Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 9 mai 2015

JOS BASINISMUL===============================================

Exces de putere. Hoţiile făcute de Videanu au fost suportate de noi toţi - Prejudiciu de 66 milioane de euro

de S.T.   •   08 Mai 2015   


Oana Stancu a oferit, vineri, la "Exces de putere", o gamă largă de subiecte în atenţia procurorului general Tiberiu Niţu, care pare să vină cu un nou val de dosare.

Hoţiile făcute de fostul ministru Adriean Videanu au fost suportate de noi toţi, a arătat Oana Stancu, prezentând unul dintre subiecte.

Videanu, pe vremea când era ministru al Economiei, i-a oferit lui Ioan Niculae preţuri prefenţiale la gaze, a aprobat în guvern acte şi a folosit Romgaz în interesul privat al societăţii deţinute de miliardar.

Această decizie s-a dovedit păguboasă.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti un proces intentat de distribuitorul de gaze GDF Suez pentru recunoaşterea unor cheltuieli din perioada 2008-2010.

Judecătorii au dat câştig de cauză companiei de distribuţie obligând statul român să-i plătească despăgubiri de 66 milioane de euro.

Ce aflăm de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)?

Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, declara, recent, că GDF Suez avea de recuperat aproximativ 300 de milioane de lei, însă Autoritatea i-ar fi recunoscut această sumă şi chiar şi-a recuperat mare parte din ea, însă nu de la stat, ci de la consumatori.

S-a ajuns aici pornind la decizia păguboasă a fostului ministru Videanu. El a decis ca InterAgro, deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, să beneficieze o bună perioadă de timp doar de gaze din producţia internă, mult mai ieftine decât cele din import.

 NEWS  !! 

Umilință pentru Rusia. Ce a pățit un redutabil tanc T-14 la repetiția pentru Ziua Victoriei

Noul tanc sofisticat al armatei ruse, cunoscut sub indicativul T-14 Armata, a părut să se fi defectat joi, în timpul unei repetiţii pentru parada de pe 9 mai de la Moscova, când va fi prezentat în mod oficial publicului, notează Mediafax.
În timpul repetiţiilor de joi, noul vehicul s-a oprit brusc în faţa mausoleului lui Lenin, deşi motorul încă funcţiona.
Restul paradei a continuat, în timp ce tancul a rămas nemişcat. O încercare a organizatorilor de a remorca vehiculul a eşuat, înainte ca T-14 să repornească 15 minute mai târziu.
Deşi defecţiunea a părut să fie reală, crainicul care comenta parada a anunţat că a fost vorba despre un eveniment "planificat".
"Am vrut să arătăm cum se procedează în cazul în care este nevoie de evacuarea unui tanc. Oprirea vehiculului a fost programată", a spus crainicul mulţimii din Piaţa Roşie.

miercuri, 6 mai 2015

Abrahams M1 versus T-14....................................................................

Exclusiv: Secretele noului tanc rusesc T-14 Armata


Scris de Ion Vasilescu  pilot si fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.
Noul tanc rusesc T-14 Armata care va defila pentru prima data la parada militara din Piata Rosie, pe  9 mai 2015, a aparut in public pentru prima oara pe 4 mai la repetitiile finale, fara huse pe turela. O parte din noutatile tehnologice înglobate de tancul T-14 Armata sunt vehiculate pe internet.  Cu precizarea ca exemplarele prezente la parada de la Moscova fiind de pre-serie, au misiunea de a testa echipamentele si nu au montate pe ele toate aceste sisteme.
T14 Armata (2)
Însa tancurile T-14 Armata care vor fi receptionate de armata rusa, le vor avea pe toate. Si echpamentele vor trebui sa atinga performantele cerute în caietul de sarcini de militari. Personal, consider ca putin exagerati anumiti parametrii pe care sursa i-a indicat, în ceea ce priveste acest tanc. Dar am preferat sa-i redau asa cum au fost ei relatati.
T14 Armata (1)
Tancul cîntareste 57 t si este propulsat de un motor de  1.200-1.500 CP ( o viitoare varianta urmînd sa fie echipata de un motor de 2.100 CP), care-i permite sa abordeze pante cu înclinarea de 60 de grade si trecerea peste obstacole cu înaltimea de  1,3 – 1,5 m.
T14 Armata (4)

