Google Website Translator Gadget

vineri, 11 martie 2016

Lectia de istorie .==========================================================

REGELE MIHAI I - TRĂDĂTOR AL ROMÂNIEI

Mihai  Vladimir Rosulescu ...

Poporului roman i-au fost ascunse adevăruri esențiale ale actului politico-militar de la 23 august 1944. adevăruri nefaste pentru România. Când efectele actului de trădare a țării și armatei sale s-au resimțit, nici una dintre forțele implicate nu a avut interesul să-și dezvăluie contribuția rușinoasă. Sovieticii nu doreau să dezvăluie că ruperea frontului spre România a avut la bază o trădare care leza glorioasa armată sovietică și contribuia la victoria ei finală. De partea română, comuniștii nu au dorit nici ei să facă publică participarea mârșavă la subminarea rezistenței armatei și predarea teritoriului țării inamicului dornic de răzbunare.  Cu atât mai mult, Casa regală, respectiv regele Mihai I-ul a căutat să ascundă poporului participarea sa la trădare și la suferințele a sute de mii de militari și a milioane de români, apoi a întregii țări. Toți - sovieticii, comuniștii români aserviți inamicului și regele – au trecut imediat la falsificarea adevărului istoric privind actul de trădare plănuit în comun. Pentru posteritate toți au mințit, împinși de motive diverse. Rușii au vrut să păstreze aureola de eliberatori victorioși. Comuniștii și regele roman au vrut să mușamalizeze vinovăția trădării lor, nimicnicia alianței lor. In istoria creată în deceniile următoare s-a trecut cu vederea, în mod deliberat, situatia militară a României în primăvara și în vara anului 1944 și. mai ales, nu s-a spus nimic poporului român despre marea tradare de pe frontal de la Iasi, din 20 august 1944, trădare pusă la cale cu implicarea comandantului Armatei a 4-a române, generalul de Corp de Armată, Mihai Racoviță și savârșită în strânsă legatură cu Casa Regală si cu Partidul Comunist. Au fost prezentată în mod denaturat situatia militară a României de dinainte de 23 august 1944, precum si tratativele diplomatice ale guvernului Antonescu de la Cairo și Stockholm, tratative inițiate încă de la sfârsitul anului 1943, ca și despre rezultatele acestora. Nu s-a suflat o vorbă despre manevrele cercurilor palatului de sabotare a acestor tratative și nu s-a spus pâna acum nimic despre conspirația Casei Regale și a P.C.R. pentru arestarea lui Ion Antonescu și a apropiaților săi.
Trădătorul comunist, Emil Bodnaras, a uneltit, la Palat, deschiderea frontului românesc prin așa-numita "Poarta Iasiului"
Sfârșitul anului 1942 a adus schimbari importante în situatia de pe front. Inițiativa strategică a Germaniei s-a subrejit pe mai multe fronturi. Intre 23 octombrie si 3 noiembrie 1942, a fost înfrântă armata germană din nordul Africii, în batalia de la El Alemain, iar foarte curând, între 12 și 18 ianuarie 1943, armatele sovietice au strapuns blocada Leningradului. Armatele germano-române de la Stalingrad au capitulat la 2 februarie 1943. Înfrângerile acestea i-au dat certitudine Maresalului Antonescu că Germania era pe cale să piardă razboiul. Inca din noiembrie 1942, în trenul ce-l aducea spre Bucuresti de la o întrevedere cu Hitler, Antonescu a facut o declaratie senzatională: "Germania a pierdut razboiul, trebuie acum sa ne concentram sa nu îl pierdem pe al nostru". Demersurile facute ulterior de Antonescu, pentru încheierea unui armistițiu cu sovieticii, au avut darul să confirme această îngrijorare și preocupare.
Barbu Stirbei, trimis la Cairo sub numele de Bond
Incă din februarie 1943, Maresalul Antonescu i-a propus lui Mussolini iesirea comună din razboi, iar în septembrie 1943 au început negocieri secrete pentru încheierea unui armistitiu cu anglo-americanii. Au mai avut loc în octombrie, acelasi an, la Lisabona, încercari de armistițiu cu englezii. A fost abordat în acest scop inclusiv Suveranul Pontif. După întrevederea serviciilor secrete aliate la Cairo, s-a decis trimiterea misiunii colonelului De Castelaine în România, împreună cu alti doi ofițeri, pentru a lucra ca intermediari între aliați si București. Acesta a fost prins la parașutare și instalat, în Bucuresti, într-un apartament al Jandarmeriei, la ultimul etaj.
Ca urmare a parasutarii colonelului De Castelaine în România, principele Barbu Stirbei este trimis în cel mai mare secret la Cairo, sub numele de BOND, cu un pașaport dat de Antonescu, dar la Istanbul este demascat nemților de catre englezi, care nu erau pentru iesirea României din Axă. Churchill miza pe faptul ca germanii si românii vor temporiza înaintarea rusilor spre Europa, iar o debarcare anglo-americană în Balcani ar taia drumul rusilor spre Europa. Acest plan a întâmpinat opoziția presedintelui american Roosevelt.
Pentru limitarea duratei războiului și limitarea înaintării și pretențiilor sovietice au contribuit si cererile americane, din ianuarie 1943, reluate în ianuarie 1944, adresate țărilor Axei, inclusiv României, de capitulare neconditionata, cereri prezentate și în negocierile de armistițiu de la Cairo, din martie 1944, respinse atât de catre guvernul Antonescu, cât și de opozitia Maniu-Brătianu, fapt ce a dus la prelungirea razboiului cu peste un an. Churchill urmarea o politica în doi cu SUA, iar Roosevelt voia o politica în patru si lichidarea Imperiului Britanic. O problemă ridicată de catre partea română, la negocierile de la Cairo și respinsă de catre anglo-americani, a constituit-o problema Transilvaniei de Nord, rapită de catre Ungaria prin Dictatul de la Viena. Anglo-americanii au declarat că aceasta problemă va face obiectul negocierilor la Conferința de Pace, dupa terminarea razboiului. Deoarece partea româna nu avea nici o garanție că anglo-americanii vor retroceda acest teritoriu, a respins propunerea. După primul răzoi mondial, România trebuise să-și obțină cu arma în mână teritoriile promise de aliații apuseni la atragerea sa în luptă. Deci avea o tristă experiență în raport cu promisiunile marilor puteri.
Rușii își urmăreau, si ei, cu destulă abilitate interesele. Incă din octombrie 1943, la Conferinta ministrilor de externe de la Moscova si apoi la Conferinta de la Teheran a șefilor de state din URSS, SUA si Anglia, Molotov, ministrul de externe al URSS, a afirmat ca "singurul om ce poate face o atare schimbare de front în România este Maresalul Antonescu". Pe la mijlocul lunii septembrie 1943, Mihai Antonescu aducea la cunoștința lui Dulles ca "participarea României la razboi nu mai e decât simbolică. A rupe cu acest simbol, înseamna a expune România celor mai grave represalii. Asta nu e cu putință decât în cazul unei debarcari aliate". Cu acest prilej, el a insistat asupra inoportunitatii schimbarii regimului Antonescu, care dispunea de 45 de vagoane de aur, de mari cantitati de cereale si de un milion de soldati înarmati. "Numai guvernul de azi poate refuza nemtilor aceste rezerve pretioase. În ziua când Maresalul ar disparea, nemții ar lua totul pentru nevoile lor, iar la guvern ar așeza slugi politice, probabil chiar pe foștii legionari, care ar suprima pe toti antoniștii si pe toți rezistenții, adica toata elita româneasca". Temerile lui Mihai Antonescu s-au adeverit, rezervele de aur si de cereale nu au fost luate de catre nemți, ci de ruși, iar milionul de ostasi, din cauza complotului Palatului Regal si a grupului de complotisti - Bodnaras, Dămăceanu, Aldea, Racoviță - a fost dezarmat, circa 175 de mii dintre ei au luat drumul lagarelor sovietice, iar "Poarta Iasiului" a fost deschisă, fară lupte, trupelor sovietice.  Va urma ...!!

