau sunt mişcări strategice ale Statelor Unite, le aduci in lumină, aduni informaţia, destructurezi complotul şi astfel salvezi vieţi”, spune Jim Rickards.
Expertul CIA sprijină acum Pentagonul şi Agenţia să se pregătească pentru posibile ameninţări în domeniul financiar. Pentru că în zilele noastre există o teamă teribilă faţă de ceea ce Jim Rickards a numit „un Pearl Harbour financiar”.
„Există acum mai multe ameninţări pentru guvernul Statelor Unite. US Treasury şi Fed au grijă de dolar, Pentagonul şi Ccomunitatea de Informaţii au grijă de ameninţări. Dar ce se întâmplă când chiar dolarul este ameninţarea? Din 2008, Fed a introdus pe piaţă 3,1 trilioane de dolari. Avem datorii de 17,5 trilioane de dolari. Avem 127 de trilioane de dolari pasive nefinanţate. Comunitatea de informaţii se teme acum ca datoria distruge creşterea economică.  La sfârşitul boom-ului de după cel de-al Doilea Război mondial, din anii 50-60, fiecare dolar datorie a produs 2,41 dolari în creștere economică. În anii 70 până la începutul anilor 80, un dolar a produs mult mai puțin, avem o cădere până la 0,41 dolari. În prezent, un dolar produce 0,03 dolari. În curând va fi negativ. Acesta este semnalul potrivit căruia sistemul complex este pe cale să se prăbușească.”
Rickards a avertizat că SUA nu mai are bani şi este pe cale să se prăbuşească într-o Mare Depresiune care va dura 25 de ani, iar piaţa acţiunilor poate cădea cu până la 70%.
„Când am folosit expresia „o depresiune care va dura 25 de ani suna extrem, dar din punct de vedere istoric nu este. SUA este în Depresiune astăzi. Aparent, nu sunt probleme, dar la o privire mai atentă vedem de ce se teme comunitatea de informaţii: rata şomajului în America este acum de 23%. Eram într-o întâlnire la Trezorerie şi am spus că Treasury şi Fed sunt cele mai mari ameninţări la adresa securităţii naţionale, nu Al-Qaeda sau alte pericole, ci chiar aici, în această clădire, acest grup de oameni.. Voi distrugeţi dolarul şi este o chestiune de timp până când se va prăbuşi. Am vorbit şi în faţa Senatului despre acest lucru. Am avertizat Senatul. Fed nu ştie ce face. Fed poate să tipărească oricâţi bani, nu are nicio importanţă, Fed se străduieşte din răsputeri să salveze situaţia.
Poţi să ai câîţi bani vrei, dar dacă omul nu se împrumută, nu cumpără nimic, economia se prăbuşeşte, chiar daca sunt bani. Iată de ce se teme comunitatea de informaţii: velocitatea prăbuşirii banilor este imposibil de oprit. Există multe similitudini între ceea ce se întâmplă acum şi ceea ce s-a petrecut în anii premergători Marii Depresiuni din 1929.”, spune Jim Rickards.
Expertul CIA spune că specialiştii urmăresc şi alţi indici şi indicatori, cum ar fi Indicele „mizeriei”. În acest caz iei rata şomajului, iei rata inflaţiei, le pui alaturi şi rezultă ceea ce îngrijorează comunitatea de informații și anume faptul că indicele mizeriei poate duce la un instabilitate socială şi apoi la un colaps social.”
„În prezent Fed e în insolvenţă”, spune analistul american, „iar acest lucru provoacă îngrijorare”. Un guvernator al Fed a şi recunoscut in mod discret această stare de lucruri.
„Ce ştie publicul american? Că sistemul bancar din Statele Unite are datorii de peste 60 de trilioane de dolari. Acum datoria bancară creşte de 30 de ori mai repede decât economia americană. Acest lucru face ca sistenul bancar american să fie în pericol de a face implozie. Este extrem de instabil”, spune Jim Rickards.
Şi piaţa de capital americană este pe buza prăpastiei. Înainte de Marea Depresiune din 1929, capitalizarea pieţei acţiunilor se afla la o cotă de 87% ca procentaj raportat la PIB, iar află acum la o cotă de 203%, după ce înainte de criză se cifra la 183%.
În ceea ce priveşte piaţa titlurilor de Trezorerie, aceasta este pe care să se prăbuşească. Referitor la piaţa derivatelor, colapsul acesteia va duce la o Depresiune globală.
Jim Rickards spune că că întreaga comunitate de informaţii a Statelor Unite priveşte cu atenţie la proprietarii străini ai datoriilor Guvernului american.
„Este foarte important de reţinut că Trezoreria deţine 17 trilioane de dolari în datorii. Problema este cine cumpără: China, Rusia, alte ţări şi faptul că ar putea cumpăra ţări care nu sunt prieteni ai Statelelor Unite. Trebuie să ştiţi că există un serviciu de informaţii în interiorul Trezoreriei şi există chiar şi un „War room”.
O altă amenințare la adresa securităţii Statelor Unite o reprezintă prăbuşirea petrodolarului, adică a petrolului cumpărat sau vândut în moneda americană.
„Petrolul poate să nu fie cotat în dolari, poate fi cotat în euro, yen japonez, franc elveţian, poate fi cotat în multe monede naţionale”, spune expertul CIA. „Dar tot petrolul din lume este cotat în dolari. Jocul la care se expun în prezent Arabia Sadită şi Iranul în calitatea lor de actori regionali în zona Golfului va fi hotărâtor pentru stabilirea şi securitatea petrodolarului.
Rodeo BlouseComunitatea de informaţii din Statele Unite este îngrijorată, de asemenea, pentru că piaţa locuinţelor din China este peste 4 ori mai instabilă decât cea care a fost în SUA înainte de criză. Aşa încât, ce se întâmplă când cea de-a doua economie a lumii are probleme de acest gen, există posibilitatea unui colaps generalizat la nivel mondial.
În privinţa presupusului plan al Fondului Monetar Internaţional de a înlocui dolarul, Jim Rickards spune că există un plan vechi de 10 ani de a înlocui dolarul. Potrivit expertului CIA, dolarul a fost deja înlocuit cu o monedă de rezervă.