Pe tancul T-14 a fost montata cea mai moderna suspensie ruseasca care printr-un microprocesor controleaza individual fiecare galet ( rola ) a senilei. Una din configuratiile create de suspenie este „asezat”, care-i asigura tancului un profil foarte jos în mars si o mai buna aderenta la drum drept. Alta configuratie este „ridicat”, cu partea din fata mai sus decît cea din spate, utilizata în manevrele în teren obstacolat. Cea mai interesanta este configuratia „în genunchi” prin care se ridica partea din spate a tancului mai sus decît cea din fata, oferind tunului un unghi mai mare de înaltare si azimut, în cazul tragerilor asupra tintelor aeriene, care evolueaza la joasa înaltime.
T14PARADA (1)
Si transmisia tancului T-14 este controlata de un microprocesor. Transmisia fiind capabila sa realizeze în mod automat schimbarea raportului de transmisie, pas cu pas, în orice proportie, ceea ce a condus la eliminarea schimbatorului manual de viteze. Ca termen de comparatie, tancurile M1A2 Abrams si Leopard 2A5 au patru viteze înainte si doua înapoi .
T14PARADA (2)
Blindajul propriu-zis contine straturi succesive composite, din materiale ceramice, otel, aliaj de titan si CNT – fibre carbonice nanotub ( cel mai probabil pe baza de hybtonita ). Blindajul tancului Leopard 2A, de tip Chobham, se pare ca este mai slab decît cel al lui T-14, desi utilizeaza un material compozit multistrat din generatia a 3-a, care include otel, tungsten si material plastic întarit cu componente ceramice. La rîndul sau, blindajul tancului Leopard 2A5, în cadrul testelor efectuate de armata SUA, au demonstrat ca asigura protectie dubla la proiectile cinetice, fata de tancul american M1A2 Abrams ( adîncime echivalenta de penetrare 350 mm fata de 650 mm). Întrucît reteta lui M1A2 încorporeaza în blindajul propriu-zis doar otel si placi din uraniu saracit. T-14 Armata ar mai mai dispune si de panouri suplimentare RHA ( blindaj omogen laminat ), pe ¾ din suparafata ( în partea frontala, lateral, spate si pe turela ) cu grosimea de 600-1.000 mm, care n-au fost montate pe blindatele prezente la parada.
Despre blindajul activ Afganit ( destinat detonarii senzorilor de dirijare ai rachetelor si proiectilelor antitanc, la minimum 1-2 m,  înainte de blindajul propriu-zis ) se afirma ca este bazat pe radar-Doppler si ca este cu o generatie mai avansat decît Arena si Trophy ( cele mai performante la aceasta ora pe plan mondial ).

Tancul T-14 este dotat cu o turela, actionata de la distanta, în care este montat tunul principal cal.125mm, complet stabilizat în cele 3 axe de un sistem giroscopic cu laser. Se afirma ca acest tun dezvolta o energie cinetica mai mare cu 30 %, decît tunul cal. 120-mm de pe tancurile M1A2 Abrams ( care perforeaza blindaje de pîna la 810 mm ) si Leopard 2A5. Tunul principal de pe T-14 dispune si de un mecanism automat de racire a tevii, fapt ce permite obtinerea unei cadente mai mari decît la cele de pe tancurile T-90. Acesta utilizeaza proiectile perforante cu camasa de tungsten, explozive, cu submunitii antitanc de tip SADARM, dirijate pe fascicol laser de tip Kitolov 2M si rachete antitanc dirijate prin laser care pot fi lansate si împotriva elicopterelor sau avioanelor care zboara la joasa înaltime.
În turela mai este dispus un alt tun cal. 30 mm ( cu cadenta de 620 proiectile/minut ) care nu a fost motat pe blidatele prezente la parada si o mitraliera cal.12,7 mm.  Toate cele trei arme din turela au încarcarea automata.  Armamentul din turela este cuplat la centrala de conducere a focului, echipata cu doua complete de aparatura de vedere pe timp de noapte ( cu ecrane video protejate de filtru anti-laser ). cu înalta rezolutie ( putere maritoare 15-20 x ), telemetru laser, procesor balistic cuplat la senzori pentru viteza si directia vîntului.
turela T14 (1)
Centrala de armament dirijeaza si echipamentul de identificare IFF ( amic/inamic ) cu doua canale ( laser si electronic), care trimite catre tinta un semnal digital de comanda criptat. Laserul executa identificarea în 0,6 secunde si în cazul unei tinte amice blocheaza declansarea focului.
Sistemul de contramasuri electronice de pe tancul T-14 Armata include si un proiector laser de bruiaj. Receptorul de avertizare laser localizeaza sursa de iluminare care dirijeaza rachetele antitanc inamice si emite un spot laser de mare putere care orbeste sistemele optice de dirijare ( telemetru laser, aparatura de vedere pe timp de noapte, camere TV în spectrul vizibil si infrarosu).
turela T14 (2)
Sistemul de navigatie al tancului T-14 Armata afiseaza situatia tactica si sub forma de  harta digitala, utilizand canale GPS pentru stabilirea coordonatele tintelor fixe si în miscare. Echipamentele de comunicatii ale tancului T-14 transmite si receptioneaza informatii de la echipamentele similar ale altor tancuri, masini de lupta, elicoptere/ avioane de cercetare si atac, drone. De la detectarea, transmiterea coordonatelor tintei. recunoasterea ei si pîna la atacarea ei este de maxim 9 secunde. Echipamentul de comunicatii al tancului T-14 Armata are si capabilitati de lupta radioelectronica, dispunand de receptor de banda larga si emitaror de bruiaj.
turela T14 (3)
Niciun membru al echipajului nu este plasat în turela,  compartimentul celor doi sau trei membrii ai echipajului fiind capsulat si bine protejat.