joi, 10 martie 2016

Multumesc ! _________________________________________________


Fara subiectivism si fara interes personal, cateva consideratii personale:
A. Datorita implicarii personale, a Excelentei sale, Domnul Cezar ,cel mai stimat si apreciat adept al contributivitatii, in legea 223/2015 ,violata sau neviolata, conform art.108 a crescut perioada care se ia in calcul pentru contributia la pensia suplimentara, pana la 31 decembrie 2010. Foarte corect si constitutional. 

=================================
 Atentionare !
  Blogul Potecarului (poty) precum si blogul Kufurezului
practica la greu ..CENZURA  !
Eu , precum si alti postaci de valoare si cu snaga ... suntem interzisi !
RAMANE SA APRECIATI VOI ,  DACA ACESTEA MAI SUNT BLOGURI CREDIBILE  !!!

marți, 8 martie 2016


Marile Puteri se pregatesc pentru „batalia finala”. Armele HIPERSONICE care ar schimba radical regulile jocului

China_has_successfully_tested_its_first_hypersonic_missile_640_001

SUA, Rusia si China sunt cele trei mari puteri militare mondiale care sunt pe cale sa revolutioneze industria armelor, prin introducerea in uz a unor arme hipersonice, care ar face ineficiente sistemele moderne de aparare antiaeriana.
In momentul in care americanii scoteau pe piata avioanele Stealth, nedetectabile de radar, aveam de-a face cu o revolutie in domeniu. Acum, noile arme hipersonice, capabile sa atinga 3.600 de mile pe ora sau mai mult, vor revolutiona industria militara in acelasi mod cum Stealth a facut-o cu o generatie in urma si cum motoarele cu turboreactor au facut-o cu o generatie dupa.
Armele hipersonice ar putea redefini regulile razboiului modern, conform unui studiu al Air Force Association’s Mitchell Institute for Aerospace Studies. SUA lucreaza intens pe acest segment al armelor hipersonice, noteaza Yahoo News.
Odata avute la dispozitie, proiectilele incredibil de rapide vor permite lovirea tintelor adanc infipte in teritoriul inamic, chiar daca acestea sunt aparate de sisteme antiaeriene.
Datorita vitezei de zbor, parcursul transcontinental al acestora s-ar reduce de la ore la minute. Aceste arme pot contribui si la scaderea amenintarilor la adresa pilotilor, deoarece aparatul de zbor pilotat de acestia si-ar indeplini misiunea mult mai repede.
Dar SUA nu este singura care investeste in aceasta tehnologie, China si Rusia fiind preocupate, la randul lor, de acest segment militar. Beijingul a efectuat cel putin cinci teste cu ale sale vehicule hipersonice Wu-14, in ultimii doi ani, capabile sa atinga viteze de 10 ori mai mari decat viteza sunetului.
Rusia, la randul ei, planuieste un upgrade la Proiectul 11442 Kirov – un interceptor propulsat nulcear, Piotr Veliki, inlocuit cu noi rachete de croaziera hipersonice. Proiectul rusilor ar fi putea fi finalizat in 2022, iar Pentagonul prevede un termen asemanator. Autorii studiului cred ca o astfel de arma ar putea fi lansata in jurul anului 2020.