Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 12 septembrie 2015

CCCP_______________________________________________________

In Lume

Rusia a construit un avion hipersonic care să evite sistemul antirachetă din România

hipersonic
Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic care va fi cel mai bun instrument de contracarare a sistemelor antirachetă instalate de NATO în România, Polonia şi în alte ţări europene, anunţă surse citate de presa rusă, preluate de Mediafax.ro.
Avionul hipersonic – prezentat în presă sub denumirea „Obiectul 4.202” – a fost testat în ultimii ani ani şi poate evita orice sistem antirachetă. Ultimele teste au avut loc recent la cosmodromul Baikonur şi în regiunea Orenburg, în Kazahstan.



0:18/0:37

37,884 Views
Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro uploaded a new video from September 14 at 9:10pm to their timeline.
„Dacă Rusia se va dota cu avionul cunoscut sub numele «Obiectul 4.202», care poate efectua la viteze supersonice manevre pe traiectorii transversale şi verticale, vom învinge, în mod garantat, orice sistem antirachetă imaginabil”, a declarat un oficial militar rus citat de site-ul agenţiei Sputnik.
Potrivit altui specialist, dezvoltarea avionului hipersonic este doar o etapă intermediară înaintea construirii unui nou tip de rachetă intercontinentală.
Avionul „Obiect 4.202” a fost prezentat deja specialiştilor în cadrul unui forum militar privat desfăşurat în iunie în Kubinka, în regiunea Moscova.
Rusia va începe să testeze, în următorii doi ani, un nou tip de rachetă intercontinentală, Sarmat, în contextul preocupărilor privind sistemele antibalistice dezvoltate de Statele Unite şi NATO, a anunţat marţi Igor Denisov, un oficial militar rus. Noul tip de rachetă balistică Sarmat va putea fi dotată cu focoase având capacitatea de zece tone. Sarmat ar urma să înlocuiască racheta strategică R-36M2 Voievoda (SS-18, conform terminologiei NATO). Planurile de construire a rachetei intercontinentale sunt în ultima etapă, după care vor urma testele.
Armata rusă este preocupată de instalarea sistemelor NATO antirachetă în România, Polonia şi în alte ţări europene, urmând să ia măsuri pentru contracararea acestor ameninţări, avertiza marţi colonelul Oleg Puşni, directorul Institutului de cercetare al Ministerului rus al Apărării. „Aceste rachete ar urma să fie instalate în Polonia şi România înainte de anul 2018. Observăm că Statele Unite creează noi sisteme antirachetă. Da, credem că vor apărea noi sisteme de tip SM-3 care vor fi o ameninţare pentru Rusia. Testele efectuate anul acesta cu sisteme SM-3 au generat preocupare”, a declarat Puşni, potrivit agenţiei Sputnik. Potrivit oficialului militar rus, Statele Unite ar intenţiona să modernizeze aproximativ 50 de nave militare pentru a le folosi la extinderea sistemului antibalistic. „Până în anul 2020, ne aşteptăm ca 48-49 de nave militare americane să fie modernizate, pentru a fi folosite la sistemul antibalistic. Americanii au anunţat clar aceste planuri”, a subliniat Puşni. „Vom lua măsuri tehnice adecvate împotriva acestor ameninţări. Suntem convinşi că putem găsi un răspuns adecvat”, a adăugat oficialul rus.

marți, 8 septembrie 2015


INTERVIU cu cel mai bun elev din lume la Astrofizica, un brailean: « Prefer America. Am dubii in a urma o facultate in Romania! »

Tags
elevBraileanul Denis Turcu a reusit sa scrie istorie, alaturi de alti 4 colegi din Romania, reprezentand cu succes tara noastra la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata la Volos, Grecia, in perioada 27 iulie- 5 august 2013.
Echipa din Romania a obtinut cel mai bun rezultat dintre cele obtinute la toate editiile acestei competitii, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz. O medalie de Aur a fost cucerita de brailean, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament.
Denis Turcu a acordat un interviu in exclusivitate pentru Infobraila.
R : De ce ai ales sa urmezi cursurile liceale in capitala ?
Turcu : Am ales sa plec din Braila doar pentru a-mi continua studiile in cadrul Liceului International de Informatica din Bucuresti. Pe parcursul scolii gimnaziale am intalnit la diverse concursuri si olimpiade elevi de la acesta unitate de invatamant si mi-au povestit ce fel lucreaza ei acolo si am constatat ca este vorba despre un colectiv care deja se afla in top la competitii. Era mult mai util pentru mine sa fiu in acest mediu, mult mai competitiv. M-am gandit ca m-ar determina sa lucrez mai mult, sa fiu mai pasionat si sa invat mai multe lucruri.
Am vorbit si cu profesorii de la acest liceu care insoteau elevii la olimpiadele nationale si m-au atras catre aceasta unitate de invatamant si am decis sa fac acest pas in speranta ca urma sa fie ceva mai bun pentru viitorul meu, sa am o sansa in plus pentru a invata mai multe lucruri si sa am o deschidere mai larga catre olimpiadele si concursurile internationale.
R : Te pregatesti suplimentar pentru rezultatele pe care le-ai obtinut ?
Turcu : La scoala avem pregatiri in fiecare saptamana la fizica. In clasa a IX-a, aceastea erau la un nivel mai relaxat, dupa care in clasa a X-a totul a devenit mult mai intens. Acum ma axez foarte mult pe rezolvarea problemelor pentru olimpiade. Nu a fost foarte usor, dar am facut ceea ce mi-a placut.
R : Intentionezi sa urmezi o facultate in Romania sau in strainatate?
Turcu : In ceea ce priveste facultatea, mi-ar placea foarte mult sa studiez in America. Am aplicat deja la inceputul clasei a XII-a la toate universitatile mari de acolo, insa nu am primit momentan raspuns, mai dureaza in medie o saptamana. Am primit insa in urma aplicarii mele o oferta din partea universitatii Cambridge. Sper sa reusesc sa indeplinesc toti termenii, dar eu prefer America, asa ca mai astept cateva raspunsuri.
Inca nu m-am hotarat ce facultate o sa urmez daca voi fi acceptat in America. Pana acum cateva luni imi doream sa devin profesor universitar si mi-ar fi placut sa raman acolo, dar intre timp am mai meditat si existand posibilitatea de a studia ceva foarte diferit de ceea ce am facut pana acum, cum ar fi Computer Science sau Economie. In speranta ca o sa fiu acceptat acolo, va trebui sa ma decid in primul rand cu ce o sa continui. Insa in ceea ce priveste posibilitatea de a urma o facultate in Romania, am dubii foarte mari in acest sens.
R : Ce cariera iti doresti sa urmezi dupa ce inchei cursurile universitare ?
Turcu : Am citit cateva interviuri cu persoane care au absolvit cursurile facultatilor din America si care acum lucreaza in tara. Nu m-ar deranja sa fac lucrul acesta, atat timp cat ei au reusit, sunt sigur ca se poate. Daca voi ramane pe fizica, urmandu-mi visul de a deveni profesor universitar, imi doresc sa raman in America. In orice caz, lucruri se pot schimba. Cert este ca fizica, stiintele vor ramane mereu o pasiune a mea, in momentul de fata nu sunt sigur daca voi face sau nu o cariera din asta.
Imi doresc foarte mult sa imi termin studiile, atat facultatea si masterul cat si doctoratul, dupa care, in fuctie de domeniul pe care o sa il aleg, o sa ma hotarasc daca voi contina cu fizica sau ma voi axa pe Economie si Computer Scie