 

luni, 4 mai 2015

Ionel Tudorache - Codin



        IN MEMORIAM..........RH+....de la  ..APUS +..............!!!           
Fotografia meaFotografia mea
                                        Sa-ti fie ...zmoala incinsa !!
                                                                                                                     Niko  si Cezar..iti vor pune lemne ...!!!

                   
                       

Maria Tanase - Marioara de la Gorj

duminică, 3 mai 2015

​Telefonul Rosu !! _______________________________________________

​Telefonul Rosu: NATO are din nou legatura directa cu Armata Rusiei

Duminică, 3 mai 2015, 13:04 Actualitate | Internaţional

Tensiunile dintre NATO si Federatia Rusa au atins un nivel nemaiintalnit in ultimii ani. Alianta reactioneaza si instaleaza, pentru prima data de la sfarsitul Razboiului Rece, o linie directa de comunicatii cu statul major rus pentru situatii de criza, informeaza Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Intre timp, relateaza Newsweek, Finlanda strange informatii despre cei 900.000 de rezervisti de care dispune.

„NATO si structurile de comanda ale Armatei Ruse au legaturi directe de comunicatii. Atat comandantul fortelor NATO din Europa, cat si presedintele comitetului militar al NATO au autorizatie sa ia legatura direct cu omologii lor rusi”, arata NATO intr-un raspuns la o solicitare adresata de FAS. Canalele de comunicare sunt deschise in permanenta si sunt testate in mod regulat, mai scrie FAS.

Alianta nu a oferit detalii despre momentul in care au fost infiintate aceste linii directe de comunicare. FAS citeaza surse oficiale germane care afirma ca partea rusa ar fi primit numerele de contact saptamana trecuta. Intregul proces este catalogat „secret”. Demersul isi are originile intr-o propunere a ministrului german de externe, care sugera reinstalarea „telefonului rosu” in decembrie anul trecut.

Contextul este cel al inmultirii dramatice a zborurilor militare rusesti in apropiere de spatiul aerian al statelor europene membre NATO. Anul trecut, avioane de vanatoare europene au interceptat de 400 de ori aeronave militare rusesti care zburau fara semnal transponder si care nu s-au identificat la cererea autoritatilor aviatice.

In alta ordine de idei, Finlanda se pregateste pentru „situatii de urgenta” si isi contacteaza rezervistii, relateaza Newsweek. 900.000 de rezervisti vor primi, la inceputul lunii mai, scrisori de la ministerul apararii in care li se explica rolul in caz de razboi. De asemenea, ministerul vrea sa isi actualizeze datele privitoare la rezervistii de care poate dispune. Un purtator de cuvant finlandez a declarat pentru Newsweek ca masura nu are legatura cu „situatia de securitate din jurul Finlandei”.

Tara are 1.300km de frontiera cu Rusia. La sfarsitul lunii aprilie, un obiect subacvatic neidentificat a fost detectat in apele teritoriale finlandeze. Marina Finlandei a lansat atunci mai multe grenade de avertisment. In octombrie 2014, aviatia tarii a anuntat ca isi intensifica patrulele din nord si est, unde au fost inregistrate incidente repetate de violare a spatiului aerian de catre aeronave rusesti.