Buna seara RH+.... pup pe toti   !!!


Niko



marți, 14 aprilie 2015



ALARMA  militară în România: Totul începe în această noapte

Cristi Șelaru,
22:07
tancuri romania

România intră în alarmare națională în această noapte! Peste 3.000 de militari vor participa, de la ora 23, la cel mai mare exercițiu de alarmare militară din ultimii 6 ani de pe teritoriul României.
”Au fost alarmați peste 3.000 de militari. Din 2009 nu au mai fost astfel de exerciții. Urmărim testarea capacităților Diviziei 2 a armatei. Exercițiile se vor face în poligonul Smârdan.”, a anunțat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, la Antena 3.



 


Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unităţilor din garnizoana Buzău.
Evaluarea exerciţiului desfăşurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 8.00, în poligonul Smârdan, din judeţul G
    Exercise Saber Junction: US soldiers conduct breach training on the Grafenwoehr Training Area, Germany
    NEWS  !!
U.S. Mission to NATO's photo.
 12 avioane A-10 Thunderbolt II “Warthog” – prezente la Câmpia Turzii
Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA la Bucureşti, la baza din Câmpia Turzii au sosit 12 avioane A-10 Thunderbolt II “Warthog”.
Aparatele aparţin Forţelor Aeriene ale SUA şi execută exerciţii militare în cadrul operaţiunii “Atlantic Resolve”. Patru astfel de avioane au participat săptămâna trecută la exerciţii militare în Polonia, ca parte a aceleiaşi operaţiuni.
Operaţiunea “Atlantic Resolve” demonstrează că forţele NATO se pot mobiliza în sprijinul “aliaţilor din prima linie”, cum sunt considerate Polonia şi România. Avioanele anti-tanc au un rol-cheie în ripostă, dacă un agresor foloseşte vehicule blindate, în cazul unei invazii terestre.
Acţiunile româno-americane au şi o importantă dimensiune simbolică, derulându-se la aniversarea a 11 ani de la intrarea României în NATO.
România va participa la exerciţii cu avioane de luptă MiG-21.Prin aceste exerciţii, US Air Force doreşte să reasigure ţările din estul Europei, “aliaţi şi naţiuni partenere”, de sprijinul său în ceea ce priveşte securitatea în zonă, care este o prioritate, a declarat Lt. Gen. Tom Jones, din partea US Air Force.
“Prezenţa U.S. Air Force în Europa oferă sprijinul şi infrastructura de care e nevoie (…) pentru a construi şi aprofunda parteneriatele pe care le avem pe continent”, a mai spus acesta.
A-10 Thunderbolt II este supranumit de militarii americani “Warthog”, “flying gun” sau “Tankbuster”.
Avioanele A-10 sunt construite pentru a ataca tancuri, vehicule blindate şi alte ţinte terestre.

