Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 27 februarie 2016

Mai mulţi ofiţeri ruşi – ucişi într-un atentat cu maşină-capcană?

Mai mulţi ofiţeri ruşi – între care, probabil, şi generali – ar fi fost ucişi într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o bază rusă militară aflată în apropiere de oraşul Latakia, în nord-vestul Siriei.Aceasta, potrivit lui The Jerusalem Post, citat de Agerpres.
Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, ar fi avut loc duminică după-amiază, 21 februarie şi a fost comis, potrivit ziarului citat, de două facţiuni de opoziţie – Ahrar al-Sham şi mişcarea Bayan.
Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facţiuni, în coordonare cu jihadişti locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat “o adunare de mai mulţi ofiţeri de rang înalt”.
Gruparea Ahrar al-Sham susţine că “zeci de generali ruşi au fost ucişi şi răniţi în explozie”.
Baza militară rusă care a fost ţinta atentatului cu maşina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forţelor ruseşti de pe coasta mediteraneană a Siriei,la aproximativ 15 km de Latakia.
Atentatul a fost anunţat cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului convenit între Rusia şi SUA, programat să intre în vigoare sâmbătă. Moscova şi Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităţilor nu se extinde şi asupra grupării Statul Islamic (SI) şi a Frontului Al-Nosra, însă  după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă şi Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Sursa: www.jpost.com

joi, 25 februarie 2016

O noua ARMA SECRETA instalata de Rusia in Siria. General NATO: „Nu are legatura cu ISIS, ci cu altcineva”


Thierry Meyssan, un jurnalist francez care a fost ani de zile corespondent la Damasc, sustine ca Rusia a instalat in Siria cel mai performant sistem de aparare aeriana, care „orbeste” radarele si ataca sistemele de comunicatii ale NATO.
Sistemul de bruiaj Richag-AV, care actioneaza impotriva radarelor aeriene, navale si de la sol, a sonarelor si a sistemelor electromagnetice de ghidare a rachetelor si bombelor, ii ingrijoreaza pana si pe generalii NATO.
Richag-AV, care nu are echivalent in lume, poate fi montat pe elicoptere, nave de lupta sau masini blindate si are o raza de actiune de cateva sute de kilometri. Sistemul poate „orbi” chiar si performantele rachete Patriot MIM-104, destinate doborarii avioanelor de lupta.
Generalul NATO Philip Breedlove si-a exprimat in mod deschis ingrijorarea cu privire la utilizarea de catre rusi in Siria a sistemului de bruiaj Richag-AV, cunoscut si ca A2/AD.
„Dupa cum vedem deja, sisteme de aparare aeriana foarte performante incep sa apara in Siria si suntem destul de ingrijorati cu privire la un nou sistem care ar fi fost creat in estul Mediteranei. Aceste sisteme foarte performante de aparare aeriana n-au legatura cu Statul Islamic, ci cu altcineva”, a spus Breedlove, potrivit 21stcenturywire.com.