duminică, 12 aprilie 2015


Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui.
În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După procesiune, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?    ierusalim, paste, ortodox, lumina sfanta, Sfântul MormântLumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Evenimentul este considerat de către adepţii creştinismului ca fiind cel mai vechi miracol atestat anual. Deşi a fost descrisă în mai multe scrieri începând cu secolul 4 e.n., minunea a început să fie documentată sistematic începând cu 1106, când a fost menţionată în scrierile călugărului rus Daniel.
Controverse de-a lungul istoriei
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?    ierusalim, paste, ortodox, lumina sfantaLumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Încă de pe vremea când Ierusalimul se afla sub conducerea musulmanilor a existat o doză serioasă de scepticism asupra acestui fenomen, însă acesta era tolerat pentru că pelerinii ce călătoreau special pentru a fi martori la moment aduceau venituri consistente. Când Ierusalimul a fost cucerit de cruciaţi, aceştia au izgonit preoţimea ortodoxă şi au descoperit că miracolul a încetat să se mai producă. Absenţa pelerinilor şi a taxelor plătite de aceştia l-au convins pe regele Baudouin să le permită preoţilor ortodocşi să revină în Biserica Sfântului Mormânt, însă întâmplarea a amplificat scepticismul.
Fenomenul este descris de celebrul istoric Edward Gibbon în opera sa de căpătâi, Istoria declinului şi prăbuşirii Imperiului Roman, în volumul IV, publicat în 1788: "Musulmanii zâmbeau cu condescenţă la menţiunea flacării miraculoase ce se aprindea în ajunul Paştelui. Această fraudă pioasă, concepută în secolul al IX-lea, era apreciată de cruciaţii latini şi este repetată anual de către preoţimea sectelor greceşti, armene şi copte, impunând-o asupra spectatorilor creduli pentru beneficiul propriu şi pentru cel al tiranilor ce îi conduc. Cu timpul, toleranţa asupra acestui fenomen a fost sporită şi de interes, veniturile prinţului şi ale emirului crescând în fiecare an datorită miilor de străini ce veneau să observe fenomenul".
O altă sursă istorică la care apelează scepticii este arhimandritul rus Porfirie, ce a fost trimis în secolul al XVII-lea la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Rusă pentru a fonda misiunea rusească. În jurnalul pe care l-a ţinut, acesta menţionează că preoţimea din Ierusalim ştia că «miracolul» este de fapt o fraudă. "Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi", a scris Porfirie în jurnalele ce au fost publicate între 1894-1901.
Victoria Clark, corespondenta pentru România a publicaţiei britanice The Observer în anii '90, a scris o carte dedicată miracolului de la Ierusalim, intitulată Holy Fire: The Battle for Christ's Tomb. Jurnalista relatează că în secolul al XIX-lea, clerul ortodox din Ierusalim a dorit să prezinte publicului larg miracolul ca fiind mai degrabă simbolic, însă pierderile financiare şi spirituale au fost considerate prea mari, aşa că ideea a fost abandonată. Nici incidentul grav din 1834, când sute de pelerini au murit călcaţi în picioare de mulţimea strânsă lângă micuţa biserică, nu a schimbat hotărârea clerului.
În 2001, un făclier armean care a luat de multe ori parte la ceremonia de la Ierusalim a dezvăluit pentru The Telegraph secretul Luminii Sfinte. "Nu este niciun miracol. Preoţii greci aduc o lampă - ce a fost folosită în acest scop de 1500 de ani - pentru a aprinde Lumina Sfântă. Pentru pelerinii credincioşi, ce vin din ţări îndepărtate, este un foc din rai, un adevărat miracol. Dar nu şi pentru noi", a mărturisit el.
Ipoteza unei lămpi cu o vechime de 1500 de ani nu pare a fi prea credibilă. Cea mai plauzibilă explicaţie a fost oferită acum câţiva ani de un specialist grec, care a studiat fenomenul timp de mai mulţi ani.
Fosforul, cheia Luminii Sfinte?
Pentru că Patriarhul nu poate pătrunde cu surse de foc în biserică, fiind controlat de autorităţile israeliene, scepticii au explicat că secretul Luminii Sfinte este ascuns în lumânările pe care acesta le ia cu el în Biserică. Dacă acestea sunt impregnate cu fosfor alb, nu este nevoie de o sursă de foc pentru a le aprinde, deoarece fosforul, în contact cu aerul umed, tinde să ia foc spontan.
Un istoric grec, Michael Kalopoulos, a făcut o demonstraţie în direct la o televiziune din Grecia, arătând cum lumânările folosite de Patriarh se pot aprinde fără a avea nevoie de o sursă de foc.
În imaginile video de mai jos se poate observa cum cercetătorul grec înmoaie vârful lumânărilor în fosfor, iar acestea se aprind apoi de la sine:
Pentru a amâna aprinderea flăcărilor, lumânările pot fi apoi înmuiate într-un solvent organic, fosforul urmând să ia contact cu aerul abia după ce acesta se evaporă.
Calităţile fosforului erau cunoscute încă din antichitate, spune Kalopoulos, fiind folosit de magicienii din Caldeea în secolul V î.e.n. De asemenea, Strabon descrie folosirea sa de către babilonieni în Geographica, lucrare publicată în anul 23 e.n.
Lumina Sfântă în viitorul apropiat
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?  Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Chiar dacă a rezistat timp secole, în ciuda scepticilor care au acuzat fenomenul de fraudă, Lumina Sfântă ar putea fi afectată de o constrângere practică: necesitatea asigurării ieşirilor de incendiu.
Autorităţile israeliene sunt îngrijorate de faptul că Biserica Sfântului Mormânt are doar o singură intrare, nerespectând astfel regulile de siguranţă ce impun prezenţa unei ieşiri de urgenţă care să poată fi folosită în cazul unui incendiu.
În timpul procesiunilor de Paşte peste 10.000 de credincioşi se înghesuiesc în biserică, alte câteva mii aflându-se în exteriorul clădirii. Autorităţile israeliene se tem că un foc sau o îmbulzeală necontrolată în timpul ceremoniilor de Paşte ar putea duce la o adevărată tragedie. Temerile sunt susţinute de precedentul din 1834, când sute de persoane au murit călcate în picioare şi sufocate atunci când mulţimea s-a speriat şi a încercat să iasă din biserică.
Principala problemă este că Biserica este precis împărţită între ortodocşii greci, romano-catolici şi armeni, alte culte (precum cele ale etiopienilor, copţilor şi asirienilor) având de asemenea drepturi. Fiecare centimetru al clădirii este repartizat uneia din cele 6 Biserici conform unei înţelegeri ce datează de 155 de ani. Construcţia unei ieşiri de incendiu s-ar face doar pe teritoriul aparţinând unuia dintre aceste culte, însă niciuna nu este dispusă să cedeze.
De asemenea, autorităţile israeliene nu pot impune construirea ieşirii de incendiu, pentru că suveranitatea Israelului în Oraşul Sfânt nu este recunoscută la nivel internaţional, iar fiecare dintre 6 Biserici are susţinerea unui guvern, cel puţin.
Patriarhul Ierusalimului a avertizat autorităţile israeliene că este extrem de dificil să intervii în echilibrul agreat de cele 6 culte: "Biserica este precum o casă în ruine - dacă scoţi o piatră, rişti să se prăbuşească cu totul". Astfel, problema nu pare a avea o soluţie pe termen scurt, accentuându-se riscul ca, în viitor, un miracol să se transforme într-o tragedie.
NEWS  !!

Statele Unite au trimis armatei ruse o nota de protest. Incidentul care a revoltat fortele aeriene americane: "E periculos"

RC-135U Su-27
Statele Unite a trimis Rusiei o nota de protest dupa ce un avion de lupta rusesc a interceptat printr-o manevra "periculoasa" un avion american "de recunoastere", relateaza CNN.
  •   Incidentul s-a petrecut pe 7 aprilie, in spatiul aerian international, deasupra Marii Baltice, la nord de Polonia. Spre revolta fortelor aeriene americane, un avion de lupta rusesc Suhoi-27 (Su-27) a zburat periculos de aproape de un RC-135.  Avionul RC-135 (un Boeing 707 modificat) este folosit si pentru colectarea de informatii, inclusiv imagini foto, monitorizarea activitatii nucleare si spionaj industrial.
RC-135U Su-27
Moscova sustine ca avionul american avea transponderul oprit si ca se indrepta spre Rusia in timp ce americanii se apara, explicand ca aparatul se afla in spatiul aerian international.
"Aparatul SUA RC-135U zbura pe traseul de rutina in spatiul aerian international si a fost intreceptat de un avion rusesc Su-27 intr-un mod periculos si neprofesionist. SUA discuta deja despre acest incident cu Rusia pe canale diplomatice si oficiale corespunzatoare", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apararii SUA, Eileen Lainez, citat de CNN.
Agentia rusa de stiri Sputnik a relatat citandu-l pe purtatorul de cuvant al Ministrului Apararii ca aparatul american avea transponderul oprit iar cel rusesc a zburat in jurul sau de cateva ori pentru a-l identifica. Americanii neaga informatiile legate de transponder. Pentagonul si Departamentul de Stat vor face o plangere prin cai diplomatice catre Fortele aeriene rusesti.